citroentiramisu met limoncello en lemon curd
Fruit
-
Benodigdheden Voor de pavlova4 eiwitten240 g fijne kristalsuiker2 tl maïszetmeel1¼ tl wittewijnazijn1¼ tl vanille-extract of vanillepasta Voor de topping300 ml slagroomframbozengranaatappelpitjesverse munt- of citroenmelisseblaadjes Bereiding Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 25 cm doorsnee. Draai het papier om zodat de inkt niet in contact komt met het beslag. Maken van de pavlova Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot ze verdrievoudigd zijn in volume en zachte pieken vormen.Voeg geleidelijk de suiker toe, één lepel per keer, terwijl je blijft kloppen tot het mengsel dik en…
-
Mini pavlova’s zijn feestelijk om te zien, goddelijk qua smaak én prima voor te bereiden. Het perfecte Kerstdessert! Benodigdheden 3 eieren op kamertemperatuur180 g fijne kristalsuiker1 tl azijn1 tl maizena250 ml slagroom + 1 el suikereen paar el cranberrycompoteeen handje verse frambozeneen handje blauwe bessenwat takjes rode bessen Bereiding Het recept ‘Mini pavlova’s met rood fruit‘ is afkomstig van De Sandwichformule.
-
Deze spectaculaire ijstaart met ijs onder een laag cake en gebrand meringue schuim wordt ook wel omelette sibérienne genoemd en maak je met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk kerstdessert. Benodigdheden 1250 ml vanilleijs150 g verse cranberries500 g cake3 eiwitten3 el suiker Verder nodig huishoudfoliekom van 20 cm doorsnedemixercrème brûlee brander Het recept ‘Baked alaska‘ is afkomstig van Leuke Recepten.
-
Deze kersttulband met cranberry’s en sinaasappelglazuur is een feestelijke en smaakvolle cake die perfect past bij de feestdagen. Luchtig, fruitig en een lust voor het oog.
-
Onweerstaanbaar mooi met dat vlechtwerk bovenop. Maar vooral de geweldige combi van hazelnoten, pure chocolade en frambozen doet je direct al naar de volgende crostata verlangen. Benodigdheden 300 g bloem35 g cacaopoeder35 g hazelnoten, fijngemalen110 g fijne kristalsuiker1 tl bakpoeder110 g koude boter, in blokjes2 eieren250 g frambozenjam Frangipane100 g pure chocolade150 g hazelnoten, fijngemalen160 g fijne kristalsuiker150 g boter, op kamertemperatuur2 eieren½ tl zeezoutvlokken Bereiding Het recept ‘Crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen‘ is afkomstig van Georgina Esdaile voor Delicious Magazine.
-
Riz brulée, parfait au vanille, tarte Normande en gateau aux chocolat. Het Franse leven is zoet. Oók met minder tijd en een handvol ingrediënten zet je een fraai Frans dessert op tafel. Probeer deze luchtige sabayon met frambozen. Een echte klassieker die je niet alleen met frambozen maar met van alles kunt combineren. Fluweelzacht, een echte guilty pleasure. Benodigdheden 4 eidooiers50 g suiker75 ml mousserende witte wijn, bijv. crémant75 g frambozen4 Franse galettes, of andere knapperige roomboterkoekjes Verder nodig handmixer met gardes Bereiding Het recept ‘Sabayon met frambozen‘ is afkomstig van Delicious Magazine.
