Noten

  • crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen

    Crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen

    Onweerstaanbaar mooi met dat vlechtwerk bovenop. Maar vooral de geweldige combi van hazelnoten, pure chocolade en frambozen doet je direct al naar de volgende crostata verlangen. Benodigdheden 300 g bloem35 g cacaopoeder35 g hazelnoten, fijngemalen110 g fijne kristalsuiker1 tl bakpoeder110 g koude boter, in blokjes2 eieren250 g frambozenjam Frangipane100 g pure chocolade150 g hazelnoten, fijngemalen160 g fijne kristalsuiker150 g boter, op kamertemperatuur2 eieren½ tl zeezoutvlokken Bereiding Het recept ‘Crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen‘ is afkomstig van Georgina Esdaile voor Delicious Magazine.

    Lees meer
  • Panna cotta met pistache

    Panna cotta met pistache is een elegant en eenvoudig dessert, perfect voor een etentje. Je kunt het vooraf bereiden, zodat je op het moment zelf alleen nog hoeft af te werken met knapperige pistachenoten, romige witte chocolade en fris rood fruit. Benodigdheden 4 gelatineblaadjes200 g witte chocolade500 ml room4 el pistachepasta, zelfgemaakt of kant-en-klaar Voor de afwerkingfijngehakte pistachenoten, geraspte witte chocolade Bereiding Het recept ‘Panna cotta met pistache‘ is afkomstig van de zondag.

    Lees meer
  • Pistache mousse

    Pistacheliefhebbers, dit dessert is voor jullie! Een luchtige, romige mousse boordevol smaak, met maar 3 ingrediënten en in no-time op tafel. Simpel, snel, en onweerstaanbaar! Benodigdheden 250 ml slagroom100 g witte chocolade125 g pistache pasta Bereiding Het recept ‘Pistache mousse’ is afkomstig van Annabella’s Foodblog.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Appel-notentaart

    Deze appel-notentaart is een echte eyecatcher op elke tafel en ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Benodigdheden 300 g bloem200 g koude en ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden + extra boter om in te vetten100 g fijne kristalsuiker + 2 el extra voor de appelvullingSnufje zout1 ei, losgeklopt1,5 kilo appels, geschild en in kleine blokjes gesneden1 el kaneelpoeder2 el custardpoeder2 el abrikozenjam200 g ongezouten notenmelangevloeibare honing Verder nodig ronde springvorm van 24 cmvel bakpapier Bereiding Het recept ‘Appel-notentaart’ is afkomstig van Keukenliefde.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pistache cake met chocolade ganache

    Benodigdheden voor de cake220 g pistachenoten80 g patentbloem220 g ongezouten roomboter, kamertemperatuur5 eieren250 g kristalsuiker1 snufje zout1 tl vanille extract voor de ganache200 g pure chocolade250 ml slagroom50 g roomboter voor de toppings30 g gehakte pistache noten Bereiding Het recept ‘Pistache cake met chocolade ganache’ is afkomstig van Annabella’s Foodblog.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Perzikkoeken met pistache

    Simpel te maken maar oh zo lekker! Krokante bodem, zachte vulling, frisse perzikschijfjes, en een topping van pistachenoten – de perfecte snack voor zomerse dagen. Benodigdheden 50 g blanke amandelen½ tl citroenrasp60 g fijne kristalsuiker1 ei200 ml melk10 g vanillesuiker20 g custardpoeder10 plakjes kant-en-klaar roomboterbladerdeeg1 blik perziken op siroop, 820 gramabrikozenjampistachenoten, fijngehakt Verder nodig bakpapierfoodprocessorronde uitsteker van 10 cm Øhuishoudfoliekeukenpapierzeef Bereiding Het recept ‘Perzikkoeken met pistache’ is afkomstig van Zoet & Verleidelijk.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolade mokkataartjes met hazelnoten

    Twee laagjes zachte, luchtige chocoladecake met daartussen romige mokka meringue botercrème. En voor die extra crunch? Gehakte hazelnoten rondom! Benodigdheden 150 g blanke hazelnoten5 eidooiers455 g fijne kristalsuiker + 2 el1 tl vanille-extract9 eiwitten45 g cacaopoeder + 1 el6 el espressopoeder400 g boter, zacht Bereiding Het recept ‘Chocolade mokkataartjes met hazelnoten’ is afkomstig van Zoet & Verleidelijk.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • hazelnootschuimtaart

