Bekende chef

  • Dulce de Leche Ice Cream

    Makkelijk dulce de leche ijs

    Dit makkelijke Dulce de Leche ijs recept is een fantastische manier om overtollige slagroom te gebruiken en de perfecte manier om te beginnen als je altijd al ijs thuis hebt willen maken, zonder ijsmachine.

    Lees meer
  • Pumpkin cinnamon rolls

    Ben je een cinnamon roll fan, dan moet je deze zeker eens zelf maken! Dit zijn klassieke cinnamon rolls, maar dan gepimpt met pompoen en vanille icing, ze zijn hemels zacht en smeuïg door de pompoenvulling en romige vanille topping.

    Lees meer
  • Halloweentaart

    Griezelen in de keuken? Maak dan deze halloweentaart.

    Lees meer
  • Dessert met mascarpone en blauwe bessen

    Een eenvoudig maar toch superlekker dessert! Benodigdheden 150 g blauwe bessen2 eierdooiers30 g kokosbloesemsuiker200 g mascarpone Bereiding Het recept ‘Dessert met mascarpone en blauwe bessen’ is afkomstig van uit het boek ‘Nog eenvoudiger’ Pascale Naessens.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kokosrotsjes van Jeroen Meus

    Deze kokosrotsjes van Jeroen Meus zijn een ware traktatie: luchtig van binnen, krokant van buiten en boordevol kokos. Perfect voor bij de koffie of als zoete snack.

    Lees meer
  • Trio van chocomousse

    Trio van chocomousse

    Lees meer
  • Chocolademoussetaart met Oréo

    Benodigdheden 3 eiwitten op kamertemperatuur5 dl slagroom (40% v.g.)200 g Oreo Original©300 g pure chocolade (min. 70% cacao)45 g malse boter1 snufje zout Voor de afwerking:8 Mikado’s© met witte chocolade200 g witte chocolade1 el bloemsuiker1 el cacaopoederroze peperbolletjes Verder nodig springvorm 18 cm diameterbakpapierspuitzak Bereiding Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 min rusten en meng. Laat afkoelen. Verkruimel de Oreo’s© fijn en meng ze zorgvuldig met de boter. Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm…

    Lees meer
  • Kerststronk met espresso, meringue en geglaceerde kastanjes

    Benodigdheden 6 eieren op kamertemperatuur170 g bloem7,5 dl slagroom, 40% v.g.200 g kleine geglaceerde kastanjes of stukken150 g + 4 el kristalsuiker4 el bloemsuiker5 el oploskoffie (12 g) Voor de afwerking:3 eiwitten op kamertemperatuur (100 g)100 g kristalsuiker80 g bloemsuiker6 grote geglaceerde kastanjes Verder nodig brander Bereiding Verwarm de oven voor op 230°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met 2 el kristalsuiker tot een wit en schuimig mengsel. Klop de eiwitten tot schuim. Begin op lage snelheid en verhoog de snelheid naarmate je 150 g kristalsuiker toevoegt. Blijf kloppen tot je geen suikerkorrels meer tussen je…

    Lees meer
  • Kerstbuche van Sofie Dumont

    Een zachte chocolade rolbiscuit gevuld met heerlijke chocolademousse. Een makkelijk en spectaculair eindejaarsdessert waar je je gasten op en top mee kan verwennen. Benodigdheden Biscuit:3 dooiers3 eieren110 g fijne suiker3 eiwitten35 g bloem35 g cacaopoeder (ongezoet) Chocolademousse:340 ml slagroom3 dooiers45 g suiker45 ml water200 ml donkere chocolade (min 70%) Versiering:100 g gesmolten donkere chocoladeGeroosterde hazelnoten door goudpoeder gehaald Imbibage: (vanillesiroop om biscuit mee in te smeren)250 ml water50 g suiker1 vanillestok Bereiding Imbibage:Kook water, suiker en uitgeschraapte vanillestok met merg een 5-tal minuten op. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit. Smelt de chocoladeschilfers au bain marie of in de…

    Lees meer
  • Halloween-appelflappen

    Benodigdheden 16 bladerdeegvierkantjes4 appels1 tl kaneel4 el suiker2 el citroensap1 ei Bereiding Het recept ‘Halloween-appelflappen’ is afkomstig van Stephanie Bex.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Quatre quarts cake

    Quatre quarts is een eenvoudige maar heerlijke cake op basis van vier gelijke delen. Luchtig, smeuïg en ideaal als basis voor eindeloze variaties.

