• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Nagerechten.be
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Shop
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest
Home » Blog » Chocolade soufflé

Chocolade soufflé

Dit recept voor chocolade soufflé is licht, fluffy en decadent. Het is gewoonweg een hemels dessert!

chocolade soufflé
Foto: Saveur

Benodigdheden

3 el melk
5 ½ el suiker, plus extra voor de garnering
115 g halfzoete chocolade, grof gehakt
2 eierdooiers
3 eiwitten
bloemsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

Doe de melk en 4 eetlepels suiker in een kleine steelpan en roer op een matig laag vuur tot de suiker is opgelost, ongeveer 1 minuut.

Voeg de chocolade toe en verwarm 1-2 minuten tot deze gesmolten is. Doe het mengsel in een glazen of roestvrij stalen kom en laat 5 minuten afkoelen. Voeg daarna de eierdooiers toe.

Klop het eiwit tot zich stijve pieken vormen. Klop de overige suiker er lepelsgewijs door en blijf kloppen tot het mengsel wit en glanzend is.

Beboter een kleine soufflé schotel of 3-4 kleinere schaaltjes. Bestrooi met wat suiker. Meng een derde van de eiwitten bij het chocolademengsel. Voeg dan de resterende eiwitten toe, Overmix niet! Lepel het beslag in de schaaltjes.

Bak de soufflés 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Zet de schaaltjes op het onderste rek, want de soufflé wordt als een ballon opgeblazen en stijgt op tot maar liefst 5 cm boven de schotel. Van het moment dat je de soufflé uit de oven haalt, krimpt de opgeblazen lucht in de belletjes zodra de temperatuur daalt en zakken de soufflés geleidelijk in. Dat komt omdat het in je huis kouder is dan in de oven.

Bestrooi de soufflés met wat bloemsuiker en serveer direct.

Het recept ‘chocolade soufflé’ is afkomstig van Saveur.
Klik hier voor het volledige recept.

Neprica Rosso Tormaresca Antinori 2019

Aroma’s van rood fruit, kruiden en viooltjes. Zachte aanzet met smaken van kersen. Goed evenwicht tussen rijpe tannines, zuren en structuur.

Bestel

Gerelateerd

Gepost onder: Chocolade, Glutenvrij, Kids Tags: chocolade, Saveur, soufflé

Previous Post: « Vegan chocoladepudding met chiazaden
Next Post: Brigadeiros »

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

nieuwe recepten

  • Millefeuille met tamarinde, mascarpone en passievrucht
  • Abrikozentaart
  • Kriekenvlaai
  • Crêpe Suzette
  • Parfait van passievruchten

wat zoek je?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Copyright © 2023 · Nagerechten.be