    Benodigdheden voor het hazelnootschuim75 g (ongebrande) hazelnoten4 eiwitten (150 gram)150 gezeefde poedersuiker125 g fijne kristalsuikersnufje zout2 el maïzena voor de botercrème1 el espressopoeder1 el kokend water300 g echt zachte boter350 g poedersuiker, gezeefd75 g geroosterde hazelnoten in kleine stukjes gehakt Bereiding Het recept ‘Hazelnootschuimtaart’ is afkomstig van Goddelijke Huisvrouw.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Simpele hazelnoottaart

    Simpel en een heerlijke treat voor bij de koffie. Benodigdheden 100 g boter140 g gehakte hazelnoten, met of zonder velletje140 g bloem1 tl bakpoeder140 g fijne kristalsuiker2 eieren100 ml roompoedersuiker Bereiding Het recept ‘Simpele hazelnoottaart’ is afkomstig van Culy.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gegrilde nectarines met gorgonzola, honing en hazelnoten

    Ben je dol op zoete toetjes, maar ook verzot op kaas? Met dit dessert uit het pas verschenen boek ‘Salade Freak’ heb je beiden. Je kunt de nectarines grillen op de barbecue, maar bij slecht weer kan het natuurlijk ook in de oven of grillpan.  Benodigdheden 4 rijpe, maar niet te rijpe nectarines of perziken met een loszittende pit15 g verse muntbladeren70 g verkruimelde gorgonzolaextra vierge olijfolie3 el honing70 g hazelnoten, geroosterdzoutvlokken Bereiding Het recept ‘Gegrilde nectarines met gorgonzola honing en hazelnoten’ is afkomstig van Seasons.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Bresiliennevlaai

    Benodigdheden 1 rol kruimeldeeg145 g suiker1 eiwit1 dl room20 g poedersuikerbresiliennenootjes575 ml melk10 g vanillepuddingpoeder65 g bloem5 eieren Bereiding Het recept ‘Bresiliennevlaai’ is afkomstig van Spar.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Perzik-amandelkoekjes met ricottaroom

    Er is iets onweerstaanbaars aan deze blozende met ricottaroom gevulde amandelkoekjes, die zo gevormd en gekleurd zijn dat ze op perziken lijken. Benodigdheden Voor de koekjes80 g boter1 ei80 g suiker80 ml melksnuf zeezoutfijn geraspte schil van 1 grote biologische citroen170 g 00- of gewone bloem1 tl bakpoeder100 g gemalen amandelen Voor de vulling250 g ricotta50 g suiker½ tl vanille-extract12-14 hele amandelen, optioneel Voor de decoratie100 ml amaretto rode voedselkleurstof of een scheutje Alchermes4 el suikerverse blaadjes munt of citroenverbena Bereiding Het recept ‘Perzik-amandelkoekjes met ricottaroom’ is afkomstig uit La vita è dolce van Letitia Clark.Klik hier voor het volledige…

    Lees meer
  • Madeleines van hazelnoot en chocolade

    Benodigdheden Voor het madeleine-deeg 150 g hazelnootsuiker3 eieren55 g halfvolle melk185 g tarwebloem7 g bakpoeder205 g gesmolten boter Voor de spinnen 200 g donkere bakchocolade1 buisje chocoladehagelslagminimaal 10 stengels dropveterssuikerogen Bereiding Madeleines Klop in de kom van een keukenmachine de eieren met de hazelnootsuiker tot ze licht en luchtig zijn.Voeg vervolgens de melk toe, gevolgd door de bloem en het bakpoeder, voeg geleidelijk toe om klonters te voorkomen. Voeg tot slot de gesmolten en afgekoelde boter toe en meng goed. Doe het deeg in een spuitzak en leg deze minstens 30 minuten in de koelkast. Je kunt het deeg ook…

    Lees meer
  • Kastanjecake

    Benodigdheden 250 g amandelpoeder200 g boter100 g kastanjepuree250 g suiker4 eieren70 g bloem1 dl kastanjelikeur Bereiding Het recept ‘Kastanjecake’ is afkomstig van Claudia Allemeersch.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kokosrotsjes van Jeroen Meus

    Deze kokosrotsjes van Jeroen Meus zijn een ware traktatie: luchtig van binnen, krokant van buiten en boordevol kokos. Perfect voor bij de koffie of als zoete snack.

