Chocolade

  • Syllabub met frambozen en witte chocolade

    Benodigdheden 50 ml frambozen-dessertsaus100 g diepvriesframbozen of 100 g diepvriesaardbeien2 el citroensap1 tl citroenrasp50 g poedersuiker500 ml slagroom50 g witte chocolade, geschaafd Verder nodig staafmixergarde Bereiding Mix met de handmixer de frambozensaus met de helft van de frambozen en met citroensap, -rasp en suiker tot een glad mengsel. Giet de room erbij en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is. Dit duurt iets langer dan gebruikelijk. Verdeel de rest van de frambozen over 4 glaasjes en schep hierop de room. Laat afgedekt opstijven in de koelkast. Garneer met de witte chocolade en serveer direct. Tip Vervang de frambozen-dessertsaus door…

    Lees meer
  • Stracciatella-tiramisu

    Tiramisu is echt zo’n speciaal recept dat iedereen vaak net even anders maakt. Probeer dit dessert maar eens met halfvolle stracciatella kwark.

    Lees meer
  • Chocolademousse met pumpkin spice crumble

    Spice up die chocolademousse! Geef net dat beetje extra pit aan je dessert en verras je gasten met een smaakexplosie! Benodigdheden 200 g pure chocolade100 ml halfvolle melk250 ml slagroom20 g poedersuiker3 el kaneelpoeder4 tl gemberpoeder (djahé)2 tl kruidnagelpoeder2 tl piment2 tl nootmuskaat2 el pecannoten, fijngehakt1 el walnoot, fijngehakt2 el honing Bereiding Breek de chocolade in stukken en verhit samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade au bain-marie smelten in de melk en roer af en toe door. Neem de kom van de pan en giet het mengsel in een andere…

    Lees meer
  • Halloween chocolademousse

    Deze chocolademousse in een glaasje met een koekje als grafsteen is een perfect dessert voor Halloween. Benodigdheden 125 g pure chocolade125 g melk chocolade3 eiwitten75 g suiker250 g Topping50 g pure chocolade, geraspt4 creme double koekjes (of andere)chocolade decoratiestiften (Dr. Oetker)verse muntoptioneel: Halloween decoratie Bereiding Smelt de pure-en melkchocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom. Als deze is…

    Lees meer
  • Zachte chocoladepudding

    Heerlijk dessertje voor de chocoladeliefhebbers. Benodigdheden 50 g gekonfijte sinaasappelschillen200 g fondantchocolade, geraspt2 el griessuiker1 zakje vanillesuiker1 pakje vanillepuddingpoeder1 ei1 l volle melk Bereiding Het recept ‘Zachte chocoladepudding’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolade ganache taart

    Benodigdheden 150 g havermout2 tl kokosbloemsuiker0,5 tl zout4 el olijfolie4 à 5 el water250 ml kokosmelk20 g cacaoboter of kokosolie1 vanillestokje0,5 tl zout300 g chocolade, min. 75% pure6 el ahornsiroop Verder nodig taartvorm van ongeveer 20 cm diameter Bereiding Het recept ‘Chocolade ganache taart’ is afkomstig van Steffi Vertriest.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Puddingglaasjes met vanille en chocolade

    Benodigdheden voor de pudding300 ml room300 ml melk6 eigelen2 el maïszetmeel1 vanillestokje, het merg75 g kristalsuiker50 g pure chocolade, fijngehakt voor de afwerkingchocoladeschilfers Verder nodig steelpanglaasjes Bereiding Het recept ‘Puddingglaasjes met vanille en chocolade’ is afkomstig van Stephanie Bex.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Dubbele chocoladekoekjes

    Benodigdheden 100 g zachte boter100 g fijne kristalsuiker100 g donkerbruine suiker1 ei140 g patisseriebloem30 g cacaopoeder1 tl bakpoeder0,5 tl zout25 g ahornsiroop120 g witte chocolade (callets)1 el fleur de sel Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de zachte boter samen met de fijne kristalsuiker en de donkerbruine suiker luchtig met een houten lepel of pannenlikker.  Voeg het ei toe en meng verder tot het volledig is opgenomen. Voeg de patisseriebloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout toe en spatel dit er voorzichtig door. Meng als laatste de ahornsiroop en de witte chocolade erdoor. Laat het beslag ongeveer…