    Lees meer
  • Aardbeientaart met vanillepudding

    Deze aardbeientaart met vanillepudding is een klassieker die nooit teleurstelt. Met een krokante amandelbodem, romige vanillepudding en verse aardbeien is dit een perfect zomers dessert om van te genieten.

    Lees meer
  • Broodpudding met chocolade en appelsien

    Broodpudding blijft de allersmakelijkste manier om oud brood om te toveren in een zoet tussendoortje. De broodpudding krijgt een karaktervolle en boeiende smaak door de melk te infuseren met allerhande aroma’s. Jeroen kan een scheutje sinaasappellikeur wel smaken in zo’n broodpudding, maar uiteraard beslis je zelf hoe je het gebak het liefst eet. Benodigdheden 250 g oud wit brood, met korst75 g chocolade40 g suiker1,5 ei½ sinaasappel2,5 dl melkGrand Marnier, naar smaak½ vanillestokje½ kaneelstokje½ tl kardemompeuleneen beetje bloemklontje botersnuifje zout Verder nodig bakvorm voor cake (rechthoekig)vijzelzeeffijne rasp Bereiding Het recept ‘Broodpudding met chocolade en appelsien’ is afkomstig van Jeroen Meus.Klik hier…

    Lees meer
  • Vegan yoghurt-frambozen cheesecake zonder oven

    Benodigdheden Bodem80 ml kokosolie200 g geroosterde hazelnotensnuifje zout6 ontpitte Medjoul dadels Vulling300 g cashewnoten, 1 nacht geweekt in koud water en gespoeld600 g kokosnootyoghurt4 el kokosolie1 kl zout80 ml agavesiroop2 kl ciderazijn200 ml frambozensap Topping1 pakje kokosslagroom1 bakje frambozen Bereiding Bodem Cutter de ontpitte dadels en hou opzij. Cutter de hazelnoten. Voeg de dadels toe aan de noten met een snuifje zout en de kokosolie. Cutter alles door elkaar tot je een zanderige massa hebt en alles mooi samen blijft hangen (2 à 3 min.). Bekleed een bakvorm met bakpapier. Verdeel de helft van de mengeling over de bodem en…

    Lees meer
  • Vegan tiramisu van Sofie Dumont

    Benodigdheden Biscuit150 g kokosbloesemsuiker250 ml amandelmelk (op kamertemperatuur)60 ml gesmolten kokosolie2 kl ciderazijn250 g tarwebloem50 g amandelpoeder2 kl bakpoeder (afgestreken)snuifje zout300 ml straffe koffieeen scheut Amaretto voor de liefhebbers (ikke ikke ☺)1 pakje ongezoet cacaopoeder Vegan crème300 g cashewnoten (1 nacht geweekt en gespoeld)250 ml water (niet te koud)2 el agave200 ml sojaroom1 vanillestokje100 ml gesmolten kokosolie1 kl zout1 kl ciderazijn Bereiding BiscuitVerwarm de oven voor op 175°. Klop de melk, de suiker, de olie, de ciderazijn en het snuifje zout los. Meng de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder onder elkaar en voeg bij het melkmengsel. Klop 2 min.…

    Lees meer
  • Vegan tiramisu

    Benodigdheden Voor de chocolade-spongecake150 gr bloem150 gr kokosbloesemsuiker1 tl baking soda (bicarbonaat)1 tl bakpoeder1 el cacaopoeder1 snuifje zout150 ml amandelmelk75 ml zonnebloemolie Voor de vegan mascarpone225 g cashewnoten6 el kokosroom4 el kokosolie4 el ahornsiroop1 tl vanille-extract Extra100 ml sterke koude koffie2 el cacaopoeder Bereiding Het recept ‘Vegan tiramisu’ is afkomstig van Stephanie Bex.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • American cheesecake

