Deze millefeuille met friszure tamarinde en tropische passievruchten is verrukkelijk en een plaatje voor het oog. Benodigdheden 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid2 el poedersuiker + extra voor de topping250 ml passiefruitsap* of sinaasappel-passiefruitsap250 g mascarpone100 g fijne kristalsuiker2 eidooiers45 g maïzena± 4 el tamarindepasta2 passievruchten100 ml slagroom Bereiding Het recept ‘Millefeuille met tamarinde mascarpone en passievrucht’ is afkomstig van Dosia Brewer.Klik hier voor het volledige recept.
Fruit
-
Een heerlijke abrikozentaart, extra lekker wanneer de abrikozen vers en in het seizoen zijn. Puur genieten van deze zoete verwennerij! Benodigdheden Voor het deeg200 g bloem2 eieren30 g tagatesse50 g boter Voor de vulling1 blik abrikoos, 800 g1 el bloem120 g amandelpoeder1 el aardappelzetmeel2 eieren50 g tagatesse120 g boter Bereiding Het recept ‘Abrikozentaart’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een delicatesse uit Limburg: vlaai! We maken een heerlijke kriekenvlaai op grootmoeders wijze. Krieken kan je altijd in bokaal vinden, dus een heerlijke taart voor elk seizoen. Benodigdheden 1 bokaal krieken, ontpit210 g bloem10 g gist1 ei80 g suiker100 g boter, in blokjes1 snufje zout40 g maïszetmeel Bereiding Het recept ‘Kriekenvlaai’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een heel eenvoudig en snel maar toch o zo feestelijk dessertje: parfait van passievruchten. Je kan het gemakkelijk op voorhand maken en meteen op tafel toveren. Benodigdheden 6 passievruchten1 brikje lichte room1 zakje vanillesuiker2 meringues Bereiding Het recept ‘Parfait van passievruchten’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Maak eens een kerstkrans met meringue. Superorigineel en je tafelgasten zullen ervan smullen! Benodigdheden 3 eiwitten100 g kristalsuiker75 g poedersuiker, + extra om te bestuiven1 kl citroensap250 ml room2 kl vanillesuiker125 g frambozen125 g blauwe bessen125 g rode bessen4 takjes munt, blaadjes geplukt Bereiding Het recept ‘Kerstpavlova’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Aardbeien kaastaart smaakt als zomer in een taart! Benodigdheden Voor de bodem250 g digestives100 g boter Voor de vulling200 g aardbeien + extra ter decoratie100 g kristalsuiker400 g roomkaas150 ml room2 gelatineblaadjes, optioneel Bereiding Het recept ‘Aardbeien kaastaart’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 250 g aardbeien2 el poedersuiker1 el limoncello½ limoendraai van de peper molen150 ml volle room, slagroom50 g mascarpone100 g koekjes, bvb petit beurre1 reep witte chocoladepaar blaadjes basilicum Bereiding Het recept ‘Gemarineerde aardbeien met limoncello basilicum mascarpone koekjes en witte chocolade’ is afkomstig van Belorta.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit heerlijk zomerse plaatgebak is een makkelijke manier om snel je verse pruimenoogst te verwerken. De pruimencake is superlekker met slagroom of een bolletje ijs. Benodigdheden 100 g zachte boter + wat extra175 g bloem + wat extra voor de bakplaat200 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren250 g ricotta10 g bakpoeder1 stuk citroen, bio500 g pruimen, ontpit en in 6 partjes200 g blauwe bessen5 el kristalsuiker Bereiding Het recept ‘Pruimencake’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 1 rol bladerdeeg500 g aardbei4 el aalbessengelei Voor de banketbakkersroom500 ml melk6 eidooiers1 zakje vanillesuiker70 g suiker50 g maïszetmeel Verder nodig taartvorm, diameter 28 cmsteelpangardehouten lepel Ook handig Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 500 g President’ pruimen1 ei250 ml verse room1 rol bladerdeeg2 zakjes vanillesuikerfijne suiker Ook handig Bereiding Het recept ‘Pruimentaart op grootmoeders wijze’ is afkomstig van Match.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit is de perfecte mix van een Italiaanse cheesecake en een zachte kruimeltaart. Hij bevat bloemige honing en frisse citroen terwijl de polenta en het maanzaad er beet aan geven. Van nature glutenvrij, alleen met honing gezoet en op magische wijze vochtig zonder te zwaar te zijn. Benodigdheden 150 g gezouten roomboter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten7 el honing250 g ricottageraspte schil en sap van 1 grote biologische citroen4 biologische eieren (M), gesplitst150 g amandelmeel50 g grove polenta1 el maanzaad1 tl bakpoeder½ tl zeezout Voor de honing-citroensiroop 3 el water4 el honingsap van 1 grote citroen1 kleine…
