Deze chocolade-courgettecake is dé ultieme guilty pleasure zonder al te veel schuldgevoel. De courgette maakt ‘m ongelofelijk smeuïg, terwijl de chocolade zorgt voor een diepe, rijke smaak. Je proeft de groente niet, maar je krijgt wél die extra luchtigheid en sappigheid. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of gewoon als excuus om chocola te eten. Bonus: hij blijft dagenlang lekker vers… als ‘ie het zolang overleeft!
Cakes
-
Deze spectaculaire ijstaart met ijs onder een laag cake en gebrand meringue schuim wordt ook wel omelette sibérienne genoemd en maak je met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk kerstdessert. Benodigdheden 1250 ml vanilleijs150 g verse cranberries500 g cake3 eiwitten3 el suiker Verder nodig huishoudfoliekom van 20 cm doorsnedemixercrème brûlee brander Het recept ‘Baked alaska‘ is afkomstig van Leuke Recepten.
-
Vergis je niet: dit is een heerlijk zoete taart. Want jawel, met sommige groenten zoals wortel, zoete aardappel en courgette kun je zoete taarten bakken. Benodigdheden 120 g speculaas60 g gesmolten boter250 g mascarpone100 g ricotta250 g pompoen, gekookte blokjes1 zakje vanillesuiker2 el kristalsuiker3 eieren100 g witte chocolade2 el melk100 ml room50 g maïszetmeel Bereiding Het recept ‘Cheesecake met pompoen en speculaas‘ is afkomstig van Libelle Lekker.
-
Cheesecake in een modern en kerstig jasje! Laat je verrassen door deze salted caramel pumpkin cheesecake bites. Te lekker om niet een keertje te maken! Benodigdheden Vulling150 g cashewnoten150 g pompoenblokjes2 el kokosolie1 blik biologische kokosmelk, 400 ml3 el agave- of ahornsiroop Crust200 g medjoul dadels, ontpit125 g gemengde noten1 el kokosolie, gesmolten½ tl speculaaskruiden¼ tl zout Caramel swirl 2 medjoul dadels, ontpit½ el maïzena100 g kokosroom, van 1 blikje gekoelde kokosmelk¼ tl vanille-extract2 el citroensap Topping1 tl grof zeezout2 el geroosterdepecannoten, grofgehakt Bereiding Het recept ‘Salted caramel pumpkin cheesecake bites‘ is afkomstig van Food and Friends.
-
Benodigdheden voor de cake220 g pistachenoten80 g patentbloem220 g ongezouten roomboter, kamertemperatuur5 eieren250 g kristalsuiker1 snufje zout1 tl vanille extract voor de ganache200 g pure chocolade250 ml slagroom50 g roomboter voor de toppings30 g gehakte pistache noten Bereiding Het recept ‘Pistache cake met chocolade ganache’ is afkomstig van Annabella’s Foodblog.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze klassieke New Yorkse cheesecake is met zijn stevige, romige textuur en rijke smaak een ware traktatie. Het beste van alles? Deze cheesecake is verrassend eenvoudig te maken, zonder gedoe met een waterbad zoals bij veel andere recepten. Benodigdheden Bodem 150 gram graham crackers, digestive biscuits of vanillewafels (in een keukenmachine fijnmalen)2 eetlepels kristalsuiker65 gram ongezouten boter, gesmolten Vulling 900 g volle roomkaas, op kamertemperatuur225 g kristalsuiker2 el maïzena4 grote eieren plus 1 eidooier, op kamertemperatuur120 ml slagroom1½ tl pure vanille-extractgeraspte citroenschil van 1 kleine citroen, 1 tl Bereiding Bak de bodem Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de…
-
Deze cake met peertjes is bedekt met boter, bruine suiker en pecannoten. Bartlett- of Anjou-peren of een combinatie van beide zijn goede keuzes voor deze taart. Zorg ervoor dat ze rijp en zacht zijn. Benodigdheden Kruimellaag80 g bloem60 g bruine suiker2 el boter80 g gehakte pecannoten Cake360 g dun gesneden, geschilde rijpe peren (ongeveer 570 g)180 g + 2 el kristalsuiker2 el citroensap1/2 tl gemalen gember1/4 tl gemalen nootmuskaat2 tl bakpoeder180 g bloem1/2 tl zout115 g boter2 eieren1 tl vanille-extract180 ml melkbakspray voor het invetten2 tl poedersuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 175° Celsius. KruimellaagMeng bloem en bruine suiker…
