Fruit

  • Aardbeienplaattaart

    Nog een lekkere marinade voor je aardbeien: meng 2 eetlepels limoensap, 2 koffielepels oranjebloesemwater, 1 koffielepel suiker en 2 eetlepels gesnipperde munt. Schenk over de aardbeien en laat ze marineren terwijl je taart in de oven staat. Benodigdheden 6 vellen filodeeg250 g roomkaas250 g ricotta100 g suiker1 onbehandelde citroen3 eieren1 el maïszetmeel Voor de afwerking500 g aardbeien2 el munt1 citroen1 kl rietsuikerpoedersuiker Bereiding Het recept ‘Aardbeienplaattaart’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Aardbeienmousse

    Aardbeien en witte chocolade zijn ook een echte winner. Voeg daarom eens 2 eetlepels witte chocolade toe aan deze mousse. Opgelet: de mousse moet 2 uur afkoelen.  Benodigdheden 250 g aardbeien2 g gelatine, in blaadjes2 el citroensap50 g witte minimarshmallows, + extra200 ml room voor de topping200 g rood fruit (bessen, frambozen, bramen)2 el suiker2 kl citroensapmunt, gesnipperd + extra takjes Bereiding Het recept ‘Aardbeienmousse’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Minipavlova’s met aardbeien

    Benodigdheden Voor de meringue6 eiwitten6240 g kristalsuiker (+ 1 el extra)2 kl bakpoeder2 kl maïszetmeel2 kl azijn Voor het roomlaagje300 ml slagroom1 vanillestokje1 kl rum (essence)3 el poedersuiker Voor de afwerking300 g kleine aardbeien1 el parelsuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de meringue. Klop het eiwit in een schone vetvrije kom met 1/3 van de suiker op in de keukenmachine tot het begint te glanzen. Voeg nog 1/3 van de suiker toe en klop verder. Voeg de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooi stijf en glanzend is. Meng 1 eetlepel suiker met…

    Lees meer
  • Vegan aardbeientaart

    Het ultieme zomergebak in een vegan jasje. Benodigdheden 275 g plantaardige margarine250 g tarwebloem100 g maizena50 g amandelmeel3 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract110 g fijne kristalsuiker½ tl zout50 ml koud water600 ml vanille sojadrink500 g verse aardbei1 takje verse munt Ook nodig keukenmachinedeegrollerquichevorm (Ø 28 cm, ingevet)bakbonenbakpapier Bereiding Snijd 200 g margarine in stukjes en zet 10 minuten in de vriezer. Doe ze samen met de bloem, ¼ van de maizena, het amandelmeel, ⅓ van het vanille-extract, 50 g kristalsuiker en het ½ tl zout in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Voeg beetje…

    Lees meer
  • Aardbeientaart met vanillepudding

    Deze aardbeientaart met vanillepudding is een klassieker die nooit teleurstelt. Met een krokante amandelbodem, romige vanillepudding en verse aardbeien is dit een perfect zomers dessert om van te genieten.

    Lees meer
  • Broodpudding met chocolade en appelsien

    Broodpudding blijft de allersmakelijkste manier om oud brood om te toveren in een zoet tussendoortje. De broodpudding krijgt een karaktervolle en boeiende smaak door de melk te infuseren met allerhande aroma’s. Jeroen kan een scheutje sinaasappellikeur wel smaken in zo’n broodpudding, maar uiteraard beslis je zelf hoe je het gebak het liefst eet. Benodigdheden 250 g oud wit brood, met korst75 g chocolade40 g suiker1,5 ei½ sinaasappel2,5 dl melkGrand Marnier, naar smaak½ vanillestokje½ kaneelstokje½ tl kardemompeuleneen beetje bloemklontje botersnuifje zout Verder nodig bakvorm voor cake (rechthoekig)vijzelzeeffijne rasp Bereiding Het recept ‘Broodpudding met chocolade en appelsien’ is afkomstig van Jeroen Meus.Klik hier…

    Lees meer
  • Tiramisu met aardbeien

    Gewoon goddelijk. Benodigdheden 400 g aardbeien250 g mascarpone8 boudoirkoekjes2 eieren60 g suiker2 zakjes vanillesuikerscheutje amaretto1 kopje sterke koffie Bereiding Het recept ‘Tiramisu met aardbeien’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

