Klassiekers

  • Crème Caramel - Gaz Oakley

    Crème Caramel

    Crème caramel, ook wel flan of karameldessert genoemd, is een romig custarddessert met een laag zachte karamel bovenop. Dit in tegenstelling tot crème brûlée, een pudding met een harde karamellaag. Het is ontzettend eenvoudig te maken en vereist geen ovenbereiding! Benodigdheden Caramel200 g fijne kristalsuiker120 ml water Crème480 ml soja- of haverroom1 el vanille-extract5 el ahornsiroop of naar smaak gezoet240 ml sojamelk10 volle el maïzena Bereiding Caramel Voeg de suiker en het water toe aan een steelpan en verwarm op middelhoog vuur zonder te roeren. Laat het mengsel koken tot het een goudbruine kleur krijgt.Giet enkele eetlepels van de caramel…

    Lees meer
  • New York Cheesecake

    Deze klassieke New Yorkse cheesecake is met zijn stevige, romige textuur en rijke smaak een ware traktatie. Het beste van alles? Deze cheesecake is verrassend eenvoudig te maken, zonder gedoe met een waterbad zoals bij veel andere recepten. Benodigdheden Bodem 150 gram graham crackers, digestive biscuits of vanillewafels (in een keukenmachine fijnmalen)2 eetlepels kristalsuiker65 gram ongezouten boter, gesmolten Vulling 900 g volle roomkaas, op kamertemperatuur225 g kristalsuiker2 el maïzena4 grote eieren plus 1 eidooier, op kamertemperatuur120 ml slagroom1½ tl pure vanille-extractgeraspte citroenschil van 1 kleine citroen, 1 tl Bereiding Bak de bodem Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de…

    Lees meer
  • Bresiliennevlaai

    Benodigdheden 1 rol kruimeldeeg145 g suiker1 eiwit1 dl room20 g poedersuikerbresiliennenootjes575 ml melk10 g vanillepuddingpoeder65 g bloem5 eieren Bereiding Het recept ‘Bresiliennevlaai’ is afkomstig van Spar.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Flantaart

    Benodigdheden 355 ml volle melk150 g melk1 verpakking bladerdeeg1 el boter80 g suiker15 g vanillepuddingpoeder57 g patisseriebloem1 eidooier1 vanillestok4 eieren Bereiding Het recept ‘Flantaart’ is afkomstig van Spar.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Plantaardige choco moelleux

    Dat het moeilijk is om een chocolade moelleux te maken is een fabeltje! Dat ga je ondervinden als je dit recept hebt uitgeprobeerd. Benodigdheden 200 ml Alpro soja drink choco140 g zelfrijzend bakmeel35 g Alpro gesmolten boter20 g rauwe cacao poeder3 el siroop (ahorn of agave)1 tl bakpoeder1 snufje zout6 stukjes pure chocolade Bereiding Het recept ‘Plantaardige choco moelleux’ is afkomstig van Healthy Habits Celien.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Tartelettes met aardbeien

    Een krokante zanddeegbodem, vanille banketbakkersroom en veel geurige aardbeien. Een klassiek recept, makkelijk en altijd heerlijk! Benodigdheden Voor het zoete zanddeeg250 g bloem100 g boter100 g poedersuiker1 snufje zout1 ei Voor de banketbakkersroom500 ml volle melk100 g kristalsuiker40 g maïzena4 eierdooiers25 g zachte boter, optioneel maar maakt de banketbakkersroom zachtervanillepoeder, equivalent van een vanillestokje Voor de vulling500 g aardbeien Bereiding Het zoete zanddeeg Doe de bloem, in kleine stukjes gesneden boter, poedersuiker en een snufje zout in de keukenmachine. Laat de keukenmachine op lage snelheid draaien totdat het mengsel zanderig wordt. Voeg 52 g ei toe. Breek hiervoor een ei…