-
Benodigdheden Bodem125 g macadamianoten60 g pistachenoten60 g ontpitte dadels1 tl kokosoliesnufje zout Vulling180 g cashewnoten, geweekt60 ml kokosolie120 ml kokosroom120 ml kwark60 ml rijstmoutsiroop2 el honing1/4 tl vanillepoeder1 rijpe vijgenkele druppels vloeibare stevia Bereiding Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot het de grootte van broodkruimels heeft en samenhangt. Druk het mengsel op de bodem van de springvorm en plaats deze in de vriezer. Terwijl dat in de vriezer staat, doe je alle ingrediënten voor de vulling behalve de vijg in de keukenmachine en meng je tot…
-
Benodigdheden 250 g amandelpoeder200 g boter100 g kastanjepuree250 g suiker4 eieren70 g bloem1 dl kastanjelikeur Bereiding Het recept ‘Kastanjecake’ is afkomstig van Claudia Allemeersch.Klik hier voor het volledige recept.
-
Bitterkoekjes gemarineerd in Amaretto, stukjes sappige peer, knapperige walnoten en een vleugje kaneel. Het recept is heel eenvoudig te maken en daarom ideaal als je nog niet zoveel bak-ervaring hebt. Benodigdheden 10 bitterkoekjes50 ml Amaretto150 g zachte boter150 g bruine basterdsuiker3 eieren150 g bloem1 tl bakpoeder1 tl kaneelpoedermespunt zout100 g walnoten2 perenpoedersuiker om te bestrooien Bereiding Het recept ‘Herfstcake’ is afkomstig van Rudolph’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
In deze raw cheesecake zit enorm veel smaak. De bodem van dadels en noten is veel gezonder dan de normale, kruimelige variant. Het duurt wat langer om deze te maken, maar het is echt wel de moeite waard! Benodigdheden Korstontpitte dadelsnoten2 el kokosolie Vullingcashewnotenkokosnootbotergeraspte schil van 2 citroenengeperst sap van een citroenahornsiroopkurkuma Verder nodig Bereiding Week de cashewnoten een nacht in koud water. Of een half uur in kokend water. Laat uitlekken en spoel af voordat je aan de taartvulling begint. Bereid de korst voor op de vulling. Doe de dadels, noten en 2 eetlepels kokosolie in een blender en…
-
Ondersteboven gebakken. Benodigdheden 400 g pompoen120 ml veenbessen (sap daarvan)120 g gedroogde veenbessen120 g walnoten3 eieren100 g suiker200 g patisseriebloem1 kl bakpoeder2 el honing100 ml druivenpitolie160 g amandelpoeder1 kl kaneelpoeder½ kl nootmuskaat2 kruidnagels1,5 kl zeezout Bereiding Het recept ‘Pompoen-veenbessencake’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze heerlijke mini limoen cheesecake maak je makkelijk in een speciaal vormpje. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om hier een grote cheesecake van te maken. Benodigdheden Bodem150 g bastognekoeken80 g gesmolten boter Vulling400 g roomkaas naturel200 ml slagroom90 g poedersuikerrasp van 1 limoensap van 1 limoen1 tl vanille extract3 blaadjes gelatine Toppingkerstsprinklesrode besjes Ook handig Bereiding Het recept ‘Mini limoen cheesecake’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Carrot cake, worteltaart of worteltjestaart: hoe je het ook noemt, hij is om je vingers bij af te likken. Je kan dit recept zowel in taartvorm als in cupcakevorm maken. Benodigdheden Voor een grote cake320 g + 2 el zelfrijzende bloem200 g fijne kristalsuiker100 g lichtbruine suiker320 g wortels (ong. 3) geraspt4 eieren320 ml neutrale olie, bvb lijnzaadolie1 el kaneel1 tl nootmuskaat optioneel Voor de topping160 g roomkaas op kamertemperatuur, bvb Philadelphia100 g boter op kamertemperatuur500 g poedersuiker1 tl vanille-extract, optioneel Bereiding Het recept ‘Wortelcake met roomkaasfrosting’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Aardbeien kaastaart smaakt als zomer