Herfst/Winter

  • Red Velvet Macarons

    Red Velvet Macarons

    Ontdek hoe je heerlijke Red Velvet Macarons maakt met een zachte cacaobasis en romige roomkaasvulling. Een feestelijke en elegante traktatie die iedereen zal imponeren!

    Lees meer
  • Biscoff Macarons

    Leer hoe je heerlijke Biscoff Cookie Butter Macarons maakt met een zachte shell en romige speculoospasta vulling. Een onweerstaanbare combinatie van smaken voor bij de koffie of als dessert!

    Lees meer
  • Matcha Macarons

    Ontdek hoe je zelf heerlijke Matcha Macarons maakt, met een perfect luchtige buitenkant en een romige matcha ganachevulling. Een verrassende twist op de klassieke Franse lekkernij!

    Lees meer
  • Chocolade-courgettecake met walnoten en rozijnen

    Deze chocolade-courgettecake is dé ultieme guilty pleasure zonder al te veel schuldgevoel. De courgette maakt ‘m ongelofelijk smeuïg, terwijl de chocolade zorgt voor een diepe, rijke smaak. Je proeft de groente niet, maar je krijgt wél die extra luchtigheid en sappigheid. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of gewoon als excuus om chocola te eten. Bonus: hij blijft dagenlang lekker vers… als ‘ie het zolang overleeft!

    Lees meer
  • Kerstpavlova-krans

    Benodigdheden Voor de pavlova4 eiwitten240 g fijne kristalsuiker2 tl maïszetmeel1¼ tl wittewijnazijn1¼ tl vanille-extract of vanillepasta Voor de topping300 ml slagroomframbozengranaatappelpitjesverse munt- of citroenmelisseblaadjes Bereiding Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 25 cm doorsnee. Draai het papier om zodat de inkt niet in contact komt met het beslag. Maken van de pavlova Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot ze verdrievoudigd zijn in volume en zachte pieken vormen.Voeg geleidelijk de suiker toe, één lepel per keer, terwijl je blijft kloppen tot het mengsel dik en…

    Lees meer
  • Crème Caramel

    Crème caramel, ook wel flan of karameldessert genoemd, is een romig custarddessert met een laag zachte karamel bovenop. Dit in tegenstelling tot crème brûlée, een pudding met een harde karamellaag. Het is ontzettend eenvoudig te maken en vereist geen ovenbereiding! Benodigdheden Caramel200 g fijne kristalsuiker120 ml water Crème480 ml soja- of haverroom1 el vanille-extract5 el ahornsiroop of naar smaak gezoet240 ml sojamelk10 volle el maïzena Bereiding Caramel Voeg de suiker en het water toe aan een steelpan en verwarm op middelhoog vuur zonder te roeren. Laat het mengsel koken tot het een goudbruine kleur krijgt.Giet enkele eetlepels van de caramel…

    Lees meer
  • Glutenvrije gingerbread cheesecake

    Gingerbread koekjes zijn één van de meest feestelijke koekjes voor Kerst. Het is ontzettend leuk om deze koekjes te maken en te versieren samen met je kinderen of gewoon alleen. Nog leuker om er een taart van te maken! Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij én vegan te maken!

    Lees meer
  • Glutenvrije Raffaello taart

    Een glutenvrije Raffaello taart, de droom voor iedereen die dol is op kokos én Raffaello! De eye-catcher op tafel wanneer je iets te vieren hebt. Glutenvrij én vegan! Benodigdheden Voor de bodem150 g glutenvrije gingerbread koekjes of glutenvrije speculaasjes50 g plantaardige boter Voor de vulling250 ml plantaardige slagroom250 g kokosyoghurt5 blaadjes gelatine (niet vegan) of 3 g agar agar1 tl vanille-extract4 Raffaello- in stukjes40 g agavesiroop of ahornsiroop Voor de topping100 ml plantaardige slagroom1 tl vanille-extract15 g agavesiroop of ahornsiroop8 Raffaellovers rood fruit naar keuze15 g kokosrasp Optioneel1 tl xanthaangom Bereiding Het recept ‘Glutenvrije Raffaello taart‘ is afkomstig van Marike…

    Lees meer
  • Baked alaska

    Deze spectaculaire ijstaart met ijs onder een laag cake en gebrand meringue schuim wordt ook wel omelette sibérienne genoemd en maak je met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk kerstdessert. Benodigdheden 1250 ml vanilleijs150 g verse cranberries500 g cake3 eiwitten3 el suiker Verder nodig huishoudfoliekom van 20 cm doorsnedemixercrème brûlee brander Het recept ‘Baked alaska‘ is afkomstig van Leuke Recepten.

