Kruimeldeeg en een heerlijke en geurige ricottacrème, dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om crostata ricotta te maken.
Benodigdheden
500 g bloem
250 g zachte boter
140 g poedersuiker
1 citroen
3 eierdooiers
1 heel ei
zout
Voor de vulling
400 g ricotta
140 g suiker
2 eieren
2 el amber rum of 2 el oranjebloesemwater
Bereiding
Bereid het deeg de dag ervoor voor. Meng in een keukenmachine of kom bloem, poedersuiker, in stukjes gesneden boter, citroenschil, eidooiers en het hele ei. Kneed het deeg verder met de hand. Wikkel het deeg met plasticfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
Vet een taartvorm van 25 cm doorsnede in. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik en bedek de taartvorm ermee. Bewaar de restjes deeg voor de versiering. Zet het geheel in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereid de vulling voor. Klop de eidooiers met de suiker tot ze licht en schuimig zijn. Voeg vervolgens de eieren en rum of oranjebloesemwater toe en meng goed. Giet dit mengsel op de taartbodem.
Rol de restjes deeg uit en snijd er repen van. Maak kruispatronen. Bak de ricotta crostata gedurende 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm.
Wat vind jij van dit recept?