    Benodigdheden Voor het deeg1 vanillestok50 g suiker125 g bloem100 g boter op kamertemperatuureen snufje zout1 eierdooiereen ronde of vierkante springvorm vanten minste 10 cm hoog Voor de vulling200 g roomkaas of mascarpone600 g (magere) plattekaas60 ml room of zure room200 g rietsuiker20 g bloemzeste van 1 limoenzeste van 1 sinaasappelhet sap van 1 citroen5 eieren en 1 eierdooier Voor de afwerking400 à 500 g dikke plattekaas (zoals mandjeskaas) of een mengeling van plattekaas en roomkaas of mascarponeeventueel: een spuitzak Bereiding De bereiding voor het deegSnijd de vanillestok overlangs, schraap er met een mes het merg uit, vermeng het met de…

    Lees meer
  • Merveilleux met mokkaslagroom

    Chocolade, dé opkikker op ieder moment van de dag. Geef de voorkeur aan donkere chocolade met een hoog cacaogehalte. Benodigdheden 5 dl bio room, 35 % V.G.2 ½ el bloemsuiker3 bolle el oploskoffie1 ½ el cacaopoeder± 300 g holle paaseieren van witte, pure en melkchocolade6 eetbare bloemen Meringues3 eiwitten op kamertemperatuur, 100 g100 g kristalsuiker80 g bloemsuiker Bereiding Het recept ‘Merveilleux met mokkaslagroom’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Supersimpele perentaart

    Benodigdheden Voor het korstdeeg (voor 2 taarten; de andere helft kan je invriezen)200 g bloem90 g boter op kamertemperatuureen snufje zout2 el water Voor de vulling1 mooie peer, liefst een rijpe Doyenné1 el suiker Bereiding Meng de bloem met de boter en het zout, met een vork of met je vingers. Voeg het water toe en kneed verder tot het deeg homogeen is. Rol het deeg tot een bol en snijd in twee. Leg één deel weg, in de koelkast of de diepvries, voor een andere keer. Laat het deeg voor de taart een half uur rusten in de koelkast,…

    Lees meer
  • Eclairs

    Wat een smaak combinatie, zout-zoet soezenbeslag, heerlijke vanillepudding en dan bittere chocolade topping, dat maakt echt een éclair zo populair! Benodigdheden Soezendeeg80 g boter65 ml melk65 ml water1 kl suiker1 tl zout100 g bloem185 ml eieren Dorure1 losgeklopt ei met een scheutje melk Banketbakkersroom500 ml melk5 dooiers100 g suiker40 g maïzena1 vanillestok Garnituur250 g gesmolten chocolade min 70%125 ml room Bereiding Het recept ‘Eclairs’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cheesecake van Sofie Dumont

    Een cheesecake met koekjesbodem en roomkaastopping. Een friszure taart om u tegen te zeggen, het vergt wat tijd maar is uitendelijk niet zo moeilijk om te maken. Benodigdheden Bodem200 g zandkoekjessnuif zout90 g gesmolten boter Vulling700 g volle roomkaas200 g volle platte kaas250 g bloemsuiker1 vanillestok1 tl zout70 g bloemsap en fijne zeste van een citroen400 ml room, 30%8 eieren Topping150 g platte kaas150 g roomkaas Bereiding Het recept ‘Cheesecake’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Moelleux van Sofie Dumont

    Het ultieme chocolade dessertje zo een moelleux, gebakken aan de buitenkant en lopend aan de binnenkant, een must! Doe daar nog een bol vanilleroomijs bij en je hebt een top dessertje! Benodigdheden 125 g boter125 g fijne suiker125 g donkere chocolade min 70% cacao3 grote eieren1 snuif zout4 ganache pralinescacaopoeder Bereiding Het recept ‘Moelleux’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • De échte chocolademousse