    Lees meer
  • Kersttulband met cranberry’s

    Deze kersttulband met cranberry’s en sinaasappelglazuur is een feestelijke en smaakvolle cake die perfect past bij de feestdagen. Luchtig, fruitig en een lust voor het oog.

    Lees meer
  • Meringue-paddenstoelen

    Deze schattige meringue-paddenstoelen stelen de show op elke kerstkoekjesschaal en maken taarten extra feestelijk. Ze vragen wat tijd om te drogen in de oven, maar zijn verrassend eenvoudig te maken en perfect om van tevoren klaar te zetten. Ideaal om je feestelijke baksels net dat beetje magische charme te geven!

    Lees meer
  • Cheesecake met pompoen en speculaas

    Vergis je niet: dit is een heerlijk zoete taart. Want jawel, met sommige groenten zoals wortel, zoete aardappel en courgette kun je zoete taarten bakken. Benodigdheden 120 g speculaas60 g gesmolten boter250 g mascarpone100 g ricotta250 g pompoen, gekookte blokjes1 zakje vanillesuiker2 el kristalsuiker3 eieren100 g witte chocolade2 el melk100 ml room50 g maïszetmeel Bereiding Het recept ‘Cheesecake met pompoen en speculaas‘ is afkomstig van Libelle Lekker.

    Lees meer
  • Salted caramel pumpkin cheesecake bites

    Cheesecake in een modern en kerstig jasje! Laat je verrassen door deze salted caramel pumpkin cheesecake bites. Te lekker om niet een keertje te maken! Benodigdheden Vulling150 g cashewnoten150 g pompoenblokjes2 el kokosolie1 blik biologische kokosmelk, 400 ml3 el agave- of ahornsiroop Crust200 g medjoul dadels, ontpit125 g gemengde noten1 el kokosolie, gesmolten½ tl speculaaskruiden¼ tl zout Caramel swirl 2 medjoul dadels, ontpit½ el maïzena100 g kokosroom, van 1 blikje gekoelde kokosmelk¼ tl vanille-extract2 el citroensap Topping1 tl grof zeezout2 el geroosterdepecannoten, grofgehakt Bereiding Het recept ‘Salted caramel pumpkin cheesecake bites‘ is afkomstig van Food and Friends.

    Lees meer
  • Cantucciniparfait met kaneelsiroop

    Benodigdheden Voor de parfait350 ml slagroom100 g cantuccini koekjes4 eidooiers75 g suiker25 ml amaretto Voor de kaneelsiroop150 g suiker1/2 vanillestokje, opengesneden, merg uitgeschraapt1 kaneelstokje Verder nodig siliconen muffinvorm voor 8 stuks Bereiding Het recept ‘Cantucciniparfait met kaneelsiroop‘ is afkomstig van Worstenbrood & Wijn.

    Lees meer
  • Panna cotta met pistache

    Panna cotta met pistache is een elegant en eenvoudig dessert, perfect voor een etentje. Je kunt het vooraf bereiden, zodat je op het moment zelf alleen nog hoeft af te werken met knapperige pistachenoten, romige witte chocolade en fris rood fruit. Benodigdheden 4 gelatineblaadjes200 g witte chocolade500 ml room4 el pistachepasta, zelfgemaakt of kant-en-klaar Voor de afwerkingfijngehakte pistachenoten, geraspte witte chocolade Bereiding Het recept ‘Panna cotta met pistache‘ is afkomstig van de zondag.

    Lees meer
  • Pompoenmousse met pumpkin spice kruiden

    Ben je op zoek naar een zoet herfstdessert dat smaakt als een pumpkin spice latte, maar dan zonder koffie? Dan is dit recept perfect voor jou! Gemaakt met pompoenpuree, slagroom, kaneel en heerlijke pumpkin spice kruiden, is het een echte herfsttraktatie. Benodigdheden 375 g pompoenpuree uit een blikje500 ml verse slagroom150 g bruine basterdsuiker0,5 tl kaneel2 tl pumpkin spice kruiden1,5 tl vanille-extractevt. extra slagroom en chocolaatjes voor garnering Bereiding Het recept ‘Pompoenmousse met pumpkin spice kruiden‘ is afkomstig van So Celebrate.