    Lees meer
  • Chocoladestronk ‘zwarte woud’

    Sluit je kerstdiner af in stijl met deze chocolade kerstbuche. Benodigdheden 2 el cacaopoeder6 el kirsch250 g kersenconfituur250 ml room2 el poedersuiker4 el kersen, gekonfijt1 el chocoladekrul Bereiding Het recept ‘Chocoladestronk’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Avocado-chocolademousse met karamelsaus

    Avocado smaakt ook geweldig met zoet als chocolade; proef het in zo’n royaal dessertje met karamelsaus. Bijvoorbeeld met deze avocado-chocolademousse met karamelsaus! Benodigdheden saus100 g suiker50 g boter, in blokjes6 el slagroom2 el citroensap½ vanillestokje mousse½ vanillestokje275 g pure chocolade (72%)3 rijpe avocado’s100 g suiker60 g gezouten geroosterde pinda’s,grof gehakt120 ml slagroom Bereiding Zet alle ingrediënten voor de karamelsaus klaar. Verhit een wijde koekenpan op halfhoog vuur. Strooi de helft van de suiker gelijkmatig uit over de bodem. Laat de suiker smelten en karamelliseren, voeg de rest van de suiker toe en laat die ook karamelliseren. Niet roeren ondertussen, dan krijg…

    Lees meer
  • Chai-brownies met kardemom-karamelsinaasappels

    Helemaal happy word je van deze chai-brownies met kruidige sinaasappels en een flinke dot dikke Griekse yoghurt erop. Benodigdheden chai-brownies200 g pure chocolade180 g boter, in blokjes270 g fijne kristalsuiker3 eieren2 eidooiers115 g bloem35 g cacaopoeder1 tl kaneel½ tl gemalen kardemom½ tl gemberpoeder¼ tl gemalen kruidnagelGriekse yoghurt kardemom-karamelsinaasappels100 g fijne kristalsuiker3-5 kardemompeulen, gekneusd3 sinaasappels, dik afgeschild tot het vruchtvlees, in schijfjes van ½ cm dik Verder nodig bakvorm van 16×26 cm, ingevet Bereiding Het recept ‘Chai-brownies met kardemom-karamelsinaasappels’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cranberry en witte chocolade crumble

    Een gemakkelijk en lekker recept voor een warm dessert wat je zo uit de oven haalt. Perfect voor de feestdagen. Maar bij de koffie of thee misstaat deze crumble van cranberry en witte chocolade ook niet. Benodigdheden 150 g cranberries, diepvries1 appel75 g witte chocolade50 g hazelnoten100 g bloem125 g koude boter70 g + 1 el suiker0,75 tl bakpoeder1 el maïzenasnuf zoutvanille- of kaneelijs voor erbij Verder nodig eenpersoons ovenschaaltjes, ca 10cm doorsnede Bereiding Laat de cranberries ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht) Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zeezout in een kom. Snijd de boter…

    Lees meer
  • Cranberry yoghurtijs met witte chocolade

    Met de cranberry’s is dit yoghurtijs een echt kerstdessert! De yoghurtbasis maakt het heerlijk fris ijs en daarbij wordt, de normaliter zure cranberry, een beetje opgeheven door de zoetigheden in het recept (yoghurtbasis + witte chocola). Maar de cranberry tangle blijft. Benodigdheden Voor de yoghurtijsbasis500 ml yoghurt naar keuze115 g suiker, honing of agavesiroopsnufje gemalen zeezout Voor het ijs150 g cranberry’s, vers of uit het vriesvak3½ el kokosbloesemsuiker1 kaneelstokje120 ml water of genoeg tot de berry’s een klein beetje onder water staan80 g witte chocolade Verder nodig mengkomgardesteelpannetjeijsmachine of staafmixerau bain marie panluchtdichte vriezerdoos Bereiding De basis voor yoghurtijsMeng alle…

    Lees meer
  • Broodpudding met chocolade en appelsien

    Broodpudding blijft de allersmakelijkste manier om oud brood om te toveren in een zoet tussendoortje. De broodpudding krijgt een karaktervolle en boeiende smaak door de melk te infuseren met allerhande aroma’s. Jeroen kan een scheutje sinaasappellikeur wel smaken in zo’n broodpudding, maar uiteraard beslis je zelf hoe je het gebak het liefst eet. Benodigdheden 250 g oud wit brood, met korst75 g chocolade40 g suiker1,5 ei½ sinaasappel2,5 dl melkGrand Marnier, naar smaak½ vanillestokje½ kaneelstokje½ tl kardemompeuleneen beetje bloemklontje botersnuifje zout Verder nodig bakvorm voor cake (rechthoekig)vijzelzeeffijne rasp Bereiding Het recept ‘Broodpudding met chocolade en appelsien’ is afkomstig van Jeroen Meus.Klik hier…

    Lees meer
  • Moelleux van Sofie Dumont

    Het ultieme chocolade dessertje zo een moelleux, gebakken aan de buitenkant en lopend aan de binnenkant, een must! Doe daar nog een bol vanilleroomijs bij en je hebt een top dessertje! Benodigdheden 125 g boter125 g fijne suiker125 g donkere chocolade min 70% cacao3 grote eieren1 snuif zout4 ganache pralinescacaopoeder Bereiding Het recept ‘Moelleux’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • De échte chocolademousse

    Benodigdheden 250 g aardbeien1 sinaasappel1 takje citroentijm2 (lange) zwartepeperkorrels1 el olijfolie1 el honing de chocolademousse250 g pure chocolade, minstens 80%3 eieren3 el bruine suiker300 ml roomcayennepeperzout Bereiding Het recept ‘De échte chocolademousse’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolade-hazelnootcake

    Toegegeven: er kruipt misschien wat werk in, maar een zelfgemaakte paastaart smaakt dubbel zo goed. Benodigdheden 200 g fondantchocolade, in stukjes2 eieren185 ml melk200 g boter225 g suiker1 zakje vanillesuiker400 g zelfrijzende bloem50 g cacaopoederchocoladepasta, type Nutellapaaseitjes Bereiding Het recept ‘Chocolade-hazelnootcake’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Biscuit met frambozen en witte paaseitjes

    Toegegeven: er kruipt misschien wat werk in, maar een zelfgemaakte paastaart smaakt dubbel zo goed. Benodigdheden 6 eieren180 g suiker6 el melk180 g zelfrijzende bloem, gezeefdboter400 g frambozen400 ml slagroom3 el poedersuikervanille-essencepaaseitjes, witte van chocolade en suikereitjes4 el kirsch Bereiding Het recept ‘Biscuit met frambozen en witte paaseitjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Witte chocoladetruffels

    Te lekker om te laten deze zelfgemaakte truffels van 3 soorten chocolade en gember. Benodigdheden 4 cm verse gember150 g pure chocolade, 72%125 ml verse slagroom1 tl espresso-oploskoffie50 g ongezouten boter, op kamertemperatuur200 g witte chocolade200 g witte chocolade met crisped rice1 el poedersuiker Verder nodig bakpapier Bereiding Het recept ‘Witte chocoladetruffels’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Brownies

    Benodigdheden 200 g donkere chocolade50 g bloem, niet zelfrijzend20 g amandelpoeder3 eieren130 g suiker of vanillesuiker130 g boter Verder nodig 1 ruim bakblik1 vel bakpapier Bereiding Neem een glazen mengkom en een diepe pot of pan waarin je de kom kan hangen. Weeg de chocolade en breek hem in stukjes in de mengschaal. Weeg boter, snij de margarine in blokjes en doe deze bij de chocoladestukjes. Vul de pot of pan met een bodempje water en zet hem op een zacht vuur. Hang de glazen kom met chocolade en boter in het water en creëer op die manier een ‘bain…

    Lees meer
  • Zelfgemaakte Oreo Koekjes

    Nu kun je er lekker zoveel vulling tussen doen als je zelf wilt! Benodigdheden voor het deeg260 g patent bloem of Zeeuwse bloem5 g (ruim 1 tl) bakpoeder40 g cacaopoedersnufje zout110 g zachte boter170 g poedersuiker1 ei15 g melk25 g 100% pure cacao chocolade, geraspt1 tl vanille extractkoekjesstempel voor de vulling250 g poedersuiker50 g zachte boter30 g melk1/2 tl vanille extract Bereiding Zeef bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom en zet apart. Roer of klop met een deegklopper of houten lepel de zachte boter en het ei tot een gladde massa. Voeg hieraan de poedersuiker, melk en het…