    Lees meer
  • Crostata ricotta – Ricotta kaastaart

    Kruimeldeeg en een heerlijke en geurige ricottacrème, dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om crostata ricotta te maken. Benodigdheden 500 g bloem250 g zachte boter140 g poedersuiker1 citroen3 eierdooiers1 heel eizout Voor de vulling400 g ricotta140 g suiker2 eieren2 el amber rum of 2 el oranjebloesemwater Bereiding Bereid het deeg de dag ervoor voor. Meng in een keukenmachine of kom bloem, poedersuiker, in stukjes gesneden boter, citroenschil, eidooiers en het hele ei. Kneed het deeg verder met de hand. Wikkel het deeg met plasticfolie en laat het afkoelen in de koelkast. Vet een taartvorm van 25 cm doorsnede…

    Lees meer
  • Pastéis de nata

    Benodigdheden 500 ml volle melk250 g suiker2 eieren4 eidooiers50 g maizena2 el bloem2 el + extra poedersuiker8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, 360 g2 stukken citroenschil1 kaneelstokjemerg van 1 vanillestokjekaneelpoeder Verder nodig 2 bakblikken met 12 holtes met antiaanbaklaag Bereiding Meng de bloem met 2 el poedersuiker en strooi het mengsel over het werkblad. Laat het bladerdeeg kort rusten op kamertemperatuur. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar in een lap van 4×2 plakken, licht overlappend. Druk de randen stevig aan en rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45×30 cm. Rol vervolgens het deeg op, beginnend vanaf de lange…

    Lees meer
  • Chocolade tiramisu

    Als je van de traditionele tiramisu houdt, zul je zeker weg zijn van chocolade tiramisu! Deze variant op de bekende Italiaanse favoriet vraagt ​​om warme chocolademelk in plaats van espresso en verschillende lagen van chocolade ganache voor een diepe, rijke chocoladesmaak. Benodigdheden 170 g semi-zoete chocolade, fijngehakt400 ml slagroom6 eierdooiers, op kamertemperatuur200 g kristalsuiker450 g mascarpone¼ tl zout2 tl vanille-extract24-30 lange vingers2 kopjes hete chocolademelk, afgekoeld tot kamertemperatuur Bereiding Maak de chocoladeganacheDoe de gehakte chocolade in een kleine kom. Giet een kopje room in een kleine steelpan en zet de pan op middelhoog vuur. Breng de room aan de kook…

    Lees meer
  • Millefeuille met tamarinde, mascarpone en passievrucht

    Deze millefeuille met friszure tamarinde en tropische passievruchten is verrukkelijk en een plaatje voor het oog. Benodigdheden 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid2 el poedersuiker + extra voor de topping250 ml passiefruitsap* of sinaasappel-passiefruitsap250 g mascarpone100 g fijne kristalsuiker2 eidooiers45 g maïzena± 4 el tamarindepasta2 passievruchten100 ml slagroom Bereiding Het recept ‘Millefeuille met tamarinde mascarpone en passievrucht’ is afkomstig van Dosia Brewer.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kriekenvlaai

    Een delicatesse uit Limburg: vlaai! We maken een heerlijke kriekenvlaai op grootmoeders wijze. Krieken kan je altijd in bokaal vinden, dus een heerlijke taart voor elk seizoen. Benodigdheden 1 bokaal krieken, ontpit210 g bloem10 g gist1 ei80 g suiker100 g boter, in blokjes1 snufje zout40 g maïszetmeel Bereiding Het recept ‘Kriekenvlaai’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Crêpe Suzette

    Crêpe Suzette, een echte Franse dessertklassieker, zijn dunne flensjes overgoten met een heerlijk appelsien-Grand Marnier sausje. Benodigdheden 2 sinaasappels, geschild en in partjes75 g bloem1 ei150 ml melk2 el Grand Marnier50 g suiker2 klontjes boter Bereiding Het recept ‘Crêpe Suzette’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kerstpavlova

    Maak eens een kerstkrans met meringue. Superorigineel en je tafelgasten zullen ervan smullen! Benodigdheden 3 eiwitten100 g kristalsuiker75 g poedersuiker, + extra om te bestuiven1 kl citroensap250 ml room2 kl vanillesuiker125 g frambozen125 g blauwe bessen125 g rode bessen4 takjes munt, blaadjes geplukt Bereiding Het recept ‘Kerstpavlova’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Wortelcake met roomkaasfrosting