    Lees meer
  • Zoete pompoenmousse met marshmallows

    Deze luchtige mousse van pompoen en marshmallows doet het fantastisch als dessert op feestjes.  Benodigdheden 1 el boter24 stuks marshmallows75 ml melk120 g pompoen1 tl vanille-extract1 tl pompoenkruiden80 g bloemsuiker125 g slagroom Bereiding Het recept ‘Zoete pompoenmousse met marshmallows’ is afkomstig van Culinaire Ambiance.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolademousse met bessen

    Een heerlijk luchtige chocolademousse met bessen. Met dit receptje maak je niet alleen de lekkerste chocolademousse, hij is ook nog eens gezonder als de klassieke variant! Benodigdheden 75 g pure chocolade4 el magere yoghurt2 eiwitten2 tl basterdsuiker350 g assortiment bessen Bereiding Het recept ‘Chocolademousse met bessen’ is afkomstig van Culinaire Ambiance.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Appel-notentaart

    Deze appel-notentaart is een echte eyecatcher op elke tafel en ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Benodigdheden 300 g bloem200 g koude en ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden + extra boter om in te vetten100 g fijne kristalsuiker + 2 el extra voor de appelvullingSnufje zout1 ei, losgeklopt1,5 kilo appels, geschild en in kleine blokjes gesneden1 el kaneelpoeder2 el custardpoeder2 el abrikozenjam200 g ongezouten notenmelangevloeibare honing Verder nodig ronde springvorm van 24 cmvel bakpapier Bereiding Het recept ‘Appel-notentaart’ is afkomstig van Keukenliefde.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pistache cake met chocolade ganache

    Benodigdheden voor de cake220 g pistachenoten80 g patentbloem220 g ongezouten roomboter, kamertemperatuur5 eieren250 g kristalsuiker1 snufje zout1 tl vanille extract voor de ganache200 g pure chocolade250 ml slagroom50 g roomboter voor de toppings30 g gehakte pistache noten Bereiding Het recept ‘Pistache cake met chocolade ganache’ is afkomstig van Annabella’s Foodblog.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolade mokkataartjes met hazelnoten

    Twee laagjes zachte, luchtige chocoladecake met daartussen romige mokka meringue botercrème. En voor die extra crunch? Gehakte hazelnoten rondom! Benodigdheden 150 g blanke hazelnoten5 eidooiers455 g fijne kristalsuiker + 2 el1 tl vanille-extract9 eiwitten45 g cacaopoeder + 1 el6 el espressopoeder400 g boter, zacht Bereiding Het recept ‘Chocolade mokkataartjes met hazelnoten’ is afkomstig van Zoet & Verleidelijk.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • hazelnootschuimtaart

    Benodigdheden voor het hazelnootschuim75 g (ongebrande) hazelnoten4 eiwitten (150 gram)150 gezeefde poedersuiker125 g fijne kristalsuikersnufje zout2 el maïzena voor de botercrème1 el espressopoeder1 el kokend water300 g echt zachte boter350 g poedersuiker, gezeefd75 g geroosterde hazelnoten in kleine stukjes gehakt Bereiding Het recept ‘Hazelnootschuimtaart’ is afkomstig van Goddelijke Huisvrouw.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Simpele hazelnoottaart

    Simpel en een heerlijke treat voor bij de koffie. Benodigdheden 100 g boter140 g gehakte hazelnoten, met of zonder velletje140 g bloem1 tl bakpoeder140 g fijne kristalsuiker2 eieren100 ml roompoedersuiker Bereiding Het recept ‘Simpele hazelnoottaart’ is afkomstig van Culy.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • New York Cheesecake

