Niet alleen een lust voor het oog: met knapperig schuimgebak, citroenrasp, heerlijke room en biscuitjes verleidt deze Limoncello-Tiramisu iedereen.
Benodigdheden
250 g lange vingers, ongeveer 30 stuks
100 ml Limoncello
250 g mascarpone
200 g zure room
3 el natuurlijke yoghurt, minstens 3,8% vet
1 biologische citroen
1 vanillestokje
50 g poedersuiker
2 tl suiker
witte meringuekransjes ter decoratie
Bereiding
Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de lange vingers en besprenkel met de helft van de Limoncello.
Meng de mascarpone, zure room en yoghurt in een grote kom met een handmixer.
Was de citroen grondig en dep droog. Rasp lange, iets dikkere zestes van de schil af en zet opzij. Pers de citroen uit. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit met een keukenmes. Voeg het merg en citroensap toe aan het mengsel in de kom, zeef de poedersuiker erover en roer alles goed door tot het romig is.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers, leg hier bovenop de resterende lange vingers en besprenkel met Limoncello. Werk af met de rest van het mascarponemengsel. Laat de tiramisu minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Voor het serveren: Meng de zestes met 1-2 tl suiker. Garneer het Limoncello-tiramisu met de zestes en meringue toefjes.
Het recept ‘Limoncello-Tiramisu’ is afkomstig van Lecker.
Klik hier voor het originele recept.
Wat vind jij van dit recept?