Vanille cupcakes basisrecept

Emilie
cupcake

Met dit cupcake basisrecept maak je in een handomdraai de perfecte cupcakes zelf. Met dit recept voor cupcakes kun je eindeloos variëren in smaken en met of zonder botercrème!

Benodigdheden

180 g zelfrijzende bloem
180 g ongezouten roomboter
135 g fijne kristalsuiker
8 g vanillesuiker
4 eieren, medium
snufje zout

Verder nodig

Bereiding

Klop in een kom de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot ze goed zijn opgenomen.

Voeg geleidelijk het zout en zelfrijzend bakmeel toe, en mix tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 18 – 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar zijn. Gebruik een caketester om te controleren of de cupcakes gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.

Aantal cupcakes: ±12 stuks

    • 2 weken ago

    Op basis van de ingrediënten is het recept goed voor ongeveer 12 cupcakes. Veel bakplezier! 😊🧁

    • 4 maanden ago

    er staat niet bij voor hoeveel personen dit is

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post