• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Nagerechten.be
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Shop
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest
Home » Blog » Chocolade ganache taart

Chocolade ganache taart

De combinatie van de knapperige bodem en de zijdezachte chocoladevulling is waanzinnig lekker!

Voor het deeg
175 g bloem
30 g amandelmeel
70 g poedersuiker
snuf zout
105 g boter, koud en in blokjes
½ ei, losgeklopt
bloem, voor het werkblad
40 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt

Voor de ganache
250 ml slagroom
2 el honing
250 g pure chocolade, grof gehakt
60 g boter, op kamertemperatuur

Verder nodig

bakpapier
staafmixer

Bereiding

Doe de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel, tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg het halve ei toe en kneed alles kort tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats een taartring met een doornsnede van 20 centimeter en een hoogte van ongeveer 3 centimeter op de bakplaat.

Kneed het deeg nog kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3-4 millimeter. Bekleed de taartring met het deeg. Druk het deeg goed aan en snijd het overhangende deeg af. Prik met een vork gaatjes in het deeg op de bodem. Zet de beklede vorm met bakplaat en al nog 15 minuten in de koelkast.

Bak de taartschelp in 17-22 minuten goudbruin. Het is met dit deeg niet nodig om de taart eerst blind te bakken. Verwijder na het bakken de taartring en laat de bodem afkoelen.

Doe de slagroom met de honing in een steelpan en breng deze aan de kook. Haal de pan van het vuur en giet de hete room over de gehakte chocolade. Roer door tot de chocolade opgelost is. Voeg de boter toe en mix de ganache met een staafmixer tot een gladde massa. Schenk de ganache in de afgekoelde taartbodem en laat deze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bestrooi de taart voor het serveren met de geroosterde hazelnoten.

Tip

De ganache kun je extra lekker maken door na het koken een scheutje van je favoriete likeur toe te voegen aan de room. Gebruik in dat geval 225 milliliter slagroom en 25 milliliter likeur. 

10 -12 puntjes

Gerelateerd

Gepost onder: Chocolade, Herfst/Winter, Kerstmis & Nieuwjaar, Noten, Taart Tags: chocolade, ganache

Previous Post: « Pistache bokkenpootjes
Next Post: Kerststol »

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

nieuwe recepten

  • Millefeuille met tamarinde, mascarpone en passievrucht
  • Abrikozentaart
  • Kriekenvlaai
  • Crêpe Suzette
  • Parfait van passievruchten

wat zoek je?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Copyright © 2023 · Nagerechten.be