
Melkchocolade-taart
Een krokante bodem met een heerlijke mousse en een prachtig glazuur. Deze taart is niet alleen heel lekker, maar ook heel makkelijk om te maken.

Benodigdheden
Voor de gianduja
150 g geblancheerde, hele hazelnoten
100 g poedersuiker
1 mespunt zout of fleur de sel
150 g melkchocolade, 40% vaste cacaobestanddelen
Voor de bodem
150 g gianduja of hazelnootpasta
75 g gepofte rijst of feuilletine
Voor de vulling
275 g slagroom
250 g melkchocolade, met 40% vaste cacaobestanddelen
40 g eidooiers, van circa 2 biologische eieren
40 g fijne kristalsuiker
75 g melk
Voor het glazuur
8 g gelatine
225 g slagroom
75 g glucosestroop
100 g fijne kristalsuiker
50 g cacaopoeder
Verder nodig
blender
garde
steelpan
acetaatfolie
ring van 20 cm doorsnee en 3 cm hoog
Ook handig
Bereiding
Het recept ‘Melchocolade-taart’ is afkomstig uit ‘Franse taartjes, klein en groot’ van Meike Schaling.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?