Chocolade

  • recept chocolade-courgettecake

    Chocolade-courgettecake met walnoten en rozijnen

    Deze chocolade-courgettecake is dé ultieme guilty pleasure zonder al te veel schuldgevoel. De courgette maakt ‘m ongelofelijk smeuïg, terwijl de chocolade zorgt voor een diepe, rijke smaak. Je proeft de groente niet, maar je krijgt wél die extra luchtigheid en sappigheid. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of gewoon als excuus om chocola te eten. Bonus: hij blijft dagenlang lekker vers… als ‘ie het zolang overleeft!

    Lees meer
  • Mousse van witte chocolade met gouden popcorn

    Zin in een decadent dessertje? Wat denk je van gouden popcorn?

    Lees meer
  • Crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen

    Onweerstaanbaar mooi met dat vlechtwerk bovenop. Maar vooral de geweldige combi van hazelnoten, pure chocolade en frambozen doet je direct al naar de volgende crostata verlangen. Benodigdheden 300 g bloem35 g cacaopoeder35 g hazelnoten, fijngemalen110 g fijne kristalsuiker1 tl bakpoeder110 g koude boter, in blokjes2 eieren250 g frambozenjam Frangipane100 g pure chocolade150 g hazelnoten, fijngemalen160 g fijne kristalsuiker150 g boter, op kamertemperatuur2 eieren½ tl zeezoutvlokken Bereiding Het recept ‘Crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen‘ is afkomstig van Georgina Esdaile voor Delicious Magazine.

    Lees meer
  • Chocolademousse met bessen

    Een heerlijk luchtige chocolademousse met bessen. Met dit receptje maak je niet alleen de lekkerste chocolademousse, hij is ook nog eens gezonder als de klassieke variant! Benodigdheden 75 g pure chocolade4 el magere yoghurt2 eiwitten2 tl basterdsuiker350 g assortiment bessen Bereiding Het recept ‘Chocolademousse met bessen’ is afkomstig van Culinaire Ambiance.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pistache cake met chocolade ganache

    Benodigdheden voor de cake220 g pistachenoten80 g patentbloem220 g ongezouten roomboter, kamertemperatuur5 eieren250 g kristalsuiker1 snufje zout1 tl vanille extract voor de ganache200 g pure chocolade250 ml slagroom50 g roomboter voor de toppings30 g gehakte pistache noten Bereiding Het recept ‘Pistache cake met chocolade ganache’ is afkomstig van Annabella’s Foodblog.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolade mokkataartjes met hazelnoten

    Twee laagjes zachte, luchtige chocoladecake met daartussen romige mokka meringue botercrème. En voor die extra crunch? Gehakte hazelnoten rondom! Benodigdheden 150 g blanke hazelnoten5 eidooiers455 g fijne kristalsuiker + 2 el1 tl vanille-extract9 eiwitten45 g cacaopoeder + 1 el6 el espressopoeder400 g boter, zacht Bereiding Het recept ‘Chocolade mokkataartjes met hazelnoten’ is afkomstig van Zoet & Verleidelijk.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Plantaardige choco moelleux

    Dat het moeilijk is om een chocolade moelleux te maken is een fabeltje! Dat ga je ondervinden als je dit recept hebt uitgeprobeerd. Benodigdheden 200 ml Alpro soja drink choco140 g zelfrijzend bakmeel35 g Alpro gesmolten boter20 g rauwe cacao poeder3 el siroop (ahorn of agave)1 tl bakpoeder1 snufje zout6 stukjes pure chocolade Bereiding Het recept ‘Plantaardige choco moelleux’ is afkomstig van Healthy Habits Celien.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Vegan chocolademousse

    Benodigdheden 400 g zijden tofu150 g veganistische pure chocolade1 pakje vanille suiker1 el bruine suikerveganistische chocoladevlokken om te versierenmuntblaadjes om te versieren Bereiding Laat de zijden tofu ongeveer 2 uur goed uitlekken in een zeef. Hak de chocolade fijn en smelt deze au bain-marie. Roer vanille suiker en suiker door de gesmolten chocolade. Pureer de zijden tofu fijn met een staafmixer. Giet de chocolade erbij en pureer tot alles goed gemengd is. Vul dessertglazen met de chocolademousse en zet ze ongeveer 3 uur in de koelkast. Versier de mousse met chocoladevlokken en muntblaadjes. Het recept ‘Vegan chocolademousse’ is afkomstig van…