-
Deze mangomousse is onweerstaanbaar! Luchtig, romig en fris van smaak, perfect als zomers dessert of als zoete afsluiter van elke maaltijd. Benodigdheden 225 g suiker55 g water100 g eiwitmespuntje zout250 g mango½ limoen1 blaadje gelatine175 g slagroom Bereiding Het recept ‘Mangomousse’ is afkomstig van Gezellige Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een heerlijk luchtige chocolademousse met bessen. Met dit receptje maak je niet alleen de lekkerste chocolademousse, hij is ook nog eens gezonder als de klassieke variant! Benodigdheden 75 g pure chocolade4 el magere yoghurt2 eiwitten2 tl basterdsuiker350 g assortiment bessen Bereiding Het recept ‘Chocolademousse met bessen’ is afkomstig van Culinaire Ambiance.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze appel-notentaart is een echte eyecatcher op elke tafel en ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Benodigdheden 300 g bloem200 g koude en ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden + extra boter om in te vetten100 g fijne kristalsuiker + 2 el extra voor de appelvullingSnufje zout1 ei, losgeklopt1,5 kilo appels, geschild en in kleine blokjes gesneden1 el kaneelpoeder2 el custardpoeder2 el abrikozenjam200 g ongezouten notenmelangevloeibare honing Verder nodig ronde springvorm van 24 cmvel bakpapier Bereiding Het recept ‘Appel-notentaart’ is afkomstig van Keukenliefde.Klik hier voor het volledige recept.
-
Simpel te maken maar oh zo lekker! Krokante bodem, zachte vulling, frisse perzikschijfjes, en een topping van pistachenoten – de perfecte snack voor zomerse dagen. Benodigdheden 50 g blanke amandelen½ tl citroenrasp60 g fijne kristalsuiker1 ei200 ml melk10 g vanillesuiker20 g custardpoeder10 plakjes kant-en-klaar roomboterbladerdeeg1 blik perziken op siroop, 820 gramabrikozenjampistachenoten, fijngehakt Verder nodig bakpapierfoodprocessorronde uitsteker van 10 cm Øhuishoudfoliekeukenpapierzeef Bereiding Het recept ‘Perzikkoeken met pistache’ is afkomstig van Zoet & Verleidelijk.Klik hier voor het volledige recept.
-
Zin in een fris zomertoetje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook prachtig uitziet? Deze citroenmousse is precies wat je zoekt! Het is een luchtig en romig dessert met een heerlijke citroensmaak, perfect voor warme dagen. Benodigdheden 3 citroenen, eventueel 1 extra om te garneren300 + 250 ml slagroom250 g mascarpone200 g witte chocolade80 + 1 el gr suiker2 gelatineblaadjes2 el hazelnoten2 el amandelen Ook handig Bereiding Het recept “Citroenmousse” is afkomstig van Uit Paulines Keuken.Klik hier voor het volledige recept.
-
Ben je dol op zoete toetjes, maar ook verzot op kaas? Met dit dessert uit het pas verschenen boek ‘Salade Freak’ heb je beiden. Je kunt de nectarines grillen op de barbecue, maar bij slecht weer kan het natuurlijk ook in de oven of grillpan. Benodigdheden 4 rijpe, maar niet te rijpe nectarines of perziken met een loszittende pit15 g verse muntbladeren70 g verkruimelde gorgonzolaextra vierge olijfolie3 el honing70 g hazelnoten, geroosterdzoutvlokken Bereiding Het recept ‘Gegrilde nectarines met gorgonzola honing en hazelnoten’ is afkomstig van Seasons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 1 l volle yoghurt = 400 ml hangop4 rijpe perziken2 el honing1 tl kaneeloptioneel: vanillesuiker voor de zoetekauwen en balsamicostroop Verder nodig schone theedoekzeef of vergietbeslagkom Bereiding Het recept ‘Gegrilde perzik met hangop’ is afkomstig van Lekker eten met Linda.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 300 g blauwe bessen uit de vriezer, ontdooid30 g roomboter2 el ahornsiroop of honing50 g kokosrasp50 g amandelmeel150 g kokos yoghurt Bereiding Het recept ‘Kokos crumble met blauwe bessen’ is afkomstig van Lekker eten met Linda.Klik hier voor het volledige recept.