    Lees meer
  • Kwarktaart met ricotta en hazelnoten

    Deze kwarktaart met ricotta is niet wat de meeste mensen van een kwarktaart verwachten – er is geen krokante bodem en hij wordt warm uit de oven geserveerd – maar in Italië, waar ze echt heel goed weten hoe ze ricotta moeten behandelen, zijn bijna alle kwarktaarten zoals deze: warme, smeuïge taart. Benodigdheden 300 g blanke hazelnoten35 g bloem160 g chocola 70 % cacaobestanddelen, grofgehakt100 g gemalen amandelen225 g boter op kamertemperatuur, in grove blokjes + extra om in te vetten250 g fijne kristalsuiker6 grote eieren gesplitst in dooiers en witten400 g ricotta2 tl vanille-extract¼ tl zout waterganache100 g pure…

    Lees meer
  • Edeneesjes

    Een heerlijk luchtig amandel-schuimgebak met laagjes mokkacrème ertussen. Benodigdheden amandelschuim8 eieren400 g fijne kristalsuiker400 g amandelmeel banketbakkersroom7 g custardpoeder80 g suiker400 ml melk1 zakje vanillesuiker mokkacrème330 g roomboter op kamertemperatuur1 zakje vanillesuiker65 g poedersuiker2-3 el sterke, koude espresso Verder nodig bakpapiercitroensap om te ontvettenkeukenmixerspuitzak met spuitmond van 2 cm doorsnede Bereiding Het recept ‘Edeneesjes’ is afkomstig van 24 Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Apple crumble pancakes

    Nog zo’n klassieker: apple crumble. Je maakt deze pancakes met onder andere fudge, walnoten en natuurlijk appel. Benodigdheden 130 g roomboter1 appel250 g tarwebloem7 el kristalsuiker2 tl bakpoeder1 ei450 ml halfvolle melk1 hand gehakte walnoten100 g fudge Bereiding Het recept ‘Apple crumble pancakes’ is afkomstig van ChicksLoveFood.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Dadelnotentaartjes met cashewroom en mango

    Een soort cheesecake’jes met een bodem van dadels en noten, een laag cashewroom en een mango-chia topping.  Benodigdheden 250 g cashewnoten ongebrand en ongezouten120 g walnoten200 g dadels zonder pit100 g kokosolie150 ml kokosmelk1 el ahornsiroop1 limoen1 snufje zout2 mango’s3 el chiazaad Bereiding Het recept ‘Dadelnotentaartjes met cashewroom en mango’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Meringues met advocaat en pistache

    Benodigdheden ½ citroen75 g eiwit125 g fijne kristalsuiker8 el advocaathandje ongezouten, geroosterde pistachenoten, grofgehakt Verder nodig mixerspuitzak en -mondje Bereiding Het recept ‘Meringues met advocaat en pistache’ is afkomstig van Francesca van Berk.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kerststronk met espresso, meringue en geglaceerde kastanjes

    Benodigdheden 6 eieren op kamertemperatuur170 g bloem7,5 dl slagroom, 40% v.g.200 g kleine geglaceerde kastanjes of stukken150 g + 4 el kristalsuiker4 el bloemsuiker5 el oploskoffie (12 g) Voor de afwerking:3 eiwitten op kamertemperatuur (100 g)100 g kristalsuiker80 g bloemsuiker6 grote geglaceerde kastanjes Verder nodig brander Bereiding Verwarm de oven voor op 230°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met 2 el kristalsuiker tot een wit en schuimig mengsel. Klop de eiwitten tot schuim. Begin op lage snelheid en verhoog de snelheid naarmate je 150 g kristalsuiker toevoegt. Blijf kloppen tot je geen suikerkorrels meer tussen je…

    Lees meer
  • Chocolade ganache taart

    De combinatie van de knapperige bodem en de zijdezachte chocoladevulling is waanzinnig lekker! Voor het deeg175 g bloem30 g amandelmeel70 g poedersuikersnuf zout105 g boter, koud en in blokjes½ ei, losgekloptbloem, voor het werkblad40 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt Voor de ganache250 ml slagroom2 el honing250 g pure chocolade, grof gehakt60 g boter, op kamertemperatuur Verder nodig bakpapierstaafmixer Bereiding Doe de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel, tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg het…