    Lees meer
  • Madeleines van hazelnoot en chocolade

    Benodigdheden Voor het madeleine-deeg 150 g hazelnootsuiker3 eieren55 g halfvolle melk185 g tarwebloem7 g bakpoeder205 g gesmolten boter Voor de spinnen 200 g donkere bakchocolade1 buisje chocoladehagelslagminimaal 10 stengels dropveterssuikerogen Bereiding Madeleines Klop in de kom van een keukenmachine de eieren met de hazelnootsuiker tot ze licht en luchtig zijn.Voeg vervolgens de melk toe, gevolgd door de bloem en het bakpoeder, voeg geleidelijk toe om klonters te voorkomen. Voeg tot slot de gesmolten en afgekoelde boter toe en meng goed. Doe het deeg in een spuitzak en leg deze minstens 30 minuten in de koelkast. Je kunt het deeg ook…

    Lees meer
  • Choco-sinaasappeltaartje

    Taartjes om je vingers bij af te likken: ze zijn heerlijk fris, niet te zoet en de combinatie van het chocolade taartbodempje met de zachte sinaasappelmousse en frisse sinaasappelgelei is verrukkelijk.  Benodigdheden 85 g poedersuiker25 g gemalen amandelen125 g boter, zacht2 g zout1 zakje vanillesuiker1 ei195 g bloem20 g cacaopoeder7 blaadjes gelatine (11,7 gram)220 ml vers sinaasappelsaphet sap van ¼ citroen55 g kristalsuiker160 ml slagroom90 g mascarpone90 g Nutella Verder nodig 8 ronde taartringen van 8 centimeter doorsneebakplaat met bakpapierspuitzak met spuitmondje Bereiding Het recept ‘Choco-sinaasappeltaartje’ is afkomstig van Zoet & Verleidelijk.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolade tiramisu

    Als je van de traditionele tiramisu houdt, zul je zeker weg zijn van chocolade tiramisu! Deze variant op de bekende Italiaanse favoriet vraagt ​​om warme chocolademelk in plaats van espresso en verschillende lagen van chocolade ganache voor een diepe, rijke chocoladesmaak. Benodigdheden 170 g semi-zoete chocolade, fijngehakt400 ml slagroom6 eierdooiers, op kamertemperatuur200 g kristalsuiker450 g mascarpone¼ tl zout2 tl vanille-extract24-30 lange vingers2 kopjes hete chocolademelk, afgekoeld tot kamertemperatuur Bereiding Maak de chocoladeganacheDoe de gehakte chocolade in een kleine kom. Giet een kopje room in een kleine steelpan en zet de pan op middelhoog vuur. Breng de room aan de kook…

    Lees meer
  • Halloweentaart

    Griezelen in de keuken? Maak dan deze halloweentaart.

    Lees meer
  • Tiramisu met advocaat en witte chocola

    Deze overheerlijke tiramisu met advocaat is gemaakt zonder rauwe eieren en wordt geserveerd met extra veel witte chocola. Benodigdheden 500 g mascarpone2 dl slagroom16 cantuccini koekjes ongeveer16 bitterkoekjes ongeveer2 dl sterke koffie1 tl vanille extract50 g suiker2 dl advocaat plus extra voor eroverheen50 g witte chocola om te raspen voor serveren Verder nodig 1 schaal van 20 x 25 of serveer in glazen Bereiding Het recept ‘Tiramisu met advocaat en witte chocola’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gemarineerde aardbeien met limoncello, basilicum, mascarpone, koekjes en witte chocolade

    Benodigdheden 250 g aardbeien2 el poedersuiker1 el limoncello½ limoendraai van de peper molen150 ml volle room, slagroom50 g mascarpone100 g koekjes, bvb petit beurre1 reep witte chocoladepaar blaadjes basilicum Bereiding Het recept ‘Gemarineerde aardbeien met limoncello basilicum mascarpone koekjes en witte chocolade’ is afkomstig van Belorta.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Melkchocolade-taart