in een taart! Benodigdheden Voor de bodem250 g digestives100 g boter Voor de vulling200 g aardbeien + extra ter decoratie100 g kristalsuiker400 g roomkaas150 ml room2 gelatineblaadjes, optioneel Bereiding Het recept ‘Aardbeien kaastaart’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit heerlijk zomerse plaatgebak is een makkelijke manier om snel je verse pruimenoogst te verwerken. De pruimencake is superlekker met slagroom of een bolletje ijs. Benodigdheden 100 g zachte boter + wat extra175 g bloem + wat extra voor de bakplaat200 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren250 g ricotta10 g bakpoeder1 stuk citroen, bio500 g pruimen, ontpit en in 6 partjes200 g blauwe bessen5 el kristalsuiker Bereiding Het recept ‘Pruimencake’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een cakerol is perfect om te maken voor een hapjestafel, high tea of gewoon voor jezelf! Je kunt hem namelijk helemaal voorbereiden en in de koelkast leggen om op te stijven. Vlak voor het serveren in plakken snijden, die er prachtig uitzien! Benodigdheden 4 eieren, gescheiden in wit en geelsnufje zout120 g suiker4 el heet water120 g bloem Voor de vulling 250 ml slagroom1 zakje Klopfix3 el poedersuiker125 g mascarpone75 g witte chocoladepasta35 g kokosrasp5 Frou Frou-wafeltjes, in stukjes6 Rafaello’s, in kleine stukjes Voor de garnering 40 g geroosterde kokossnippers8 Rafaello’s Verder nodig bakplaat met bakpapiergardetheedoekstaafmixer Bereiding Het recept ‘Rafaello…
-
Dit is de perfecte mix van een Italiaanse cheesecake en een zachte kruimeltaart. Hij bevat bloemige honing en frisse citroen terwijl de polenta en het maanzaad er beet aan geven. Van nature glutenvrij, alleen met honing gezoet en op magische wijze vochtig zonder te zwaar te zijn. Benodigdheden 150 g gezouten roomboter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten7 el honing250 g ricottageraspte schil en sap van 1 grote biologische citroen4 biologische eieren (M), gesplitst150 g amandelmeel50 g grove polenta1 el maanzaad1 tl bakpoeder½ tl zeezout Voor de honing-citroensiroop 3 el water4 el honingsap van 1 grote citroen1 kleine…
-
Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken50 g boter of margarine600 g roomkaas, op kamertemperatuur100 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren, op kamertemperatuur200 ml crème fraîche, op kamertemperatuur1 el maïzena Verder nodig Bereiding Het recept ‘Klassieke New York cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken75 g boter250 ml crème fraîche300 g roomkaas125 ml slagroom6 blaadjes gelatine50 ml sinaasappelsap100 g suiker1 zakje vanillesuiker250 g passievruchtenpulp Verder nodig Bereiding Het recept ‘Passievrucht cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 100 g zelfrijzend bakmeel100 g suiker100 g boter, op kamertemperatuur2 eieren, op kamertemperatuur2 el melksnuf zout botercrème en toppings150 g boter150 g poedersuiker1 el melk1 el cacao24 kleine paaseitjes, bijvoorbeeld van M&M Verder nodig mixermuffin bakvormmuffin papiertjesspuitzak Bereiding Het recept ‘Paas cupcakes met chocolade eitjes’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een echte taart voor met Pasen: een heerlijke plattekaastaart met speculaasbodem en afgewerkt met schattige paaseitjes. Benodigdheden 700 g plattekaas200 g speculaas15 chocolade paaseitjes, verschillende kleuren4 el advocaat175 ml slagroom70 g boter2 zakjes vanillesuiker5 el suiker1 citroen1 limoen2 takjes munt8 g gelatine Bereiding Het recept ‘Plattekaastaart met speculaas en paaseitjes’ is afkomstig van 15 gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Heerlijke en makkelijk te maken paastaart met een romige vulling van citroen en advocaat