Melkchocolade-taart

Melkchocolade-taart

Emilie

Een krokante bodem met een heerlijke mousse en een prachtig glazuur. Deze taart is niet alleen heel lekker, maar ook heel makkelijk om te maken.

Melkchocolade-taart
Foto: Meike Schaling

Benodigdheden

Voor de gianduja

150 g geblancheerde, hele hazelnoten
100 g poedersuiker
1 mespunt zout of fleur de sel
150 g melkchocolade, 40% vaste cacaobestanddelen

Voor de bodem

150 g gianduja of hazelnootpasta
75 g gepofte rijst of feuilletine

Voor de vulling

275 g slagroom
250 g melkchocolade, met 40% vaste cacaobestanddelen
40 g eidooiers, van circa 2 biologische eieren
40 g fijne kristalsuiker
75 g melk

Voor het glazuur

8 g gelatine
225 g slagroom
75 g glucosestroop
100 g fijne kristalsuiker
50 g cacaopoeder

Verder nodig

blender
garde
steelpan
acetaatfolie
ring van 20 cm doorsnee en 3 cm hoog

Ook handig

Bereiding

Het recept ‘Melchocolade-taart’ is afkomstig uit ‘Franse taartjes, klein en groot’ van Meike Schaling.
Klik hier voor het volledige recept.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post