Dit is de perfecte mix van een Italiaanse cheesecake en een zachte kruimeltaart. Hij bevat bloemige honing en frisse citroen terwijl de polenta en het maanzaad er beet aan geven. Van nature glutenvrij, alleen met honing gezoet en op magische wijze vochtig zonder te zwaar te zijn.
Benodigdheden
150 g gezouten roomboter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
7 el honing
250 g ricotta
geraspte schil en sap van 1 grote biologische citroen
4 biologische eieren (M), gesplitst
150 g amandelmeel
50 g grove polenta
1 el maanzaad
1 tl bakpoeder
½ tl zeezout
Voor de honing-citroensiroop
3 el water
4 el honing
sap van 1 grote citroen
1 kleine citroen, in dunne schijfjes
Bereiding
Het recept ‘Omgekeerde citroen-ricotta cheesecake’ is afkomstig van The Green Kitchen.
Klik hier voor het volledige recept.
The Green Kitchen Quick & Slow
vegetarische recepten voor drukke werkdagen en relaxte weekenden
‘The Green Kitchen’ is terug! Met ‘The Green Kitchen Quick + Slow’ hebben David Frenkiel en Luise Vindahl opnieuw een vegetarisch kookboek vol heerlijke recepten neergezet. Met snelle vegetarische recepten voor doordeweeks en lekkere uitgebreide vegetarische feestmaaltijden voor in het weekend is dit boek perfect voor iedereen.
Wat vind jij van dit recept?