Deze pompoen cheesecake hoeft niet in de oven en is dus snel klaar!

Benodigdheden
Karamelsaus
100 g roomboter
200 g lichtbruine basterdsuiker
65 ml slagroom
Pompoenpuree
1 kleine biologische pompoen, flespompoen of Hokkaido pompoen
1 kopje water
Cheesecake
16 speculaasjes, verkruimeld
2 el gesmolten roomboter
200 ml slagroom
200 g roomkaas koud
2 el licht verwarmde karamelsaus en meer voor de topping
1 tl vanille-exact
6 el rietsuiker
1 tl speculaaskruiden
200 g pompoenpuree
Topping
verse slagroom
karamelsaus
2 speculaasjes, verkruimeld
Bereiding
Pompoenpuree
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de pompoen en snijd hem in 4 kwarten. Verwijder de zaden en pak de pompoenkwarten per stuk in aluminiumfolie. Leg in een bakblik en plaats in de oven voor 45 minuten.
Laat de pompoen iets afkoelen en snij ze in blokken (laat de schil eraan zitten) en mix in een blender met één kopje water tot een mooie gladde pompoenpuree. De puree die je overhoudt kan je goed invriezen.
Karamelsaus
Smelt de boter in een pannetje tot deze net een beetje bruin begint te worden. Voeg dan de basterdsuiker en de slagroom toe en blijf roeren tot de suiker geheel is opgelost. Breng het aan de kook en laat het 3 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer het af en toe door.
Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Cheesecake
Maal in een kom of een keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de gesmolten boter toe en schep dit voorzichtig door de koekkruimels. Verdeel de koekkruimelmix over 6 schaaltjes of glazen, druk het voorzichtig aan en zet het voor een half uur in de koelkast.
Klop 200 ml slagroom stijf. In een andere mengkom roer je de roomkaas, 2 el karamel, rietsuiker, vanille extract en de speculaaskruiden door elkaar totdat het lekker luchtig mengsel is. Vouw voorzichtig de pompoenpuree erdoor en tot slot ook geklopte slagroom, vouw dit echt voorzichtig door elkaar want het moet luchtig blijven.
Schep of spuit de cheesecake crème op de koekkruimelbodem. Garneer met een flinke toef slagroom, drizzel de karamelsaus er overheen, en bestrooi met de speculaaskruim.
Tip
De pompoenpuree kan je van te voren maken en ook invriezen.
6 personen
Bron: Foodblabla
Geef een reactie