Ontdek hoe je zelf heerlijke Matcha Macarons maakt, met een perfect luchtige buitenkant en een romige matcha ganachevulling. Een verrassende twist op de klassieke Franse lekkernij!
Glutenvrij
-
Crème caramel, ook wel flan of karameldessert genoemd, is een romig custarddessert met een laag zachte karamel bovenop. Dit in tegenstelling tot crème brûlée, een pudding met een harde karamellaag. Het is ontzettend eenvoudig te maken en vereist geen ovenbereiding! Benodigdheden Caramel200 g fijne kristalsuiker120 ml water Crème480 ml soja- of haverroom1 el vanille-extract5 el ahornsiroop of naar smaak gezoet240 ml sojamelk10 volle el maïzena Bereiding Caramel Voeg de suiker en het water toe aan een steelpan en verwarm op middelhoog vuur zonder te roeren. Laat het mengsel koken tot het een goudbruine kleur krijgt.Giet enkele eetlepels van de caramel…
-
Benodigdheden Voor de koekjes50 g amandelmeel50 g glutenvrij havermeel of rijstmeel40 g kokosbloesemsuiker1 tl wijnsteenbakpoeder1 el kaneel25 g kokosolie2 el kokosmelk Voor de vulling2 eieren of 6 el aquafaba70 g 70 g ahornsiroop of Syrup Gold1 tl vanille-extract300 g kokosyoghurt of 300 g mascarpone3 el Licor431 el cacao1 a 2 espresso’s Bereiding Het recept “Glutenvrije tiramisu met speculaas” is afkomstig van Marike Bol.
-
Gingerbread koekjes zijn één van de meest feestelijke koekjes voor Kerst. Het is ontzettend leuk om deze koekjes te maken en te versieren samen met je kinderen of gewoon alleen. Nog leuker om er een taart van te maken! Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij én vegan te maken!
-
Een glutenvrije Raffaello taart, de droom voor iedereen die dol is op kokos én Raffaello! De eye-catcher op tafel wanneer je iets te vieren hebt. Glutenvrij én vegan! Benodigdheden Voor de bodem150 g glutenvrije gingerbread koekjes of glutenvrije speculaasjes50 g plantaardige boter Voor de vulling250 ml plantaardige slagroom250 g kokosyoghurt5 blaadjes gelatine (niet vegan) of 3 g agar agar1 tl vanille-extract4 Raffaello- in stukjes40 g agavesiroop of ahornsiroop Voor de topping100 ml plantaardige slagroom1 tl vanille-extract15 g agavesiroop of ahornsiroop8 Raffaellovers rood fruit naar keuze15 g kokosrasp Optioneel1 tl xanthaangom Bereiding Het recept ‘Glutenvrije Raffaello taart‘ is afkomstig van Marike…
-
Cheesecake in een modern en kerstig jasje! Laat je verrassen door deze salted caramel pumpkin cheesecake bites. Te lekker om niet een keertje te maken! Benodigdheden Vulling150 g cashewnoten150 g pompoenblokjes2 el kokosolie1 blik biologische kokosmelk, 400 ml3 el agave- of ahornsiroop Crust200 g medjoul dadels, ontpit125 g gemengde noten1 el kokosolie, gesmolten½ tl speculaaskruiden¼ tl zout Caramel swirl 2 medjoul dadels, ontpit½ el maïzena100 g kokosroom, van 1 blikje gekoelde kokosmelk¼ tl vanille-extract2 el citroensap Topping1 tl grof zeezout2 el geroosterdepecannoten, grofgehakt Bereiding Het recept ‘Salted caramel pumpkin cheesecake bites‘ is afkomstig van Food and Friends.
-
Benodigdheden Bodem125 g macadamianoten60 g pistachenoten60 g ontpitte dadels1 tl kokosoliesnufje zout Vulling180 g cashewnoten, geweekt60 ml kokosolie120 ml kokosroom120 ml kwark60 ml rijstmoutsiroop2 el honing1/4 tl vanillepoeder1 rijpe vijgenkele druppels vloeibare stevia Bereiding Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot het de grootte van broodkruimels heeft en samenhangt. Druk het mengsel op de bodem van de springvorm en plaats deze in de vriezer. Terwijl dat in de vriezer staat, doe je alle ingrediënten voor de vulling behalve de vijg in de keukenmachine en meng je tot…
-
In deze raw cheesecake zit enorm veel smaak. De bodem van dadels en noten is veel gezonder dan de normale, kruimelige variant. Het duurt wat langer om deze te maken, maar het is echt wel de moeite waard! Benodigdheden Korstontpitte dadelsnoten2 el kokosolie Vullingcashewnotenkokosnootbotergeraspte schil van 2 citroenengeperst sap van een citroenahornsiroopkurkuma Verder nodig Bereiding Week de cashewnoten een nacht in koud water. Of een half uur in kokend water. Laat uitlekken en spoel af voordat je aan de taartvulling begint. Bereid de korst voor op de vulling. Doe de dadels, noten en 2 eetlepels kokosolie in een blender en…
-
Dit is de perfecte mix van een Italiaanse cheesecake en een zachte kruimeltaart. Hij bevat bloemige honing en frisse citroen terwijl de polenta en het maanzaad er beet aan geven. Van nature glutenvrij, alleen met honing gezoet en op magische wijze vochtig zonder te zwaar te zijn. Benodigdheden 150 g gezouten roomboter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten7 el honing250 g ricottageraspte schil en sap van 1 grote biologische citroen4 biologische eieren (M), gesplitst150 g amandelmeel50 g grove polenta1 el maanzaad1 tl bakpoeder½ tl zeezout Voor de honing-citroensiroop 3 el water4 el honingsap van 1 grote citroen1 kleine…
-
Een heerlijke perencake met kardemom, perfect voor de herfst. Benodigdheden 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur90 g rietsuiker1 tl vanille extractsnuf zout3 eieren100 g gebrande amandelen, fijngemalen100 g Griekse yoghurt80 glutenvrije meel1 tl bakpoeder1,5 tl kardemom2 peren, gehalveerd Verder nodig staafmixertaartvorm 20 cm diameter Bereiding Het recept ‘Perencake met kardemom’ is afkomstig van Benine’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Crème brûlée is een feestje. Maar wel alleen als deze goed gemaakt is. Niets zo teleurstellend als een suikerlaagje dat niet meer knapperig is. Dit recept voor crème brûlée met kardemom is nét even wat specialer. Benodigdheden 200 ml slagroom30 g suiker1/2 vanillestokje4 kardemompeulen, gekneusd3 middelgrote eidooiersextra rietsuiker om te bestrooien Verder nodig bolzeefovenvaste schaaltjesstaafmixer Bereiding Het recept ‘Crème brûlée met kardemom’ is afkomstig van Benines Kitchen.Klik hier voor het volledige recept. Dit recept komt uit het kookboek ‘Food Talk‘ van Bénine Bijleveld en Kim Feenstra.