    Deze klassieke New Yorkse cheesecake is met zijn stevige, romige textuur en rijke smaak een ware traktatie. Het beste van alles? Deze cheesecake is verrassend eenvoudig te maken, zonder gedoe met een waterbad zoals bij veel andere recepten. Benodigdheden Bodem 150 gram graham crackers, digestive biscuits of vanillewafels (in een keukenmachine fijnmalen)2 eetlepels kristalsuiker65 gram ongezouten boter, gesmolten Vulling 900 g volle roomkaas, op kamertemperatuur225 g kristalsuiker2 el maïzena4 grote eieren plus 1 eidooier, op kamertemperatuur120 ml slagroom1½ tl pure vanille-extractgeraspte citroenschil van 1 kleine citroen, 1 tl Bereiding Bak de bodem Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de…

    Lees meer
  • Hong Kong-stijl melkthee tiramisu

    Reis mee van Hong Kong naar Italië met deze heerlijke Hong Kong-stijl melkthee tiramisu! Dit zomerse, no-bake dessert combineert de rijke smaken van zwarte thee en gecondenseerde melk met de romige mascarpone en zoete lange vingers. Een subtiele twist die traditionele tiramisu een verrassende nieuwe dimensie geeft. Benodigdheden 480 ml water10 zwarte theezakjes, zoals Lipton60 ml gecondenseerde melk, verdeeld1 el brandy4 grote eidooiers50 g kristalsuiker180 ml slagroom1 tl vanillepasta1/4 tl koosjer zout225 g mascarpone24 lange vingerspure chocoladereep, voor schaafsel Bereiding Voeg 480 ml water toe aan een kleine steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de…

    Lees meer
  • Bresiliennevlaai

    Benodigdheden 1 rol kruimeldeeg145 g suiker1 eiwit1 dl room20 g poedersuikerbresiliennenootjes575 ml melk10 g vanillepuddingpoeder65 g bloem5 eieren Bereiding Het recept ‘Bresiliennevlaai’ is afkomstig van Spar.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Flantaart

    Benodigdheden 355 ml volle melk150 g melk1 verpakking bladerdeeg1 el boter80 g suiker15 g vanillepuddingpoeder57 g patisseriebloem1 eidooier1 vanillestok4 eieren Bereiding Het recept ‘Flantaart’ is afkomstig van Spar.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Plantaardige choco moelleux

    Dat het moeilijk is om een chocolade moelleux te maken is een fabeltje! Dat ga je ondervinden als je dit recept hebt uitgeprobeerd. Benodigdheden 200 ml Alpro soja drink choco140 g zelfrijzend bakmeel35 g Alpro gesmolten boter20 g rauwe cacao poeder3 el siroop (ahorn of agave)1 tl bakpoeder1 snufje zout6 stukjes pure chocolade Bereiding Het recept ‘Plantaardige choco moelleux’ is afkomstig van Healthy Habits Celien.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pastéis de nata

    Benodigdheden 500 ml volle melk250 g suiker2 eieren4 eidooiers50 g maizena2 el bloem2 el + extra poedersuiker8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, 360 g2 stukken citroenschil1 kaneelstokjemerg van 1 vanillestokjekaneelpoeder Verder nodig 2 bakblikken met 12 holtes met antiaanbaklaag Bereiding Meng de bloem met 2 el poedersuiker en strooi het mengsel over het werkblad. Laat het bladerdeeg kort rusten op kamertemperatuur. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar in een lap van 4×2 plakken, licht overlappend. Druk de randen stevig aan en rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45×30 cm. Rol vervolgens het deeg op, beginnend vanaf de lange…

    Lees meer
  • Cake met peertjes

    Deze cake met peertjes is bedekt met boter, bruine suiker en pecannoten. Bartlett- of Anjou-peren of een combinatie van beide zijn goede keuzes voor deze taart. Zorg ervoor dat ze rijp en zacht zijn. Benodigdheden Kruimellaag80 g bloem60 g bruine suiker2 el boter80 g gehakte pecannoten Cake360 g dun gesneden, geschilde rijpe peren (ongeveer 570 g)180 g + 2 el kristalsuiker2 el citroensap1/2 tl gemalen gember1/4 tl gemalen nootmuskaat2 tl bakpoeder180 g bloem1/2 tl zout115 g boter2 eieren1 tl vanille-extract180 ml melkbakspray voor het invetten2 tl poedersuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 175° Celsius. KruimellaagMeng bloem en bruine suiker…

    Lees meer
1 2 3 5