    Lees meer
  • Pompoencake met pecannoten

    Geniet van de perfecte herfsttraktatie met deze heerlijke pompoencake met pecannoten! De combinatie van zachte pompoen en knapperige pecannoten zorgt voor een smaakexplosie in elke hap. Ideaal bij een kopje koffie of als zoete afsluiter van je maaltijd. Benodigdheden Voor de cake200 g zachte boter200 g lichtbruine (basterd)suiker3 eieren150 g pompoenpuree, vers of uit blik1 kl vanille-extract200 g zelfrijzende bloem1 kl bakpoeder2 kl kaneel1 kl gemberpoeder0,5 kl nootmuskaat1 snuifje zout70 g gehakte pecannoten Voor de vulling250 g zachte boter450 g bloemsuiker1 el kaneel Voor de afwerking100 g gehakte pecannoten Bereiding Het recept ‘Pompoencake met pecannoten’ is afkomstig van Julie Van…

    Lees meer
  • Mascarponeglaasjes met pistachenoten

    Het perfecte dessert voor je zondagse brunch.  Benodigdheden 120 g kristalsuiker475 g mascarpone225 ml slagroom4 kiwi’s3 el pistachenoten, ongezouten en grofgehakt Verder nodig keukenrobotklopper Bereiding Het recept ‘Mascarponeglaasjes met pistachenoten’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Appeltaartjes met noten en nougatsaus

    Deze appeltaartjes zijn heel lekker, een plaatje om te zien en makkelijk om te maken. Benodigdheden 8 plakjes roomboter bladerdeeg3 stevige, wat zure appels (elstar of jonagold)sap van 1 citroen120 g suiker40 g honing60 g boter40 ml slagroom80 g walnoten80 g rozijnen80 g pijnboompitten Verder nodig kleine taartvormpjes van 10 cm Ø Bereiding Het recept ‘Appeltaartjes met noten en nougatsaus’ is afkomstig uit het boek ‘delicious hét bakboek’.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Bananencake met noten en karamelsaus

    Benodigdheden 1 blikje gecondenseerde gezoete melk50 g rozijnen4 grote rijpe bananen, totaal 450 grasp en sap van 1 (bio)limoen100 g zachte roomboter70 g witte basterdsuiker70 g donkere basterdsuiker2 grote eieren100 g paranoten, grof gehakt150 g karnemelk300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd2 tl bakpoeder, gezeefd Verder nodig cakevorm 1-1¼ l inhoud, ingevet Bereiding Het recept ‘Bananencake met noten en karamelsaus’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kokosijs

    Dit kokosijs is super romig en vol van smaak. Extra lekker met gebakken kokos en geraspte pure chocolade, maar zonder ook een aanrader.

    Lees meer
  • Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

    Met zo’n bijzondere bodem is je taart sowieso een succes. De perfecte combinatie van een stevige crunchy basis met een zacht, lobbige vulling. Benodigdheden 300 g ongezouten amandelhazelnootmix200 g vloeibare honing1 tl bakpoeder1 tl kaneel1 tl zeezout1 el arachideolie250 g Mon Chou zacht & luchtig2 el citroensap200 g plantaardige variatie op yoghurt naturel200 g verse blauwe bessen Verder nodig keukenmachinemetalen quichevorm met losse bodem (Ø 24 cm)staafmixer Bereiding Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de notenmix met 150 g honing, het bakpoeder, kaneel en 1/2 tl zeezout in de kom van de keukenmachine tot een grofkorrelig deeg. Vet de…

    Lees meer
  • Trifle met cantuccini, bessen en amandelen

    Een heerlijk dessertje in een glaasje. Benodigdheden 200 g amandelkoekjes (cantuccini)100 g blauwe bessen100 g frambozen400 g volle yoghurt2 el blanke amandelen100 ml witte porto1 el fijne suiker Bereiding Het recept ‘Trifle met cantuccini bessen en amandelen’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolade-hazelnootcake

    Toegegeven: er kruipt misschien wat werk in, maar een zelfgemaakte paastaart smaakt dubbel zo goed. Benodigdheden 200 g fondantchocolade, in stukjes2 eieren185 ml melk200 g boter225 g suiker1 zakje vanillesuiker400 g zelfrijzende bloem50 g cacaopoederchocoladepasta, type Nutellapaaseitjes Bereiding Het recept ‘Chocolade-hazelnootcake’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
1 2