-
Clafoutis is een Frans gebakje met kersen en een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Het wordt vooral gegeten als nagerecht, en is heel erg makkelijk om te maken. Deze clafoutis is gemaakt met frambozen in plaats van kersen, en wat ons betreft is deze variant zeer geslaagd! Benodigdheden 3 eieren50 g smeltbloem50 g amandelmeel15 g boter5 g bakpoeder200 ml sojamelk50 ml sojaslagroom400 g frambozen2 tl vanille-extractsnufje zout Bereiding Het recept ‘Clafoutis met frambozen’ is afkomstig van De Hippe Vegetariër.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een krokante zanddeegbodem, vanille banketbakkersroom en veel geurige aardbeien. Een klassiek recept, makkelijk en altijd heerlijk! Benodigdheden Voor het zoete zanddeeg250 g bloem100 g boter100 g poedersuiker1 snufje zout1 ei Voor de banketbakkersroom500 ml volle melk100 g kristalsuiker40 g maïzena4 eierdooiers25 g zachte boter, optioneel maar maakt de banketbakkersroom zachtervanillepoeder, equivalent van een vanillestokje Voor de vulling500 g aardbeien Bereiding Het zoete zanddeeg Doe de bloem, in kleine stukjes gesneden boter, poedersuiker en een snufje zout in de keukenmachine. Laat de keukenmachine op lage snelheid draaien totdat het mengsel zanderig wordt. Voeg 52 g ei toe. Breek hiervoor een ei…
-
Deze citroenmousse wordt gemaakt van een mascarpone-citroenmengsel dat je opklopt tot een lichte en luchtige mousse. Met een subtiel laagje citroencurd en een bodempje van verkruimelde speculooskoekjes, zullen citroenliefhebbers er zeker van genieten! Benodigdheden Voor de citroencurd3 onbehandelde citroenen6 eierdooiers, bewaar de eiwitten150 g boter150 g poedersuiker3 el maïzena Voor de mascarponemousse met citroen120 g citroencurd, koud120 g mascarpone150 g volle room, goed gekoeld2 eiwitteneen tiental verkruimelde speculooskoekjes Bereiding De citroencurd Bereid de citroencurd bij voorkeur één tot twee dagen van tevoren. De mascarponemousse De afwerking Tip Heb je citroencurd over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen…
-
Er is iets onweerstaanbaars aan deze blozende met ricottaroom gevulde amandelkoekjes, die zo gevormd en gekleurd zijn dat ze op perziken lijken. Benodigdheden Voor de koekjes80 g boter1 ei80 g suiker80 ml melksnuf zeezoutfijn geraspte schil van 1 grote biologische citroen170 g 00- of gewone bloem1 tl bakpoeder100 g gemalen amandelen Voor de vulling250 g ricotta50 g suiker½ tl vanille-extract12-14 hele amandelen, optioneel Voor de decoratie100 ml amaretto rode voedselkleurstof of een scheutje Alchermes4 el suikerverse blaadjes munt of citroenverbena Bereiding Het recept ‘Perzik-amandelkoekjes met ricottaroom’ is afkomstig uit La vita è dolce van Letitia Clark.Klik hier voor het volledige…
-
Appel crumble maken? Deze appel-kaneel crumble is een verrukkelijk dessert, zowel warm als koud. Serveer het met een bolletje ijs of een toefje slagroom voor een feestelijke touch! Benodigdheden 450 g appelen, in partjes gesneden (stevige, zoetzure appelen als jonagold of goudreinetten)200 g boter150 g kristalsuiker50 g bruine suiker300 g gezeefde bloem2 tl kaneel Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. In een grote kom, meng de bloem met de kristalsuiker. Voeg de boter toe en werk deze door het bloemmengsel totdat je kruimelige stukjes krijgt. Vet een ovenschaal in met boter. Schik de plakjes appel erin en besprenkel met…
-