    Lees meer
  • Wit­te cho­co­la­de­taart

    Witte chocolade is zalig, smeltend zoet. Om dat een beetje te compenseren, doen we er frisse citroen en crème fraîche in. Ronduit verrukkelijk. Benodigdheden 200 g bloem1 mespunt zout50 g witte basterdsuiker8 g vanillesuiker75 g koude boter1 citroen4 eieren500 g gedroogde linzen400 g witte chocolade500 g crème fraîche2 el poedersuiker Verder nodig bakpapierspringvorm (Ø 28 cm)deegroller Bereiding Het recept ‘Wit­te cho­co­la­de­taart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cho­co­la­de­mous­se met eiwit

    Fluweelzachte chocolademousse, daar wil je van blijven eten. Benodigdheden 150 g pure chocolade 78%2 eieren50 g witte basterdsuiker200 ml slagroom Bereiding Het recept ‘Cho­co­la­de­mous­se met eiwit’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cho­co­la­de-abri­ko­zen­taart

    Fruit en chocolade op een knapperige bodem: een verrassend lekkere combinatie! Benodigdheden 150 g tarwebloem 50 g poedersuiker 1 mespunt zout 215 g boter 3 eieren 1 citroen 200 g gedroogde abrikozen 100 ml kraanwater 100 g chocolade extra puur 72% 50 g witte basterdsuiker Bereiding Het recept ‘Cho­co­la­de-abri­ko­zen­taart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cho­co­la­de-chee­se­ca­ke met ba­naan

    Zure room en chocolade gaan verrassend goed samen. Nog lekkerder als je hem een dagje laat staan! Benodigdheden 300 g digestive koekjes puur60 g boter250 g pure chocolade4 bananen700 g roomkaas225 g fijne kristalsuiker4 eieren125 ml zure room Verder nodig Bereiding Het recept ‘Cho­co­la­de-chee­se­ca­ke met ba­naan’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

    Deze lactosevrije choco-cake is een feest om te eten én om te maken – hij is namelijk supersnel klaar! Benodigdheden 180 g bloem 200 g kristalsuiker 30 g cacaopoeder 1 tl baking soda 8 g vanillesuiker ½ tl zout 60 ml zonnebloemolie 1 el wittewijnazijn 240 ml water 140 g pecannoten Bereiding Het recept ‘Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cho­co­la­de­ca­ke

    Benodigdheden 250 g suiker250 g boter, op kamertemperatuur¼ tl zout5 eieren, op kamertemperatuur250 g bloem2 tl bakpoeder50 g cacaopoeder50 g suiker95 ml melk125 g pure chocolade, fijngehakt Bereiding Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.…

    Lees meer
  • Brownies met kersen van Jamie Oliver

    Brownies zijn het ultieme comfortfood. Deze variant maak je met kersen en dat geeft de chocolade heel bijzonder smaakje! Benodigdheden 130 g boter150 g pure chocolade, cacaogehalte 70%55 g kersen, ontpit, in stukjes55 g geroosterde pecannoten, grof gehakt225 g fijne kristalsuiker55 g cacao75 g bloem¾ tl bakpoeder3 eieren, geklopt50 g melk- of pure chocolade, grof gehakt, optioneel Bereiding Het recept ” is afkomstig van Jamie Oliver.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Krokante chocoladenestjes

    Nog geen inspiratie voor je paasdessert? Wat dacht je dan van minikrokante taartjes? Benodigdheden 270 g fondantchocolade20 g gepofte rijst, type Rice Krispies20 g hazelnoten, gepeld20 g gepelde amandelen20 g cashewnoten140 g suikereitje Bereiding Het recept ‘Krokante chocoladenestjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolate chip cookies

    Benodigdheden 550 g bloem1 tl zout1 tl bakpoeder1 tl vanille-extract180 g kristalsuiker180 g donkere basterdsuiker350 g pure chocolade2 eieren250 g boter (kamertemperatuur) Bereiding Hak de chocolade repen in kleine stukjes. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Warm de oven op 190°C. Doe de boter, basterdsuiker, kristalsuiker en het vanille-extract in een kom en mix tot deze romig is. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix na elk ei het mengsel goed door. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Voeg als laatste de chocoladestukjes toe. Vorm met 2 lepels platte koekjes op het…

    Lees meer
1 2 3