    Carrot cake, worteltaart of worteltjestaart: hoe je het ook noemt, hij is om je vingers bij af te likken. Je kan dit recept zowel in taartvorm als in cupcakevorm maken. Benodigdheden Voor een grote cake320 g + 2 el zelfrijzende bloem200 g fijne kristalsuiker100 g lichtbruine suiker320 g wortels (ong. 3) geraspt4 eieren320 ml neutrale olie, bvb lijnzaadolie1 el kaneel1 tl nootmuskaat optioneel Voor de topping160 g roomkaas op kamertemperatuur, bvb Philadelphia100 g boter op kamertemperatuur500 g poedersuiker1 tl vanille-extract, optioneel Bereiding Het recept ‘Wortelcake met roomkaasfrosting’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Aardbeientaart

    Benodigdheden 1 rol bladerdeeg500 g aardbei4 el aalbessengelei Voor de banketbakkersroom500 ml melk6 eidooiers1 zakje vanillesuiker70 g suiker50 g maïszetmeel Verder nodig taartvorm, diameter 28 cmsteelpangardehouten lepel Ook handig Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pruimentaart op grootmoeders wijze

    Benodigdheden 500 g President’ pruimen1 ei250 ml verse room1 rol bladerdeeg2 zakjes vanillesuikerfijne suiker Ook handig Bereiding Het recept ‘Pruimentaart op grootmoeders wijze’ is afkomstig van Match.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kokosrotsjes van Jeroen Meus

    Deze kokosrotsjes van Jeroen Meus zijn een ware traktatie: luchtig van binnen, krokant van buiten en boordevol kokos. Perfect voor bij de koffie of als zoete snack.

    Lees meer
  • Klassieke New York cheesecake

    Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken50 g boter of margarine600 g roomkaas, op kamertemperatuur100 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren, op kamertemperatuur200 ml crème fraîche, op kamertemperatuur1 el maïzena Verder nodig Bereiding Het recept ‘Klassieke New York cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Klassieke broodpudding met rozijnen, speculaas en kaneel

    Door de rozijntjes te wellen in de rum worden ze sappiger en voller van smaak. Dat hoeft niet per se in alcohol: melk, appelsap of druivensap hebben hetzelfde effect.  Benodigdheden 400 g wit brood, 1 dag oud16 speculaasjes100 g rozijnen4 el rum600 ml melk1 kl vanille-extract4 eieren80 g bruine suiker½ kl kaneelpoederboterbloempoedersuikersnuifje zout Bereiding Het recept ‘Klassieke broodpudding met rozijnen, speculaas en kaneel’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Apple crumble pancakes

    Nog zo’n klassieker: apple crumble. Je maakt deze pancakes met onder andere fudge, walnoten en natuurlijk appel. Benodigdheden 130 g roomboter1 appel250 g tarwebloem7 el kristalsuiker2 tl bakpoeder1 ei450 ml halfvolle melk1 hand gehakte walnoten100 g fudge Bereiding Het recept ‘Apple crumble pancakes’ is afkomstig van ChicksLoveFood.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Bananenbrood gezond recept

    Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel. Benodigdheden 4 rijpe bananen3 eieren160 g speltbloem80 g amandelmeelsnuf kaneel0,5 zakje bakpoeder3 verse dadels Verder nodig keukenmachinecakevorm ca. 25 x 11 cm Bereiding Het recept ‘Bananenbrood gezond recept’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kerstbuche van Sofie Dumont

    Een zachte chocolade rolbiscuit gevuld met heerlijke chocolademousse. Een makkelijk en spectaculair eindejaarsdessert waar je je gasten op en top mee kan verwennen. Benodigdheden Biscuit:3 dooiers3 eieren110 g fijne suiker3 eiwitten35 g bloem35 g cacaopoeder (ongezoet) Chocolademousse:340 ml slagroom3 dooiers45 g suiker45 ml water200 ml donkere chocolade (min 70%) Versiering:100 g gesmolten donkere chocoladeGeroosterde hazelnoten door goudpoeder gehaald Imbibage: (vanillesiroop om biscuit mee in te smeren)250 ml water50 g suiker1 vanillestok Bereiding Imbibage:Kook water, suiker en uitgeschraapte vanillestok met merg een 5-tal minuten op. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit. Smelt de chocoladeschilfers au bain marie of in de…

