• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

Met zo’n bijzondere bodem is je taart geheid een succes. De perfecte combinatie van een stevige crunchy basis met een zacht, lobbige vulling.

Benodigdheden

300 g ongezouten amandelhazelnootmix
200 g vloeibare honing
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl zeezout
1 el arachideolie
250 g Mon Chou zacht & luchtig
2 el citroensap
200 g plantaardige variatie op yoghurt naturel
200 g verse blauwe bessen

Ook nodig
keukenmachine
metalen quichevorm met losse bodem (Ø 24 cm)
staafmixer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de notenmix met 150 g honing, het bakpoeder, kaneel en 1/2 tl zeezout in de kom van de keukenmachine tot een grofkorrelig deeg. Vet de vorm in met de olie. Duw het deeg met vochtige handen in de vorm tot een egale laag. Bak in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.

Duw de bodem met de bolle kant van een lepel nog een beetje aan op het moment dat de taartbodem uit de oven komt. Laat in 1 uur helemaal afkoelen. Doe de roomkaas, het citroensap, de rest van de honing en de yoghurt met de rest van het zout in een kom en meng met de staafmixer tot een egaal, romig mengsel. Schep de vulling op de notenbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Neem de cheesecake uit de koelkast en leg de blauwe bessen erop met de kruintjes naar boven.

Tip

Je kunt het fruit aanpassen aan het seizoen. Bijvoorbeeld aardbeien of kersen in de zomer en stoofpeertjes in de winter. Vervang de amandelhazelnootmix door notenmix naturel.

10 personen
Bron: Allerhande

Ook lekker

  • Vegan aardbeientaart
    Vegan aardbeientaart
  • Abrikozentaartjes met pistachecrème
    Abrikozentaartjes met pistachecrème
  • Aardbeientaart met vanillepudding
    Aardbeientaart met vanillepudding

Gepost onder: Fruit, Noten Tags: blauwe bessen, bosbessen, cheesecake

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Tiramisu met cantuccini en karamelsaus
Next Post: Tiramisu met aardbeien »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Klassieke Driekoningentaart
  • Krokante chocoladenestjes
  • Chocolade ganache taart
  • Madeleines

Copyright © 2022 nagerechten.be