-
Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken75 g boter250 ml crème fraîche300 g roomkaas125 ml slagroom6 blaadjes gelatine50 ml sinaasappelsap100 g suiker1 zakje vanillesuiker250 g passievruchtenpulp Verder nodig Bereiding Het recept ‘Passievrucht cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Fris en luchtig toetje van citroenmousse met een vleugje limoncello en bastogne koekjes op de bodem. Benodigdheden 2 eieren1 citroen60 g suiker2 blaadjes gelatine125 ml slagroom60 ml limoncello6 bastogne koekjesgarneren citroenraspmuntframboospistache Bereiding Het recept ‘Limoncello mousse’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Luchtige wolken van eiwit en suiker verwerk je in deze ricotta-citroentaart tot onweerstaanbaar zoet! De perfecte combi tussen zoet en fris. Benodigdheden 2 (bio) citroenen100 g boter, op kamertemperatuur200 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren250 g ricotta175 g bloem, gezeefd10 g bakpoeder3 el lemoncurdportie eiwitschuim Bereiding Het recept ‘Ricotta-citroentaart’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze pannenkoekjes van kwark met bessen is geluk op je bord. Bak er drie tegelijk in één pan. Begin de dag goed met deze drie-in-de-pan en maak dit heerlijke gerecht als ontbijt. Of verras je gasten met een heerlijk nagerecht. Benodigdheden 500 g kwark2 el honing + extra om te serveren150 g frambozen160 g bloem, gezeefd70 g boekweitmeel, gezeefd2 el suiker1 tl bakpoeder, gezeefd2 eieren150 ml karnemelk100 g blanke rozijnen1 stevige, frisse handappel (bijv. elstar of jonagold), geschild, klokhuis eruit, in blokjesboter, om in te bakken100 g blauwe bessen Bereiding Het recept ‘Pannenkoekjes van kwark met bessen’ is afkomstig van…
-
Dit heerlijke gebak naar een recept van Janneke Philippi móet je gewoon proberen. Als je er tegenop ziet om zelf deeg te bereiden, kan het gerust ook met een rol kant-en-klaar zanddeeg uit de supermarkt. Benodigdheden voor het deeg125 g bloem75 g boter, op kamertemperatuur75 g suiker10 g vanillesuiker2 el melkmespunt zout voor de citroenmousse2 blaadjes gelatine van elk 1,6 g100 g Griekse yoghurt50 g suiker75 ml citroensap, sap van +/- 2 citroenen150 ml slagroom voor de afwerking125 g aardbeien, in plakjes gesneden2 el gepelde, gehakte pistachesbloemsuiker Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart met citroenmousse’ is afkomstig van Janneke Philippi.Klik hier voor het…
-
Bread & butterpudding is zo’n typisch Engels gerecht waar iedereen verzot op is. Ideaal wanneer je nog een brood hebt liggen dat niet helemaal vers meer is: hiermee fleur je hem weer helemaal op! Maak af met een bramen en buttermilk-syrup. Probeer ook eens deze broodpudding met rozijnen. Benodigdheden 1 heel boerenbrood met dikke korst100 g boter, gesmolten125 g bramenrasp van 1 biocitroen1 jonagold, bioappel, ongeschild, in dunne partjes voor de custard250 ml volle melk250 ml slagroom3 eieren4 eierdooiers75 g kristalsuiker voor de buttermilk-syrup150 g boter150 g suiker125 ml karnemelk1 vanillestokje1 tl baking soda Verder nodig hoge pan voor buttermilk-syrup…
-
Nog zo’n klassieker: apple crumble. Je maakt deze pancakes met onder andere fudge, walnoten en natuurlijk appel. Benodigdheden 130 g roomboter1 appel250 g tarwebloem7 el kristalsuiker2 tl bakpoeder1 ei450 ml halfvolle melk1 hand gehakte walnoten100 g fudge Bereiding Het recept ‘Apple crumble pancakes’ is afkomstig van ChicksLoveFood.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een soort cheesecake’jes met een bodem van dadels en noten, een laag cashewroom en een mango-chia topping. Benodigdheden 250 g cashewnoten ongebrand en ongezouten120 g walnoten200 g dadels zonder pit100 g kokosolie150 ml kokosmelk1 el ahornsiroop1 limoen1 snufje zout2 mango’s3 el chiazaad Bereiding Het recept ‘Dadelnotentaartjes met cashewroom en mango’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.
-
Ga aan de slag met deze gezonde appel-kaneelwafels. Best verantwoord, want op de honing na komt er geen suiker aan te pas! Benodigdheden 125 g havermout50 ml (plantaardige) melk naar keuze2 eieren2 tl bakpoeder2 el kaneel4 el honing200 g (plantaardige) yoghurt naar keuze1 rode appel Bereiding Het recept ‘Gezondere appel-kaneelwafels’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.
