Riz brulée, parfait au vanille, tarte Normande en gateau aux chocolat. Het Franse leven is zoet. Oók met minder tijd en een handvol ingrediënten zet je een fraai Frans dessert op tafel. Probeer deze luchtige sabayon met frambozen. Een echte klassieker die je niet alleen met frambozen maar met van alles kunt combineren. Fluweelzacht, een echte guilty pleasure. Benodigdheden 4 eidooiers50 g suiker75 ml mousserende witte wijn, bijv. crémant75 g frambozen4 Franse galettes, of andere knapperige roomboterkoekjes Verder nodig handmixer met gardes Bereiding Het recept ‘Sabayon met frambozen‘ is afkomstig van Delicious Magazine.
In een glaasje
-
Panna cotta met pistache is een elegant en eenvoudig dessert, perfect voor een etentje. Je kunt het vooraf bereiden, zodat je op het moment zelf alleen nog hoeft af te werken met knapperige pistachenoten, romige witte chocolade en fris rood fruit. Benodigdheden 4 gelatineblaadjes200 g witte chocolade500 ml room4 el pistachepasta, zelfgemaakt of kant-en-klaar Voor de afwerkingfijngehakte pistachenoten, geraspte witte chocolade Bereiding Het recept ‘Panna cotta met pistache‘ is afkomstig van de zondag.
-
Ben je op zoek naar een zoet herfstdessert dat smaakt als een pumpkin spice latte, maar dan zonder koffie? Dan is dit recept perfect voor jou! Gemaakt met pompoenpuree, slagroom, kaneel en heerlijke pumpkin spice kruiden, is het een echte herfsttraktatie. Benodigdheden 375 g pompoenpuree uit een blikje500 ml verse slagroom150 g bruine basterdsuiker0,5 tl kaneel2 tl pumpkin spice kruiden1,5 tl vanille-extractevt. extra slagroom en chocolaatjes voor garnering Bereiding Het recept ‘Pompoenmousse met pumpkin spice kruiden‘ is afkomstig van So Celebrate.
-
Zin in een fris zomertoetje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook prachtig uitziet? Deze citroenmousse is precies wat je zoekt! Het is een luchtig en romig dessert met een heerlijke citroensmaak, perfect voor warme dagen. Benodigdheden 3 citroenen, eventueel 1 extra om te garneren300 + 250 ml slagroom250 g mascarpone200 g witte chocolade80 + 1 el gr suiker2 gelatineblaadjes2 el hazelnoten2 el amandelen Ook handig Bereiding Het recept “Citroenmousse” is afkomstig van Uit Paulines Keuken.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze citroenmousse wordt gemaakt van een mascarpone-citroenmengsel dat je opklopt tot een lichte en luchtige mousse. Met een subtiel laagje citroencurd en een bodempje van verkruimelde speculooskoekjes, zullen citroenliefhebbers er zeker van genieten! Benodigdheden Voor de citroencurd3 onbehandelde citroenen6 eierdooiers, bewaar de eiwitten150 g boter150 g poedersuiker3 el maïzena Voor de mascarponemousse met citroen120 g citroencurd, koud120 g mascarpone150 g volle room, goed gekoeld2 eiwitteneen tiental verkruimelde speculooskoekjes Bereiding De citroencurd Bereid de citroencurd bij voorkeur één tot twee dagen van tevoren. De mascarponemousse De afwerking Tip Heb je citroencurd over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen…
-
Benodigdheden 400 g zijden tofu150 g veganistische pure chocolade1 pakje vanille suiker1 el bruine suikerveganistische chocoladevlokken om te versierenmuntblaadjes om te versieren Bereiding Laat de zijden tofu ongeveer 2 uur goed uitlekken in een zeef. Hak de chocolade fijn en smelt deze au bain-marie. Roer vanille suiker en suiker door de gesmolten chocolade. Pureer de zijden tofu fijn met een staafmixer. Giet de chocolade erbij en pureer tot alles goed gemengd is. Vul dessertglazen met de chocolademousse en zet ze ongeveer 3 uur in de koelkast. Versier de mousse met chocoladevlokken en muntblaadjes. Het recept ‘Vegan chocolademousse’ is afkomstig van…
-
Deze kersttiramisu is een feestelijke twist op het klassieke Italiaanse dessert. Met lagen van sinaasappelsap-geweekte lange vingers, romige mascarpone met sinaasappelrasp en een frisse cranberrycompote, is dit een elegant en smaakvol nagerecht voor de feestdagen.
