Helemaal happy word je van deze chai-brownies met kruidige sinaasappels en een flinke dot dikke Griekse yoghurt erop.

Benodigdheden
chai-brownies
200 g pure chocolade
180 g boter, in blokjes
270 g fijne kristalsuiker
3 eieren
2 eidooiers
115 g bloem
35 g cacaopoeder
1 tl kaneel
½ tl gemalen kardemom
½ tl gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
Griekse yoghurt
kardemom-karamelsinaasappels
100 g fijne kristalsuiker
3-5 kardemompeulen, gekneusd
3 sinaasappels, dik afgeschild tot het vruchtvlees, in schijfjes van ½ cm dik
Verder nodig
bakvorm van 16×26 cm, ingevet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat dit over de rand hangen. Doe de chocolade met de boter in een grote, hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat smelten. Neem van het vuur en klop de suiker, eieren en eidooiers erdoor. Voeg de bloem, het cacaopoeder, de kaneel, kardemom, gember en kruidnagel toe. Klop alles goed door elkaar. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak in het midden van de oven ± 40 minuten of tot er cakekruimels aan een in het midden ingestoken houten satéprikker blijven kleven. Laat afkoelen in de bakvorm.
Smelt intussen voor de karamelsinaasappels in een steelpan de suiker met de kardemom op matig vuur. Roer niet tot de suiker is gesmolten. Laat zachtjes ± 5 minuten koken tot goudgele karamel. Neem van het vuur en wacht tot hij niet meer kookt. Voeg 3 el water toe (pas op voor spatten!).Verwarm de karamel opnieuw op matig vuur. Roer 1-2 minuten tot er geen klontjes meer zijn. Schep de sinaasappelschijfjes om in de karamel. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Snijd de brownie in stukken. Schep er wat yoghurt op en geef de karamelsinaasappels erbij.
8 personen
Bron: Delicious
Geef een reactie