    Met zo’n bijzondere bodem is je taart sowieso een succes. De perfecte combinatie van een stevige crunchy basis met een zacht, lobbige vulling. Benodigdheden 300 g ongezouten amandelhazelnootmix200 g vloeibare honing1 tl bakpoeder1 tl kaneel1 tl zeezout1 el arachideolie250 g Mon Chou zacht & luchtig2 el citroensap200 g plantaardige variatie op yoghurt naturel200 g verse blauwe bessen Verder nodig keukenmachinemetalen quichevorm met losse bodem (Ø 24 cm)staafmixer Bereiding Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de notenmix met 150 g honing, het bakpoeder, kaneel en 1/2 tl zeezout in de kom van de keukenmachine tot een grofkorrelig deeg. Vet de…

    Lees meer
  • Koffie-speculoostiramisu

    Tiramisu van maar 4 ingrediënten die in 15 minuten op tafel staat. Ja, het kan écht. Benodigdheden 100 g speculoos40 ml espresso300 g MonChou zacht & luchtig1 el poedersuiker Verder nodig kleine glazen (onderkant Ø 4 cm)spuitzak met kartelmondje Bereiding Het recept ‘Koffie-speculoostiramisu’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Limoncello tiramisu met frambozen

    Als je van tiramisu houdt, moet je ook deze frisse variant proberen. Benodigdheden 2 citroenen1 vanillestokje250 g mascarpone50 g witte basterdsuiker250 ml verse slagroom150 ml limoncellow175 g lange vingers280 g verse frambozen2 el gevriesdroogde fruit mix30 g witte chocolade Bereiding Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het merg samen met het citroenrasp, de mascarpone en suiker in een ruime kom en klop los. Klop de slagroom in een andere kom met een mixer bijna stijf. Spatel de slagroom…

    Lees meer
  • Cranberrytiramisu uit een glaasje

    Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje! Benodigdheden 4 el amandelschaafsel250 ml verse slagroom100 g kristalsuiker250 g mascarpone175 g lange vingers100 ml espressokoffie½ el cacaopoeder100 g diepvries cranberry’s Bereiding Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met ¾ van de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de helft van de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie. Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van…

    Lees meer
  • Vegan yoghurt-frambozen cheesecake zonder oven

    Benodigdheden Bodem80 ml kokosolie200 g geroosterde hazelnotensnuifje zout6 ontpitte Medjoul dadels Vulling300 g cashewnoten, 1 nacht geweekt in koud water en gespoeld600 g kokosnootyoghurt4 el kokosolie1 kl zout80 ml agavesiroop2 kl ciderazijn200 ml frambozensap Topping1 pakje kokosslagroom1 bakje frambozen Bereiding Bodem Cutter de ontpitte dadels en hou opzij. Cutter de hazelnoten. Voeg de dadels toe aan de noten met een snuifje zout en de kokosolie. Cutter alles door elkaar tot je een zanderige massa hebt en alles mooi samen blijft hangen (2 à 3 min.). Bekleed een bakvorm met bakpapier. Verdeel de helft van de mengeling over de bodem en…

    Lees meer
  • Supersimpele perentaart

    Benodigdheden Voor het korstdeeg (voor 2 taarten; de andere helft kan je invriezen)200 g bloem90 g boter op kamertemperatuureen snufje zout2 el water Voor de vulling1 mooie peer, liefst een rijpe Doyenné1 el suiker Bereiding Meng de bloem met de boter en het zout, met een vork of met je vingers. Voeg het water toe en kneed verder tot het deeg homogeen is. Rol het deeg tot een bol en snijd in twee. Leg één deel weg, in de koelkast of de diepvries, voor een andere keer. Laat het deeg voor de taart een half uur rusten in de koelkast,…

    Lees meer
  • Tarte tatin van kweeperen

    Deze tarte tatin is lekker met een toefje slagroom. Voeg eventueel ook wat vanille-extract of oranjebloesemwater toe aan de siroop.  Benodigdheden 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar4 kweeperen, gepocheerd150 ml pocheernat, van de kweeperen100 g suikerboter Bereiding Breng het pocheervocht van de kweeperen met de suiker aan de kook. Laat tot de helft inkoken op een zacht vuurtje tot je een siroop krijgt. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter en giet er de ingekookte siroop in. Verdeel de partjes kweepeer over de vorm. Leg hierop het vel bladerdeeg en duw de randen naar binnen in de taartvorm…

    Lees meer
  • Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer

    Als decoratie van deze panna cotta kun je eventueel een half vanillestokje en een steranijsje gebruiken. Bak ze dan even mee met de kweepeer. Benodigdheden Voor de panna cotta8 g gelatine, in blaadjes100 ml melk500 ml room2 zakjes vanillesuiker1 vanillestokje100 ml honing Voor de gekaramelliseerde kweeperen8 kwartjes kweepeer, gepocheerd25 g suiker25 g boter Bereiding Het recept ‘Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Trifle met cantuccini, bessen en amandelen

    Een heerlijk dessertje in een glaasje. Benodigdheden 200 g amandelkoekjes (cantuccini)100 g blauwe bessen100 g frambozen400 g volle yoghurt2 el blanke amandelen100 ml witte porto1 el fijne suiker Bereiding Het recept ‘Trifle met cantuccini bessen en amandelen’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Aardbeientartelettes

    Benodigdheden 500 g kleine aardbeien4 el abrikozengelei1 limoen, geraspte schil Voor het zanddeeg100 g suiker1 ei150 g zachte botersnuifje zout300 g bloem Voor de banketbakkersroom500 ml melk4 eidooiers70 g suiker1 zakje vanillesuiker30 g maïszetmeel Bereiding Het recept ‘Aardbeientartelettes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Biscuit met frambozen en witte paaseitjes

    Toegegeven: er kruipt misschien wat werk in, maar een zelfgemaakte paastaart smaakt dubbel zo goed. Benodigdheden 6 eieren180 g suiker6 el melk180 g zelfrijzende bloem, gezeefdboter400 g frambozen400 ml slagroom3 el poedersuikervanille-essencepaaseitjes, witte van chocolade en suikereitjes4 el kirsch Bereiding Het recept ‘Biscuit met frambozen en witte paaseitjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Appelbollen

    Op Verloren Maandag eten we traditioneel appelbollen! Haal ze dit jaar eens niet bij de bakker maar maak ze zelf. Heel makkelijk en budgetvriendelijk. Benodigdheden 4 appels, geschild en ontpit8 vierkantjes bladerdeeg1 ei, losgeklopt100 g bruine suiker1 el boter1½ kl kaneel1 el poedersuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de appelen met een koffielepel kaneel. Meng de suiker met de boter en de overige kaneel en vul de holtes van de appels met de vulling. Verdeel 4 velletjes bladerdeeg over een ingevette bakplaat. Leg op elk velletje een appel en bedek met een tweede vel. Dus goed…

    Lees meer
  • Yoghurtcake met bosbessen van Pascale Naessens

    Als dessert of als tussendoortje: een plakje cake smaakt altijd. Omdat het niet altijd een boter-, chocolade- of appelcake hoeft te zijn, bedacht Pascale Naessens een minstens even lekkere en gezondere variant: een yoghurtcake met bosbessen. Benodigdheden 250 g Pur Natur yoghurt natuur250 g bloem250 g Pur Natur karneboter180 g suiker1 zakje vanille suiker4 eieren250 g bosbessen Bereiding Smelt de boter langzaam op een laag vuurtje, zodat deze niet bruin wordt. In de tussentijd klop je de eieren luchtig met de suiker tot een glad mengsel. Wanneer de boter volledig gesmolten is, roer je deze voorzichtig door het eimengsel. Voeg…

    Lees meer
  • Gevulde appeltjes uit de oven

    Benodigdheden 4 middelgrote appelenhandje pecannoten, grof gehakt40 g notenmix of noten- en zadenmix40 g rozijnen2 el kokospoeder½ kl kaneelesdoornstroopamandelboter Bereiding Rode appelen zijn een van Sandra Bekkari’s favoriete superfoods. Deze gevulde appeltjes met noten zijn superlekker met een lepeltje yoghurt of plattekaas. Verwarm de oven voor op 170°C. Spoel de appelen. Snij de bovenkant van de appelen weg. Hol ze uit met een meloenboortje of klein lepeltje. Blijf een halve centimeter van de schil en hou de onderkant van de appelen intact. Verdeel de helft van de amandelboter over de bodem van de appelen. Strooi er dan de helft van…

    Lees meer
  • Cheesecake in een glaasje

    Een feestelijk dessert in een handomdraai! Gepureerde bramen en frisse kwark: een heerlijke combinatie. Benodigdheden 250 g diepvries bramen, ontdooid500 g volle kwark citroen2 el poedersuiker6 kletsmajoors roomboter150 g verse bramen2 el zachte zilverparels Verder nodig Bereiding Het recept ‘Cheesecake in een glaasje’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pav­lo­va-kerst­krans met fruit

    Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard. Benodigdheden 5 middelgrote eieren250 g fijne kristalsuiker2 tl maizena1 tl witte wijnazijn250 ml verse slagroom16 g vanillesuiker150 g verse frambozen150 g verse bramen150 g verse blauwe bessen Bereiding Het recept ‘Pav­lo­va-kerst­krans met fruit’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Ap­pel­ro­zen

    Een bosje rozen uit een muffinvorm. Dit zijn de leukste appeltaartjes voor bij de koffie. Benodigdheden 2 zoete appels, bijv. jazz2 el citroensap1 rol bladerdeeg125 g amandelspijs2 tl kaneel Ook handig Bereiding Het recept ‘Appelrozen’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Frambozen met mascarpone room

    Dit supersnelle dessert van frambozen met mascarpone room is altijd lekker en klaar binnen vijf minuten! Benodigdheden 250 g mascarponebeetje suiker naar smaakamaretti koekjeslange vingers voor op de bodemcitroenrasp/sap, optioneel1-2 bakjes frambozen Bereiding Het recept ‘Frambozen met mascarpone room’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pavlova met frambozen

    Deze sneeuwwitte pavlova afgewerkt met frambozen is ideaal voor de feestdagen. Dit dessert is een taart van meringue die lekker zoet smaakt. Verwennerij! Benodigdheden 250 g frambozen30 g pistachenoten, fijngehakt3 eiwitten1 kl citroensap250 ml room100 g kristalsuiker75 g poedersuiker2 kl vanillesuiker Bereiding Het recept ‘Pavlova met frambozen’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pavlova met rood fruit

    Het makkelijkste dessert op aarde, waarmee je ook nog eens hoge ogen scoort. Spectaculair en toch zo eenvoudig. Benodigdheden 375 g fruit naar keuze 4 eieren 175 g witte basterd suiker 2 el maïzena 250 ml slagroom + el suiker Bereiding Verwarm de oven voor op 120°C. De volgende stap is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je een plastic kom gebruikt die ontvet is. Dit kun je doen door de kom met een beetje citroensap in te smeren en de kom vervolgens droog te maken met keukenpapier. Scheid het eigeel van het eiwit en doe de vier eiwitten in de…

    Lees meer
  • Plaattaart met mascarpone en frambozen

    Benodigdheden 1 rol vers bladerdeeg 270 g 500 g mascarpone 200 g slagroom ½ vanillestokje, merg eruit geschraapt 375 g frambozen 2 el kristalsuiker 2 el poedersuiker voor decoratie, gezeefd Bereiding Oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden. Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 – 18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.…

    Lees meer
  • Mini galette met mango en frambozen

    Zoete Franse gebakjes met vers fruit en een knapperige korst geserveerd met slagroom. Benodigdheden 190 g bloem + om te bestuiven50 g suikersnufje zout115 g koude boter60 ml ijskoud water1 ei2 el paneermeel1 kleine mango125 g frambozen1 tl citroensap2 el suiker + om te bestrooien Verder nodig plastic foliebakplaat met bakpapierdeegroller Bereiding Het recept ‘Mini galette met mango frambozen’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Mil­le­feuil­les met room en fram­bo­zen

    Prachtig Frans gebakje van filodeeg. Benodigdheden 50 g boter40 g pistachenoten2 eieren5 vellen filodeeg, diepvries, ontdooid25 g poedersuiker½ vanillestokje250 ml melk75 g suiker1½ el bloem250 g frambozen Bereiding Het recept ‘Mil­le­feuil­les met room en fram­bo­zen’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
1 2 3 4 5