• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Quatre quarts cake

Quatre quarts cake

Benodigdheden

4 eieren
200 g suiker
200 g bloem
200 g malse boter
bloemsuiker voor de afwerking

Verder nodig

Bereiding

Scheid de eieren. Klop de eiwitten op tot stijve pieken in een grote kom en zet even aan de kant. Klop vervolgens de eigelen samen met de suiker luchtig. Voeg daarna de malse boter en de bloem toe. Spatel als laatste voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het beslag en doe het daarna in een ingevette bakvorm. Bak de cake gedurende 40 à 45 minuten op 180 graden in de oven. 

Werk de cake af met een laagje bloemsuiker en snijd in plakjes alvorens te serveren. 

1 cake
Bron: Stephanie Bex

Ook lekker

  • Bananencake met noten en karamelsaus
    Bananencake met noten en karamelsaus
  • Eclair
    Eclair
  • De échte chocolademousse
    De échte chocolademousse

Gepost onder: Cake, Klassiekers Tags: cake, Stephanie Bex

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Kokosijs
Next Post: Kruimelvlaai »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Klassieke Driekoningentaart
  • Krokante chocoladenestjes
  • Chocolade ganache taart
  • Madeleines

Copyright © 2022 nagerechten.be