-
Als je van de traditionele tiramisu houdt, zul je zeker weg zijn van chocolade tiramisu! Deze variant op de bekende Italiaanse favoriet vraagt om warme chocolademelk in plaats van espresso en verschillende lagen van chocolade ganache voor een diepe, rijke chocoladesmaak. Benodigdheden 170 g semi-zoete chocolade, fijngehakt400 ml slagroom6 eierdooiers, op kamertemperatuur200 g kristalsuiker450 g mascarpone¼ tl zout2 tl vanille-extract24-30 lange vingers2 kopjes hete chocolademelk, afgekoeld tot kamertemperatuur Bereiding Maak de chocoladeganacheDoe de gehakte chocolade in een kleine kom. Giet een kopje room in een kleine steelpan en zet de pan op middelhoog vuur. Breng de room aan de kook…
-
Een heel eenvoudig en snel maar toch o zo feestelijk dessertje: parfait van passievruchten. Je kan het gemakkelijk op voorhand maken en meteen op tafel toveren. Benodigdheden 6 passievruchten1 brikje lichte room1 zakje vanillesuiker2 meringues Bereiding Het recept ‘Parfait van passievruchten’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 250 g aardbeien2 el poedersuiker1 el limoncello½ limoendraai van de peper molen150 ml volle room, slagroom50 g mascarpone100 g koekjes, bvb petit beurre1 reep witte chocoladepaar blaadjes basilicum Bereiding Het recept ‘Gemarineerde aardbeien met limoncello basilicum mascarpone koekjes en witte chocolade’ is afkomstig van Belorta.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit is het perfecte toetje voor Pasen en super makkelijk te maken: tiramisu met advocaat in een glaasje, dat wordt smullen met de paasbrunch! Benodigdheden 250 g mascarpone100 ml advocaat250 ml slagroom1 zakje vanillesuiker2 kopjes espresso18 lange vingers2 chocolade eitjes Verder nodig 4 glaasjes Bereiding Het recept ‘Paas tiramisu’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Zalig lekker, deze tiramisu met limoncello. Dit wordt dé hit van je kerstdiner! Benodigdheden 200 g mascarpone200 g Griekse yoghurt2 el geraspt gember2 el poedersuiker200 g amarettikoekjes of pepernoten, grof gehakt voor de limoncellocrème 60 g boter60 ml citroensap120 g eidooier, van 5 à 6 eieren80 g suiker60 ml limoncello Bereiding Het recept ‘Tiramisuglaasjes met limoncellocrème’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 4 passievruchten250 ml slagroom½ kl vanille-extract2 el poedersuiker, gezeefd50 g meringue, kant-en-klaar Bereiding Het recept ‘Passievruchtenparfait’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Trio van chocomousse
-
Benodigdheden 2 potten kersen, à 700 ml2 chocoladecake, in dunne plakken50 ml kirsch1 pot kersenjam400 g chocolademousse250 ml slagroom1 zakje vanillesuiker0.5 tl kaneelpoeder250 g mascarpone100 g pure chocolade, geschaafd Bereiding Giet de kersen af. Beleg de bodem van de schaal met plakjes cake. Besprenkel de kersen met de kirsch en verdeel ze over de cake in de schaal. Smeer tussen de overige plakjes cake een laag kersenjam en leg de cake op de kersen. Verdeel vervolgens de chocolademousse over de cake, leg er nog een laag cake op en zet de schaal circa 2 uur (of een dag van tevoren)…
-
Benodigdheden 4 blaadjes gelatine500 ml slagroom60 g suiker2 el oploskoffiepoeder4 el nougatine50 g pure chocolade, in krullen geschaafdevt. 4 el granaatappelpitjes Bereiding Het recept ‘Mokka panna cotta’ is afkomstig van Boodschappen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze herfstige variant van het klassieke Italiaans gerecht combineert de zachte smaak van pompoen met de romigheid van panna cotta. Perfect voor een speciaal diner of feestelijk moment. Benodigdheden 250 ml kokosmelk250 ml room8 g gelatine80 g kristalsuiker30 g vloeibare honing½ kl vanille-essence½ kl kaneel¼ kl harissa¼ kl gemberpoeder¼ kl zout50 g suiker100 ml pompoen, het vruchtvlees, gegaard, gepureerd Verder nodig Bereiding Het recept ‘Panna cotta van pompoen’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze chocolademousse in een glaasje met een koekje als grafsteen is een perfect dessert voor Halloween. Benodigdheden 125 g pure chocolade125 g melk chocolade3 eiwitten75 g suiker250 g Topping50 g pure chocolade, geraspt4 creme double koekjes (of andere)chocolade decoratiestiften (Dr. Oetker)verse muntoptioneel: Halloween decoratie Bereiding Smelt de pure-en melkchocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom. Als deze is…
-
Deze pompoen cheesecake hoeft niet in de oven en is dus snel klaar! Benodigdheden Karamelsaus100 g roomboter200 g lichtbruine basterdsuiker65 ml slagroom Pompoenpuree1 kleine biologische pompoen, flespompoen of Hokkaido pompoen1 kopje water Cheesecake16 speculaasjes, verkruimeld2 el gesmolten roomboter200 ml slagroom200 g roomkaas koud2 el licht verwarmde karamelsaus en meer voor de topping1 tl vanille-exact6 el rietsuiker1 tl speculaaskruiden200 g pompoenpuree Toppingverse slagroomkaramelsaus2 speculaasjes, verkruimeld Bereiding Het recept ‘Pompoen cheesecake met speculaas en karamelsaus’ is afkomstig van Foodblabla.Klik hier voor het volledige recept.
