Deze pompoen cheesecake hoeft niet in de oven en is dus snel klaar!
Benodigdheden
Karamelsaus
100 g roomboter
200 g lichtbruine basterdsuiker
65 ml slagroom
Pompoenpuree
1 kleine biologische pompoen, flespompoen of Hokkaido pompoen
1 kopje water
Cheesecake
16 speculaasjes, verkruimeld
2 el gesmolten roomboter
200 ml slagroom
200 g roomkaas koud
2 el licht verwarmde karamelsaus en meer voor de topping
1 tl vanille-exact
6 el rietsuiker
1 tl speculaaskruiden
200 g pompoenpuree
Topping
verse slagroom
karamelsaus
2 speculaasjes, verkruimeld
Bereiding
Het recept ‘Pompoen cheesecake met speculaas en karamelsaus’ is afkomstig van Foodblabla.
Klik hier voor het volledige recept.
Cheesecakes van Berko
De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit daar laat Berko je zien hoe je eindeloos kunt variëren. Kortom, met de cheesecake-recepten van Berko breid je je repertoire uit.
Wat vind jij van dit recept?