-
Deze Franse chocoladetaart heeft een zachte binnenkant en een ‘flaky’ korstje bovenopen én is glutenvrij. Benodigdheden 200 g ongezouten roomboter200 g chocolade, 75% cacao4 eieren180 g suikereen mespunt zout1 tl vanille extract Bereiding Het recept ” is afkomstig van Benine’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Ook wie kampt met voedselintoleranties en -allergieën kan pannenkoeken eten. Benodigdheden 120 g bloem, glutenvrij2 eieren200 ml melk, lactosevrij2 el maïsoliemespuntje zout1 zakje vanillesuiker Bereiding Het recept ‘Gluten- en lactosevrije pannenkoeken’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 150 g havermout2 tl kokosbloemsuiker0,5 tl zout4 el olijfolie4 à 5 el water250 ml kokosmelk20 g cacaoboter of kokosolie1 vanillestokje0,5 tl zout300 g chocolade, min. 75% pure6 el ahornsiroop Verder nodig taartvorm van ongeveer 20 cm diameter Bereiding Het recept ‘Chocolade ganache taart’ is afkomstig van Steffi Vertriest.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lekker zomers taartje: pavlova met een vleugje vlierbloesem. Helemaal vegan door het gebruik van aquafaba. Benodigdheden 1 citroen350 g biologische kikkererwten in pot125 g poedersuiker150 g cuisine soja op te kloppen50 ml vlierbloesemsiroop500 g aardbeien3 takjes verse munt Ook nodig raspkeukenmachine of handmixerbakpapier Bereiding Verwarm de oven voor op 100 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop het kikkererwtenvocht met een 1/2 el citroensap (per 8 personen) in ca. 5 minuten zo dik mogelijk, het liefst…
-
Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard. Benodigdheden 5 middelgrote eieren250 g fijne kristalsuiker2 tl maizena1 tl witte wijnazijn250 ml verse slagroom16 g vanillesuiker150 g verse frambozen150 g verse bramen150 g verse blauwe bessen Bereiding Het recept ‘Pavlova-kerstkrans met fruit’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een heerlijk recept voor brigadeiros – de echte Braziliaanse chocoladetruffels. Benodigdheden 400 ml gezoete gecondenseerde melk60 g pure chocolade, fijngehakt2 el ongezoete cacaopoeder1/4 tl zout3 el ongezouten boter1 el vanille extractchocolade hagelslag van goede kwaliteit (of geroosterde pistachenoten, amandelen, kokos of gekleurde hagelslag) Bereiding Doe de gecondenseerde melk, pure chocolade, cacaopoeder en zout in een kleine steelpan. Zet de pan op een matig hoog vuur en breng aan de kook, roer voortdurend met een houten lepel. Zet het vuur wat lager en laat al roerend 10 tot 15 minuten sudderen tot het mengsel dik en glanzend wordt. Als het mengsel…
-
Dit recept voor chocolade soufflé is licht, fluffy en decadent. Het is gewoonweg een hemels dessert! Benodigdheden 3 el melk5 ½ el suiker, plus extra voor de garnering115 g halfzoete chocolade, grof gehakt2 eierdooiers3 eiwittenbloemsuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de melk en 4 eetlepels suiker in een kleine steelpan en roer op een matig laag vuur tot de suiker is opgelost, ongeveer 1 minuut. Voeg de chocolade toe en verwarm 1-2 minuten tot deze gesmolten is. Doe het mengsel in een glazen of roestvrij stalen kom en laat 5 minuten afkoelen. Voeg daarna de eierdooiers toe.…
-
In deze glutenvrije taartjes zijn bosbessen niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens supergezond! Benodigdheden Voor de korst90 g amandelen1 el kokosolie1 el ahornsiroop Voor de vulling150 g bosbessen2 el kokospoeder Verder nodig keukenmachinedeegrolbakvorm 10 cm diameter Bereiding Maal de amandelen in een keukenmachine tot poeder. Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en meng tot je een mooi balletje van het deeg kan maken. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol het deeg uit tot een cirkel. Neem twee kleine bakvormen (10 cm diameter) en bedek de bodem én zijkanten met het uitgerolde deeg. Snij overtollig deeg…