    Lees meer
  • Pepernoten

    Benodigdheden 250 g zelfrijzende bloem125 g donkerbruine basterdsuiker4 tl speculaaskruiden100 g koude harde boter6 el melkmespunt zout Bereiding Verwarm de oven voor op 175°C.Voeg alle droge ingrediënten samen en meng dit door elkaar. Voeg dan de boter en melk toe en kneed dit met de hand tot een stevige bal.Draai balletjes ter grootte van een flinke knikker en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.Wanneer de bakplaat vol is gaat deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Ongeveer 70 pepernoten

    Lees meer
  • Crème brûlée met kardemom

    Crème brûlée is een feestje. Maar wel alleen als deze goed gemaakt is. Niets zo teleurstellend als een suikerlaagje dat niet meer knapperig is. Dit recept voor crème brûlée met kardemom is nét even wat specialer.  Benodigdheden 200 ml slagroom30 g suiker1/2 vanillestokje4 kardemompeulen, gekneusd3 middelgrote eidooiersextra rietsuiker om te bestrooien Verder nodig bolzeefovenvaste schaaltjesstaafmixer Bereiding Het recept ‘Crème brûlée met kardemom’ is afkomstig van Benines Kitchen.Klik hier voor het volledige recept. Dit recept komt uit het kookboek ‘Food Talk‘ van Bénine Bijleveld en Kim Feenstra.

    Lees meer
  • Franse chocoladetaart

    Deze Franse chocoladetaart heeft een zachte binnenkant en een ‘flaky’ korstje bovenopen én is glutenvrij. Benodigdheden 200 g ongezouten roomboter200 g chocolade, 75% cacao4 eieren180 g suikereen mespunt zout1 tl vanille extract Bereiding Het recept ” is afkomstig van Benine’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Marmercake met chocoladeglazuur

    Benodigdheden 200 g boter + extra200 g suiker2 zakjes vanillesuiker4 eieren250 g zelfrijzende bloem + extra3 el cacaopoeder3 el lauwe melk150 g fondantchocolade, 60% cacao1 el boter Bereiding Het recept ‘Marmercake met chocoladeglazuur’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Mokkataart

    Deze mokkataart van biscuitdeeg is een klassieker en altijd een succes!  Benodigdheden Voor het biscuit 1 biscuitbodem van 24 cm Voor de vullingtrempeersiroop met koffielikeurbotercrème op basis van banketbakkersroom40 ml hete espresso40 g bruine basterdsuiker2½ tl oplos-espressoeventueel een scheutje crème de cacao Verder nodig boter, om in te vettennougatine, fijngehaktmokkaboontjes, optioneelchocoladeschaafsel, optioneelfruit, optioneel Bereiding Bereid het biscuit als in dit biscuit recept en laat deze afkoelen. Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplos-espresso en roer tot alles opgelost is. Klop het koffiemengsel door de botercrème en voeg indien gewenst ook de crème de cacao toe. Snijd het afgekoelde…

    Lees meer
  • Gluten- en lactosevrije pannenkoeken

    Ook wie kampt met voedselintoleranties en -allergieën kan pannenkoeken eten. Benodigdheden 120 g bloem, glutenvrij2 eieren200 ml melk, lactosevrij2 el maïsoliemespuntje zout1 zakje vanillesuiker Bereiding Het recept ‘Gluten- en lactosevrije pannenkoeken’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Simpele boterkoekjes

    Leuk om samen met de kinderen te maken. Benodigdheden 225 g boter175 g suiker1 ei300 g zelfrijzende bloem1 eidooier Bereiding Het recept ‘Simpele boterkoekjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Zachte chocoladepudding

    Heerlijk dessertje voor de chocoladeliefhebbers. Benodigdheden 50 g gekonfijte sinaasappelschillen200 g fondantchocolade, geraspt2 el griessuiker1 zakje vanillesuiker1 pakje vanillepuddingpoeder1 ei1 l volle melk Bereiding Het recept ‘Zachte chocoladepudding’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
1 2 3