• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Chai-brownies

Helemaal happy word je van deze chai-brownies met kruidige sinaasappels en een flinke dot dikke Griekse yoghurt erop.

chai-brownies

Benodigdheden

chai-brownies
200 g pure chocolade
180 g boter, in blokjes
270 g fijne kristalsuiker
3 eieren
2 eidooiers
115 g bloem
35 g cacaopoeder
1 tl kaneel
½ tl gemalen kardemom
½ tl gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
Griekse yoghurt

kardemom-karamelsinaasappels
100 g fijne kristalsuiker
3-5 kardemompeulen, gekneusd
3 sinaasappels, dik afgeschild tot het vruchtvlees, in schijfjes van ½ cm dik

Verder nodig

bakvorm van 16×26 cm, ingevet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat dit over de rand hangen. Doe de chocolade met de boter in een grote, hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat smelten. Neem van het vuur en klop de suiker, eieren en eidooiers erdoor. Voeg de bloem, het cacaopoeder, de kaneel, kardemom, gember en kruidnagel toe. Klop alles goed door elkaar. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak in het midden van de oven ± 40 minuten of tot er cakekruimels aan een in het midden ingestoken houten satéprikker blijven kleven. Laat afkoelen in de bakvorm.

Smelt intussen voor de karamelsinaasappels in een steelpan de suiker met de kardemom op matig vuur. Roer niet tot de suiker is gesmolten. Laat zachtjes ± 5 minuten koken tot goudgele karamel. Neem van het vuur en wacht tot hij niet meer kookt. Voeg 3 el water toe (pas op voor spatten!).Verwarm de karamel opnieuw op matig vuur. Roer 1-2 minuten tot er geen klontjes meer zijn. Schep de sinaasappelschijfjes om in de karamel. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

Snijd de brownie in stukken. Schep er wat yoghurt op en geef de karamelsinaasappels erbij.

8 personen
Bron: Delicious

Ook lekker

  • Broodpudding met chocolade en appelsien
    Broodpudding met chocolade en appelsien
  • Frozen yoghurt van aardbei en amandel
    Frozen yoghurt van aardbei en amandel
  • Aardbeientaart met vanillepudding
    Aardbeientaart met vanillepudding

Gepost onder: Chocolade, Fruit, Uit de oven Tags: brownie, chai

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Appeltaartjes met noten en nougatsaus
Next Post: Avocado-chocolademousse met karamelsaus »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Chocolade ganache taart
  • Macarons
  • Madeleines
  • Vegan cake

Copyright © 2022 nagerechten.be