Pompoencake met pecannoten

Pompoencake met pecannoten

Emilie

Geniet van de perfecte herfsttraktatie met deze heerlijke pompoencake met pecannoten! De combinatie van zachte pompoen en knapperige pecannoten zorgt voor een smaakexplosie in elke hap. Ideaal bij een kopje koffie of als zoete afsluiter van je maaltijd.

Foto: Julie Van de Driesschen

Benodigdheden

Voor de cake
200 g zachte boter
200 g lichtbruine (basterd)suiker
3 eieren
150 g pompoenpuree, vers of uit blik
1 kl vanille-extract
200 g zelfrijzende bloem
1 kl bakpoeder
2 kl kaneel
1 kl gemberpoeder
0,5 kl nootmuskaat
1 snuifje zout
70 g gehakte pecannoten

Voor de vulling
250 g zachte boter
450 g bloemsuiker
1 el kaneel

Voor de afwerking
100 g gehakte pecannoten

Bereiding

Het recept ‘Pompoencake met pecannoten’ is afkomstig van Julie Van de Driesschen.
Klik hier voor het originele recept.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post