    Benodigdheden 250 g aardbeien1 sinaasappel1 takje citroentijm2 (lange) zwartepeperkorrels1 el olijfolie1 el honing de chocolademousse250 g pure chocolade, minstens 80%3 eieren3 el bruine suiker300 ml roomcayennepeperzout Bereiding Het recept ‘De échte chocolademousse’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Yoghurtcake met bosbessen van Pascale Naessens

    Als dessert of als tussendoortje: een plakje cake smaakt altijd. Omdat het niet altijd een boter-, chocolade- of appelcake hoeft te zijn, bedacht Pascale Naessens een minstens even lekkere en gezondere variant: een yoghurtcake met bosbessen. Benodigdheden 250 g Pur Natur yoghurt natuur250 g bloem250 g Pur Natur karneboter180 g suiker1 zakje vanille suiker4 eieren250 g bosbessen Bereiding Smelt de boter langzaam op een laag vuurtje, zodat deze niet bruin wordt. In de tussentijd klop je de eieren luchtig met de suiker tot een glad mengsel. Wanneer de boter volledig gesmolten is, roer je deze voorzichtig door het eimengsel. Voeg…

    Lees meer
  • Gevulde appeltjes uit de oven

    Benodigdheden 4 middelgrote appelenhandje pecannoten, grof gehakt40 g notenmix of noten- en zadenmix40 g rozijnen2 el kokospoeder½ kl kaneelesdoornstroopamandelboter Bereiding Rode appelen zijn een van Sandra Bekkari’s favoriete superfoods. Deze gevulde appeltjes met noten zijn superlekker met een lepeltje yoghurt of plattekaas. Verwarm de oven voor op 170°C. Spoel de appelen. Snij de bovenkant van de appelen weg. Hol ze uit met een meloenboortje of klein lepeltje. Blijf een halve centimeter van de schil en hou de onderkant van de appelen intact. Verdeel de helft van de amandelboter over de bodem van de appelen. Strooi er dan de helft van…

    Lees meer
  • Brownies met kersen van Jamie Oliver

    Brownies zijn het ultieme comfortfood. Deze variant maak je met kersen en dat geeft de chocolade heel bijzonder smaakje! Benodigdheden 130 g boter150 g pure chocolade, cacaogehalte 70%55 g kersen, ontpit, in stukjes55 g geroosterde pecannoten, grof gehakt225 g fijne kristalsuiker55 g cacao75 g bloem¾ tl bakpoeder3 eieren, geklopt50 g melk- of pure chocolade, grof gehakt, optioneel Bereiding Het recept ” is afkomstig van Jamie Oliver.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Misérable

    Misérable is een gebakje met lekkere vanille boterroom tussen twee lagen biscuit waarin amandelen verwerkt zijn. Het behoort tot de top tien in de wereld van de patisserie.  Benodigdheden bloemsuikercacaopoederSweet Mix Amaretto Voor de boterroom200 ml water200 g suiker2 vanillestokjes8 eidooiers480 g malse boter Voor het beslag400 ml eiwit80 g suiker400 ml amandelpoeder400 g bloemsuiker80 g bloem Bereiding Het recept ‘Misérable’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Broodpudding van Jeroen Meus

    Deze broodpudding van Jeroen Meus is een heerlijke manier om oud brood te verwerken. Met rozijnen in rum, witte chocolade en een vleugje kaneel is dit een klassiek Belgisch dessert dat altijd in de smaak valt.

    Lees meer
  • Madeleines

    Een makkelijk recept voor madeleines, kleine schelpvormige cakejes afkomstig uit Commercy in Lotharingen. Benodigdheden 150 g patisseriebloem150 g boter100 g suiker20 g vanillesuiker3 eieren2 flinke el honing1 vanillestokje1 tl bakpoeder1 (biologische) citroen1 snuifje zout Verder nodig keukenmachinezeefweegschaalfijne rasp(plastic) spuitzakkoekjesvorm voor madeleines, bv. in silicone Bereiding Het recept ‘Madeleines’ is afkomstig van Jeroen Meus.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer