• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

De échte chocolademousse

Benodigdheden

250 g aardbeien
1 sinaasappel
1 takje citroentijm
2 (lange) zwartepeperkorrels
1 el olijfolie
1 el honing

De chocolademousse
250 g pure chocolade (minstens 80%)
3 eieren
3 el bruine suiker
300 ml room
cayennepeper
zout

Bereiding

Breek de chocolade in stukken en smelt de chocolade in een warmwaterbad.

Scheid de eieren. Klop de eierdooiers schuimig met de bruine suiker.

Klop de room half op en zet hem in de koelkast.

Giet de gesmolten chocolade in een andere kom, zodat hij kan afkoelen en niet gaat schiften.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

Spatel de chocolade onder de room. Voeg een snufje cayennepeper toe.

Spatel de eierdooiers onder het chocolademengsel.

Spatel ten slotte de eiwitten onder het chocolademengsel.

Verdeel de chocomousse over kommetjes en laat hem opstijven in de koelkast.

Snijd de aardbeien in stukken. Rasp de schil van de sinaasappel.

Hak de blaadjes van het takje citroentijm fijn. Stamp de peper fijn.

Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de citroentijm, de geraspte sinaasappelschil, de zwarte peper en de honing toe.

Voeg de aardbeien toe en bak even mee in de pan.

Haal de chocomousse uit de koelkast en werk af met de aardbeien en eventueel opgeklopte slagroom.

4 personen
Bron: Sofie Dumont

Ook lekker

  • Aardbeientaart met vanillepudding
    Aardbeientaart met vanillepudding
  • Avocado-chocolademousse met karamelsaus
    Avocado-chocolademousse met karamelsaus
  • Cranberrytiramisu uit een glaasje
    Cranberrytiramisu uit een glaasje

Gepost onder: Bekende chef, Chocolade, In een glaasje, Klassiekers, Sofie Dumont Tags: chocolademousse, SofieDumont

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Tarte tatin van kweeperen
Next Post: Moelleux van Sofie Dumont »

Primary Sidebar

Populair

  • Kerst­boom­sprit­sen
  • Cap­puc­ci­no­mous­se
  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen
  • Cho­co­la­de­ca­ke

Copyright © 2022 nagerechten.be