Deze cake met peertjes is bedekt met boter, bruine suiker en pecannoten. Bartlett- of Anjou-peren of een combinatie van beide zijn goede keuzes voor deze taart. Zorg ervoor dat ze rijp en zacht zijn.
Benodigdheden
Kruimellaag
80 g bloem
60 g bruine suiker
2 el boter
80 g gehakte pecannoten
Cake
360 g dun gesneden, geschilde rijpe peren (ongeveer 570 g)
180 g + 2 el kristalsuiker
2 el citroensap
1/2 tl gemalen gember
1/4 tl gemalen nootmuskaat
2 tl bakpoeder
180 g bloem
1/2 tl zout
115 g boter
2 eieren
1 tl vanille-extract
180 ml melk
bakspray voor het invetten
2 tl poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
Kruimellaag
Meng bloem en bruine suiker in een middelgrote kom. Snijd de boter met twee messen of je vingers tot het kruimelig is. Voeg de pecannoten toe en meng goed.
Cake
Meng peren, 2 eetlepels suiker, citroensap, gember en nootmuskaat in een grote kom.
Meng bloem, bakpoeder en zout in een andere kom. Klop boter en de overgebleven 180 gram suiker met een staafmixer tot het goed gemengd is. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed na elke toevoeging. Klop vanille-extract erdoor. Voeg afwisselend bloemmengsel en melk toe, beginnend en eindigend met het bloemmengsel, en mix tot net gecombineerd.
Verdeel ongeveer 2/3 van het beslag in een ronde springvorm van 23 cm die is ingevet met bakspray. Schik het perenmengsel erbovenop. Giet het overgebleven beslag erover en strijk het glad met een spatel. Sommige stukjes fruit zullen niet bedekt zijn. Bestrooi met de kruimellaag.
Bak gedurende 55 minuten of tot een taartprikker in het midden er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de vorm op een rek. Zeef poedersuiker erover voor het opdienen.
Het recept ‘Cake met peertjes’ is afkomstig van Relish.
Klik hier voor het originele recept.
Het makkelijke bakboek
Met dit boek bewijst Rutger van den Broek in 100 recepten dat bakken niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Stap voor stap, weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en zonder moeilijke technieken of dure apparaten.
Wat vind jij van dit recept?