Aardbeientaart met vanillepudding

Emilie
Aardbeientaart met vanillepudding

Een zomerse klassieker met een rijke twist.
Deze aardbeientaart met vanillepudding is een feest voor het oog én de smaakpapillen. De combinatie van een krokante amandelbodem, romige vanillepudding en glanzende verse aardbeien maakt dit taartje onweerstaanbaar. Perfect voor een zomerse lunch, een feestelijke gelegenheid of gewoon om jezelf te verwennen.

Foto: Jeroen Meus

Benodigdheden

125 g boter, op kamertemperatuur
90 g bloemsuiker
5 eieren
30 g amandelpoeder
250 g patisseriebloem
een snuifje zout
boter
bloem
kruimeldeeg
5 dl melk
1 vanillestokje
100 g suiker
50 g puddingpoeder
1 blaadje gelatine
2,5 dl room
400 g aardbeien
bloemsuiker

Verder nodig

vershoudfolie
bakpapier
keukenweegschaal
zeef
keukenpenseel
deegrol
baklinzen of bakgewichtjes
keukenmachine
gekartelde taartvorm (diameter ongeveer 23 cm)

Bereiding

Het recept ‘Aardbeientaart met vanillepudding’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.

Wijntip bij deze aardbeientaart

Deze zomerse aardbeientaart met vanillepudding vraagt om een frisse, fruitige begeleider in het glas. Kies bijvoorbeeld voor een lichtzoete Brachetto d’Acqui, een elegante Rosé Spumante of een verfrissende Moscato d’Asti. Deze mousserende wijnen accentueren de zoetheid van de aardbeien en zorgen voor een perfect uitgebalanceerd dessertmoment.

Serveer de wijn goed gekoeld en geniet!

Zomerkost Jeroen Meus

Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit

In Zomerkost zorgt Jeroen voor de lekkerste zomer ooit. Hij brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post