-
Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel. Benodigdheden 4 rijpe bananen3 eieren160 g speltbloem80 g amandelmeelsnuf kaneel0,5 zakje bakpoeder3 verse dadels Verder nodig keukenmachinecakevorm ca. 25 x 11 cm Bereiding Het recept ‘Bananenbrood gezond recept’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 150 g biscuitjes75 g roomboter500 g magere kwark375 ml slagroom100 g suiker + 2 el12 blaadjes gelatine1 groot blik halve perziken (820 gram)eventueel een snufje kaneeleventueel een paar geschaafde amandelen Bereiding Het recept ‘Kwarktaart met perzik en slagroom’ is afkomstig van De Sandwichformule.Klik hier voor het volledige recept.
-
Nog zin in zoet? Sluit je kerstdiner af met deze sinaasappel-speculaassoufflé. Ben je een echte hobbykok? Dan is dit jouw dessert. Benodigheden 100 ml slagroom100 ml volle melk3 tl maizena1 mespunt speculaaskruiden1 el bloem (gezeefd)0.5 sinaasappel (rasp)2 sinaasappels (sap)2 eidooiers60 g suiker4 eiwittenpoedersuiker (om te bestuiven) Verder nodig 4 ovenschaaltjes, ingevet Bereiding Klop de room glad met de melk, maizena, koekkruiden en bloem. Breng al roerend aan de kook en laat even goed doorkoken. Neem van de warmtebron en klop de sinaasappelrasp en -sap erdoor. Klop met een elektrische mixer de eidooiers met de helft van de suiker in een…
-
Benodigdheden 4 passievruchten250 ml slagroom½ kl vanille-extract2 el poedersuiker, gezeefd50 g meringue, kant-en-klaar Bereiding Het recept ‘Passievruchtenparfait’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden Voor de crumble 230 g boter440 g bloem2 tl speculaaskruiden200 g donkere basterdsuikersnufje zoutVoor de vulling 10 grote, friszure appels, bijvoorbeeld Granny Smith½ tl citroensap1 of 2 tl koekkruiden2 tot 3 el lichtbruine basterdsuiker200 g amandelspijs, gemengd met een opgeklopt eiExtra’s amandelschaafselkruidnotenstrooigoedslagroom of Griekse yoghurt Bereiding Verwarm de oven op 180°C.Schil de appels en snij in kleine stukjes.Meng er de koekkruiden, basterdsuiker, het citroensap en het mengsel van amandelspijs doorheen.Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar en kneed goed door.Vul de (ramekin) bakjes voor 2/3 met de appelvulling en maak het bakje daarna goed vol met de crumble.…
-
Een lemon curd taartje om je doordeweekse dag wat extra’s te geven óf om in het weekend vrienden en familie mee te verrassen.De simpele meringue in dit recept krijgt een verassende draai: met anijshagel. Benodigdheden 125 g bloem1 tl bakpoeder150 g lemoncurd25 g anijshagel2 el poedersuiker1 ei + 1 eiwit75 g boter op kamertemperatuur50 g fijne kristalsuiker Verder nodig 4 bakringen van 5 cm doorsnede, ingevet Bereiding Het recept ‘Lemon curd taartje met meringue van anijshagel’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een heerlijke perencake met kardemom, perfect voor de herfst. Benodigdheden 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur90 g rietsuiker1 tl vanille extractsnuf zout3 eieren100 g gebrande amandelen, fijngemalen100 g Griekse yoghurt80 glutenvrije meel1 tl bakpoeder1,5 tl kardemom2 peren, gehalveerd Verder nodig staafmixertaartvorm 20 cm diameter Bereiding Het recept ‘Perencake met kardemom’ is afkomstig van Benine’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Wat is oktober zonder pompoen? Benodigdheden 1 sinaasappel300 g pompoen, vruchtvlees2 el pompoenpitten1 ei60 g bruine suiker140 g maïsbloem½ zakje bakpoeder60 g gezouten boter Verder nodig citrusperszeefmuffinblikpapieren cakevormpjes Bereiding Het recept ‘Pompoen-sinaasappelmuffins’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit recept voor een kerstbuche met mango en passievrucht is heerlijk, eenvoudig te maken, budgetvriendelijk en ideaal voor de feestdagen! Benodigdheden 4 eieren100 g suikercitroenschil van een halve citroen, geraspt100 g zelfrijzende bloem voor de fruitvulling1 mango4 passievruchten2 el suiker1,5 el citroensap7 g gelatine, blaadjes voor de afwerking200 ml room1 el vanillesuiker100 g witte chocoladeschilferspoedersuiker Bereiding Het recept ‘Kerstbuche met mango en passievrucht’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit recept voor lepeltaart met cranberry’s is lekker, makkelijk, goedkoop en perfect voor kerst! Benodigdheden 200 g boter200 g pure chocolade6 eieren300 g suiker100 g cranberry’s100 g bloempoedersuiker Verder nodig bakpapierzeefbakvorm Bereiding Het recept ‘Lepeltaart met cranberry’s’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.