    Een krokante bodem met een heerlijke mousse en een prachtig glazuur. Deze taart is niet alleen heel lekker, maar ook heel makkelijk om te maken. Benodigdheden Voor de gianduja 150 g geblancheerde, hele hazelnoten100 g poedersuiker1 mespunt zout of fleur de sel150 g melkchocolade, 40% vaste cacaobestanddelen Voor de bodem 150 g gianduja of hazelnootpasta75 g gepofte rijst of feuilletine Voor de vulling 275 g slagroom250 g melkchocolade, met 40% vaste cacaobestanddelen40 g eidooiers, van circa 2 biologische eieren40 g fijne kristalsuiker75 g melk Voor het glazuur 8 g gelatine225 g slagroom75 g glucosestroop100 g fijne kristalsuiker50 g cacaopoeder Verder…

    Lees meer
  • Rafaello cakerol

    Een cakerol is perfect om te maken voor een hapjestafel, high tea of gewoon voor jezelf! Je kunt hem namelijk helemaal voorbereiden en in de koelkast leggen om op te stijven. Vlak voor het serveren in plakken snijden, die er prachtig uitzien! Benodigdheden 4 eieren, gescheiden in wit en geelsnufje zout120 g suiker4 el heet water120 g bloem Voor de vulling 250 ml slagroom1 zakje Klopfix3 el poedersuiker125 g mascarpone75 g witte chocoladepasta35 g kokosrasp5 Frou Frou-wafeltjes, in stukjes6 Rafaello’s, in kleine stukjes Voor de garnering 40 g geroosterde kokossnippers8 Rafaello’s Verder nodig bakplaat met bakpapiergardetheedoekstaafmixer Bereiding Het recept ‘Rafaello…

    Lees meer
  • Witte chocoladetaart met custard

    Witte chocolade is zoet en romig, en daardoor in combinatie met iets fris ideaal. Deze witte-choco-custardtaart heeft het allemaal, inclusief een vleugje nootmuskaat voor nog meer smaak. Benodigdheden 75 g boter op kamertemperatuur75 g poedersuiker gezeefd175 g bloem½ tl bakpoeder1½ tl versgeraspte nootmuskaat + extra om te bestrooien1 klein ei losgeroerd vulling10 eidooiers3 el maïzena75 g fijne kristalsuiker600 ml slagroom200 g witte chocolade in stukjes Ook handig Bereiding Het recept ‘Witte chocoladetaart met custard’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gezonde brownie pancakes

    Voor de chocolademonsters onder ons: ook deze gezonde brownie pancakes zijn waanzinnig lekker. Benodigdheden 2 eieren50 g volkoren tarwemeel3 bananen1 tl bakpoeder2 el cacaopoeder3 el honing Bereiding Het recept ‘Gezonde brownie pancakes’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paas cupcakes met chocolade eitjes

    Benodigdheden 100 g zelfrijzend bakmeel100 g suiker100 g boter, op kamertemperatuur2 eieren, op kamertemperatuur2 el melksnuf zout botercrème en toppings150 g boter150 g poedersuiker1 el melk1 el cacao24 kleine paaseitjes, bijvoorbeeld van M&M Verder nodig mixermuffin bakvormmuffin papiertjesspuitzak Bereiding Het recept ‘Paas cupcakes met chocolade eitjes’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paaseieren met chocolade panna cotta

    Benodigdheden 250 ml room10 g suiker5 g vanillesuiker2 blaadjes gelatine, 3,5 g60 g witte chocolade1 el citroensap2 paaseieren, bruin of zwart1/2 mango1 kl honing Bereiding Het recept ‘Paaseieren met chocolade panna cotta’ is afkomstig van Dishcover.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Witte chocoladetaart

    Benodigdheden korst110 g margarine/boter (koud)snuifje zout90 g poedersuiker50 g amandelmeel1 ei200 g patisseriebloem1 tl zeste van citroen vulling3 blaadjes gelatine100 ml melk100 ml room1 tl honing1 tl vanille essence220 g witte chocolade + extra om af te werken250 g mascarponeextra: blauwe bessen en of bramen Verder nodig taartvorm Bereiding Het recept ‘Witte chocoladetaart’ is afkomstig van Elien’s Cuisine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paastaart met advocaat, chocolade en bokkenpootjes

    Benodigdheden 300 g bokkenpootjes, gewone85 g roomboter250 ml slagroom1 zakje klopfix300 g monchou2 el suiker7 el advocaat160 g paasbokkenpootjes6 blokjes pure chocolade Bereiding Het recept ‘Paastaart met advocaat, chocolade en bokkenpootjes’ is afkomstig van Zoete Zusjes.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Trio van chocomousse

