Quatre quarts cake

Emilie
Quatre quarts cake

De quatre quarts cake, oftewel “vier gelijke delen”-cake, is een klassieker uit de Franse baktraditie. Met gelijke hoeveelheden bloem, boter, suiker en eieren maak je een heerlijk luchtige en rijke cake. Perfect als basis voor allerlei variaties of gewoon puur – zoals oma hem bakte.

Benodigdheden

4 eieren
200 g suiker
200 g bloem
200 g malse boter
bloemsuiker voor de afwerking

Verder nodig

Bereiding

Het recept ‘Quatre quarts cake’ is afkomstig van Stephanie Bex.
Klik hier voor het volledige recept.

🍷 Wijntip bij quatre quarts cake

Een klassieke quatre quarts cake vraagt om een elegante en lichtzoete begeleider. Kies voor een Sauternes of een Muscat de Beaumes-de-Venise – beide dessertwijnen met aroma’s van honing, perzik en gedroogde abrikozen die prachtig combineren met de boterige smaak van de cake.

Liever iets sprankelends? Een zoete Moscato d’Asti is een frisse, licht bruisende optie die het geheel net dat tikje feestelijker maakt. Serveer licht gekoeld voor het beste resultaat.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post