-
Panna cotta is een ideaal dessertje om te serveren in een glaasje. Deze panna cotta wordt afgewerkt met abrikozen, maar andere zomertoppers zijn bijvoorbeeld een panna cotta met rabarber of een panna cotta met honing en vijgen. Benodigdheden Voor de panna cotta4 blaadjes gelatine van 2,5 g6 dl volle melk6 dl room1 vanillestokje9 el suiker Voor de abrikozen350 g abrikozen100 ml water100 g suiker1 steranijs1 cm gemberoregano Bereiding Het recept ‘Panna cotta met abrikozen’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een trifle ziet er spectaculair uit én is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Als je de bereiding van de crème anglaise en de meringue helemaal onder de knie hebt, kan je bovendien eindeloos variëren met de andere ingrediënten voor een trifle naar jouw smaak. Benodigdheden 500 ml melk6 eidooiers300 g suiker, ultrafijn1 vanillestokje Voor de trifle1 cake100 ml Mandarine Napoléon of limencello125 g frambozen500 g aardbeien Meringue3 eiwitten80 g poedersuiker Verder nodig gasbrandertje Bereiding Giet de melk in een kookpan. Snijd het vanillestokje overlangs middendoor en schraap er het merg uit. Breng de melk samen met vanillestokje en vanillemerg…
-
Het perfecte dessert voor je zondagse brunch. Benodigdheden 120 g kristalsuiker475 g mascarpone225 ml slagroom4 kiwi’s3 el pistachenoten, ongezouten en grofgehakt Verder nodig keukenrobotklopper Bereiding Het recept ‘Mascarponeglaasjes met pistachenoten’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Wees eens lekker creatief en maak panna cotta van pastinaak. Werk af met champignons en Gandaham voor een lekker verrassend nagerecht voor de feestdagen. Benodigdheden 2 pastinaken400 ml room, minstens 30% vetgehalte1 Provençaalse kruidenpeperzoutGandaham8 paddenstoelen2 kl olijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Panna cotta van pastinaak’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden voor de pudding300 ml room300 ml melk6 eigelen2 el maïszetmeel1 vanillestokje, het merg75 g kristalsuiker50 g pure chocolade, fijngehakt voor de afwerkingchocoladeschilfers Verder nodig steelpanglaasjes Bereiding Het recept ‘Puddingglaasjes met vanille en chocolade’ is afkomstig van Stephanie Bex.Klik hier voor het volledige recept.
-
Aardbeien en witte chocolade zijn ook een echte winner. Voeg daarom eens 2 eetlepels witte chocolade toe aan deze mousse. Opgelet: de mousse moet 2 uur afkoelen. Benodigdheden 250 g aardbeien2 g gelatine, in blaadjes2 el citroensap50 g witte minimarshmallows, + extra200 ml room voor de topping200 g rood fruit (bessen, frambozen, bramen)2 el suiker2 kl citroensapmunt, gesnipperd + extra takjes Bereiding Het recept ‘Aardbeienmousse’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Gewoon goddelijk. Benodigdheden 400 g aardbeien250 g mascarpone8 boudoirkoekjes2 eieren60 g suiker2 zakjes vanillesuikerscheutje amaretto1 kopje sterke koffie Bereiding Het recept ‘Tiramisu met aardbeien’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
De amandelkoekjes geven deze versie van tiramisu een lekkere crunchy bite. Benodigdheden 125 ml verse slagroom50 g karamelfudge175 g cantuccini125 ml sterke koffie2 el Kahlua koffielikeur300 g Galbani Crema per Tiramisù Bereiding Het recept ‘Tiramisu met cantuccini en karamelsaus’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Tiramisu van maar 4 ingrediënten die in 15 minuten op tafel staat. Ja, het kan écht. Benodigdheden 100 g speculoos40 ml espresso300 g MonChou zacht & luchtig1 el poedersuiker Verder nodig kleine glazen (onderkant Ø 4 cm)spuitzak met kartelmondje Bereiding Het recept ‘Koffie-speculoostiramisu’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje! Benodigdheden 4 el amandelschaafsel250 ml verse slagroom100 g kristalsuiker250 g mascarpone175 g lange vingers100 ml espressokoffie½ el cacaopoeder100 g diepvries cranberry’s Bereiding Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met ¾ van de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de helft van de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie. Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van…
-
Benodigdheden 250 g aardbeien1 sinaasappel1 takje citroentijm2 (lange) zwartepeperkorrels1 el olijfolie1 el honing de chocolademousse250 g pure chocolade, minstens 80%3 eieren3 el bruine suiker300 ml roomcayennepeperzout Bereiding Het recept ‘De échte chocolademousse’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.