    Trio van chocomousse

    Lees meer
  • Chocolademoussetaart met Oréo

    Benodigdheden 3 eiwitten op kamertemperatuur5 dl slagroom (40% v.g.)200 g Oreo Original©300 g pure chocolade (min. 70% cacao)45 g malse boter1 snufje zout Voor de afwerking:8 Mikado’s© met witte chocolade200 g witte chocolade1 el bloemsuiker1 el cacaopoederroze peperbolletjes Verder nodig springvorm 18 cm diameterbakpapierspuitzak Bereiding Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 min rusten en meng. Laat afkoelen. Verkruimel de Oreo’s© fijn en meng ze zorgvuldig met de boter. Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm…

    Lees meer
  • Kerstbuche van Sofie Dumont

    Een zachte chocolade rolbiscuit gevuld met heerlijke chocolademousse. Een makkelijk en spectaculair eindejaarsdessert waar je je gasten op en top mee kan verwennen. Benodigdheden Biscuit:3 dooiers3 eieren110 g fijne suiker3 eiwitten35 g bloem35 g cacaopoeder (ongezoet) Chocolademousse:340 ml slagroom3 dooiers45 g suiker45 ml water200 ml donkere chocolade (min 70%) Versiering:100 g gesmolten donkere chocoladeGeroosterde hazelnoten door goudpoeder gehaald Imbibage: (vanillesiroop om biscuit mee in te smeren)250 ml water50 g suiker1 vanillestok Bereiding Imbibage:Kook water, suiker en uitgeschraapte vanillestok met merg een 5-tal minuten op. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit. Smelt de chocoladeschilfers au bain marie of in de…

    Lees meer
  • Chocolade ganache taart

    De combinatie van de knapperige bodem en de zijdezachte chocoladevulling is waanzinnig lekker! Voor het deeg175 g bloem30 g amandelmeel70 g poedersuikersnuf zout105 g boter, koud en in blokjes½ ei, losgekloptbloem, voor het werkblad40 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt Voor de ganache250 ml slagroom2 el honing250 g pure chocolade, grof gehakt60 g boter, op kamertemperatuur Verder nodig bakpapierstaafmixer Bereiding Doe de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel, tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg het…

    Lees meer
  • Franse chocoladetaart

    Deze Franse chocoladetaart heeft een zachte binnenkant en een ‘flaky’ korstje bovenopen én is glutenvrij. Benodigdheden 200 g ongezouten roomboter200 g chocolade, 75% cacao4 eieren180 g suikereen mespunt zout1 tl vanille extract Bereiding Het recept ” is afkomstig van Benine’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Marmercake met chocoladeglazuur

    Benodigdheden 200 g boter + extra200 g suiker2 zakjes vanillesuiker4 eieren250 g zelfrijzende bloem + extra3 el cacaopoeder3 el lauwe melk150 g fondantchocolade, 60% cacao1 el boter Bereiding Het recept ‘Marmercake met chocoladeglazuur’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Lepeltaart met cranberry’s

    Dit recept voor lepeltaart met cranberry’s is lekker, makkelijk, goedkoop en perfect voor kerst! Benodigdheden 200 g boter200 g pure chocolade6 eieren300 g suiker100 g cranberry’s100 g bloempoedersuiker Verder nodig bakpapierzeefbakvorm Bereiding Het recept ‘Lepeltaart met cranberry’s’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Schwarzwälder trifle

    Benodigdheden 2 potten kersen, à 700 ml2 chocoladecake, in dunne plakken50 ml kirsch1 pot kersenjam400 g chocolademousse250 ml slagroom1 zakje vanillesuiker0.5 tl kaneelpoeder250 g mascarpone100 g pure chocolade, geschaafd Bereiding Giet de kersen af. Beleg de bodem van de schaal met plakjes cake. Besprenkel de kersen met de kirsch en verdeel ze over de cake in de schaal. Smeer tussen de overige plakjes cake een laag kersenjam en leg de cake op de kersen. Verdeel vervolgens de chocolademousse over de cake, leg er nog een laag cake op en zet de schaal circa 2 uur (of een dag van tevoren)…

    Lees meer
1 2 3