die niet in de oven hoeft en perfect is voor Pasen. Benodigdheden 200 g speculaas100 g boter150 ml advocaat of vanillevla 6 blaadjes gelatine400 g roomkaas125 ml crème fraîche200 ml slagroom100 g suiker3 el citroensap toppingchocolade eitjesschuimpjesextra advocaat Verder nodig Bereiding Het recept ‘Paastaart cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een heerlijke perencake met kardemom, perfect voor de herfst. Benodigdheden 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur90 g rietsuiker1 tl vanille extractsnuf zout3 eieren100 g gebrande amandelen, fijngemalen100 g Griekse yoghurt80 glutenvrije meel1 tl bakpoeder1,5 tl kardemom2 peren, gehalveerd Verder nodig staafmixertaartvorm 20 cm diameter Bereiding Het recept ‘Perencake met kardemom’ is afkomstig van Benine’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 200 g boter + extra200 g suiker2 zakjes vanillesuiker4 eieren250 g zelfrijzende bloem + extra3 el cacaopoeder3 el lauwe melk150 g fondantchocolade, 60% cacao1 el boter Bereiding Het recept ‘Marmercake met chocoladeglazuur’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Geniet van de perfecte herfsttraktatie met deze heerlijke pompoencake met pecannoten! De combinatie van zachte pompoen en knapperige pecannoten zorgt voor een smaakexplosie in elke hap. Ideaal bij een kopje koffie of als zoete afsluiter van je maaltijd. Benodigdheden Voor de cake200 g zachte boter200 g lichtbruine (basterd)suiker3 eieren150 g pompoenpuree, vers of uit blik1 kl vanille-extract200 g zelfrijzende bloem1 kl bakpoeder2 kl kaneel1 kl gemberpoeder0,5 kl nootmuskaat1 snuifje zout70 g gehakte pecannoten Voor de vulling250 g zachte boter450 g bloemsuiker1 el kaneel Voor de afwerking100 g gehakte pecannoten Bereiding Het recept ‘Pompoencake met pecannoten’ is afkomstig van Julie Van…
-
Benodigdheden 3 eieren125 g kristalsuiker1 zakje vanillesuiker150 g gesmolten boter150 g bloem1 tl bakpoeder1 citroen, het sap100 g witte chocoladeenkele suikeroogjes Bereiding Het recept ‘Spooky madeleines’ is afkomstig van Silke Van Engeland.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 300 g biobutternut (nettogewicht, geschild)1 snufje fleur de sel (voor het glazuur)60 g bloemsuiker (voor het glazuur)250 g mascarpone (voor het glazuur)220 g gezouten boter190 g ruwe rietsuiker1/2 zakje bakpoeder (10 g)180 g bloem80 g amandelpoeder75 g walnoten75 g gedroogde veenbessen1 bio citroen1/2 sinaasappel bio4 eieren1/2 biosinaasappel (voor de afwerking)1/2 biocitroen (voor de afwerking)1 eetlepel gedroogde veenbessen (voor de afwerking)30 g walnoten (voor de afwerking) Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker. Voeg de malse boter, de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop tot een homogeen deeg. Rasp de butternut…
-
Deze pompoen cheesecake hoeft niet in de oven en is dus snel klaar! Benodigdheden Karamelsaus100 g roomboter200 g lichtbruine basterdsuiker65 ml slagroom Pompoenpuree1 kleine biologische pompoen, flespompoen of Hokkaido pompoen1 kopje water Cheesecake16 speculaasjes, verkruimeld2 el gesmolten roomboter200 ml slagroom200 g roomkaas koud2 el licht verwarmde karamelsaus en meer voor de topping1 tl vanille-exact6 el rietsuiker1 tl speculaaskruiden200 g pompoenpuree Toppingverse slagroomkaramelsaus2 speculaasjes, verkruimeld Bereiding Het recept ‘Pompoen cheesecake met speculaas en karamelsaus’ is afkomstig van Foodblabla.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 900 g roomkaas200 g zure room5 eieren300 g kristalsuiker30 g maïszetmeel1 snuif zout2 citroenen (zeste) Bereiding Het recept ‘Gebakken cheesecake met citroen’ is afkomstig van Julie Van den DriesschenKlik hier voor het volledige recept.