Deze cake met peertjes is bedekt met boter, bruine suiker en pecannoten. Bartlett- of Anjou-peren of een combinatie van beide zijn goede keuzes voor deze taart. Zorg ervoor dat ze rijp en zacht zijn. Benodigdheden Kruimellaag80 g bloem60 g bruine suiker2 el boter80 g gehakte pecannoten Cake360 g dun gesneden, geschilde rijpe peren (ongeveer 570 g)180 g + 2 el kristalsuiker2 el citroensap1/2 tl gemalen gember1/4 tl gemalen nootmuskaat2 tl bakpoeder180 g bloem1/2 tl zout115 g boter2 eieren1 tl vanille-extract180 ml melkbakspray voor het invetten2 tl poedersuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 175° Celsius. KruimellaagMeng bloem en bruine suiker…
-
Benodigdheden Bodem125 g macadamianoten60 g pistachenoten60 g ontpitte dadels1 tl kokosoliesnufje zout Vulling180 g cashewnoten, geweekt60 ml kokosolie120 ml kokosroom120 ml kwark60 ml rijstmoutsiroop2 el honing1/4 tl vanillepoeder1 rijpe vijgenkele druppels vloeibare stevia Bereiding Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot het de grootte van broodkruimels heeft en samenhangt. Druk het mengsel op de bodem van de springvorm en plaats deze in de vriezer. Terwijl dat in de vriezer staat, doe je alle ingrediënten voor de vulling behalve de vijg in de keukenmachine en meng je tot…
-
Taartjes om je vingers bij af te likken: ze zijn heerlijk fris, niet te zoet en de combinatie van het chocolade taartbodempje met de zachte sinaasappelmousse en frisse sinaasappelgelei is verrukkelijk. Benodigdheden 85 g poedersuiker25 g gemalen amandelen125 g boter, zacht2 g zout1 zakje vanillesuiker1 ei195 g bloem20 g cacaopoeder7 blaadjes gelatine (11,7 gram)220 ml vers sinaasappelsaphet sap van ¼ citroen55 g kristalsuiker160 ml slagroom90 g mascarpone90 g Nutella Verder nodig 8 ronde taartringen van 8 centimeter doorsneebakplaat met bakpapierspuitzak met spuitmondje Bereiding Het recept ‘Choco-sinaasappeltaartje’ is afkomstig van Zoet & Verleidelijk.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze kersttiramisu is een feestelijke twist op het klassieke Italiaanse dessert. Met lagen van sinaasappelsap-geweekte lange vingers, romige mascarpone met sinaasappelrasp en een frisse cranberrycompote, is dit een elegant en smaakvol nagerecht voor de feestdagen.
-
Ondersteboven gebakken. Benodigdheden 400 g pompoen120 ml veenbessen (sap daarvan)120 g gedroogde veenbessen120 g walnoten3 eieren100 g suiker200 g patisseriebloem1 kl bakpoeder2 el honing100 ml druivenpitolie160 g amandelpoeder1 kl kaneelpoeder½ kl nootmuskaat2 kruidnagels1,5 kl zeezout Bereiding Het recept ‘Pompoen-veenbessencake’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Ideaal om een restje pompoenpuree te verwerken. Voeg eventueel nog extra pecannoten toe aan het pompoenbeslag. Benodigdheden 200 g pompoenpuree120 g boter100 ml melk2 el melk1 el citroensap2 rijpe bananen230 g bloem80 g havermout16 g bakpoeder100 g bruine suiker1 kl kaneelsnuifje zout3 el cacaopoeder Voor de afwerking 4 el pompoenpitten2 el karamel (kant-en-klaar) Bereiding Het recept ‘Pompoen-bananenbrood’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze heerlijke mini limoen cheesecake maak je makkelijk in een speciaal vormpje. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om hier een grote cheesecake van te maken. Benodigdheden Bodem150 g bastognekoeken80 g gesmolten boter Vulling400 g roomkaas naturel200 ml slagroom90 g poedersuikerrasp van 1 limoensap van 1 limoen1 tl vanille extract3 blaadjes gelatine Toppingkerstsprinklesrode besjes Ook handig Bereiding Het recept ‘Mini limoen cheesecake’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een eenvoudig maar toch superlekker dessert! Benodigdheden 150 g blauwe bessen2 eierdooiers30 g kokosbloesemsuiker200 g mascarpone Bereiding Het recept ‘Dessert met mascarpone en blauwe bessen’ is afkomstig van uit het boek ‘Nog eenvoudiger’ Pascale Naessens.Klik hier voor het volledige recept.