• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

nagerechten

Dé inspiratiebron voor overheerlijke desserts

  • Home
  • Recepten
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Brownies met kersen van Jamie Oliver

Brownies met kersen van Jamie Oliver

Brownies zijn het ultieme comfortfood. Deze variant maak je met kersen en dat geeft de chocolade heel bijzonder smaakje!

Benodigdheden

130 g boter
150 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
55 g kersen, ontpit, in stukjes
55 g geroosterde pecannoten, grof gehakt
225 g fijne kristalsuiker
55 g cacao
75 g bloem
¾ tl bakpoeder
3 eieren, geklopt
50 g melk- of pure chocolade, grof gehakt (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakblik (ca. 20 x 20 cm) met bakpapier.
Smelt de boter en chocolade au bain marie boven een steelpan zachtjes kokend water. Roer de kersen en noten erdoor en neem van het vuur.
Doe de suiker in een andere kom en zeef de cacao, bloem en het bakpoeder erover. Voeg toe aan het chocolademengsel en roer goed. Meng de eieren erdoor plus eventueel de gehakte chocola.
Schep het mengsel in het bakblik en bak 15–20 minuten in de oven. Het moet in het midden smeuïg blijven. Neem uit de oven, laat afkoelen in het blik en snijd in vierkantjes.

16 vierkantjes
Bron: jamiemagazine.nl

Filed Under: Bekende chef, Chocolade, Fruit Tagged With: brownies, chocolade, Jamie Oliver, kersen

« Krokante chocoladenestjes
Panna cotta »

Reader Interactions

Primary Sidebar

Themataarten Bakbasics Kleine taartjes Sweet Puur zoet

Copyright © 2021 · nagerechten.be · info@nagerechten.be · Log in