Zin in een decadent dessertje? Wat denk je van gouden popcorn?
Kids
-
Gingerbread koekjes zijn één van de meest feestelijke koekjes voor Kerst. Het is ontzettend leuk om deze koekjes te maken en te versieren samen met je kinderen of gewoon alleen. Nog leuker om er een taart van te maken! Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij én vegan te maken!
-
Deze schattige meringue-paddenstoelen stelen de show op elke kerstkoekjesschaal en maken taarten extra feestelijk. Ze vragen wat tijd om te drogen in de oven, maar zijn verrassend eenvoudig te maken en perfect om van tevoren klaar te zetten. Ideaal om je feestelijke baksels net dat beetje magische charme te geven!
-
Deze luchtige mousse van pompoen en marshmallows doet het fantastisch als dessert op feestjes. Benodigdheden 1 el boter24 stuks marshmallows75 ml melk120 g pompoen1 tl vanille-extract1 tl pompoenkruiden80 g bloemsuiker125 g slagroom Bereiding Het recept ‘Zoete pompoenmousse met marshmallows’ is afkomstig van Culinaire Ambiance.Klik hier voor het volledige recept.
-
Reis mee van Hong Kong naar Italië met deze heerlijke Hong Kong-stijl melkthee tiramisu! Dit zomerse, no-bake dessert combineert de rijke smaken van zwarte thee en gecondenseerde melk met de romige mascarpone en zoete lange vingers. Een subtiele twist die traditionele tiramisu een verrassende nieuwe dimensie geeft. Benodigdheden 480 ml water10 zwarte theezakjes, zoals Lipton60 ml gecondenseerde melk, verdeeld1 el brandy4 grote eidooiers50 g kristalsuiker180 ml slagroom1 tl vanillepasta1/4 tl koosjer zout225 g mascarpone24 lange vingerspure chocoladereep, voor schaafsel Bereiding Voeg 480 ml water toe aan een kleine steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de…
-
Benodigdheden 1 rol kruimeldeeg145 g suiker1 eiwit1 dl room20 g poedersuikerbresiliennenootjes575 ml melk10 g vanillepuddingpoeder65 g bloem5 eieren Bereiding Het recept ‘Bresiliennevlaai’ is afkomstig van Spar.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dat het moeilijk is om een chocolade moelleux te maken is een fabeltje! Dat ga je ondervinden als je dit recept hebt uitgeprobeerd. Benodigdheden 200 ml Alpro soja drink choco140 g zelfrijzend bakmeel35 g Alpro gesmolten boter20 g rauwe cacao poeder3 el siroop (ahorn of agave)1 tl bakpoeder1 snufje zout6 stukjes pure chocolade Bereiding Het recept ‘Plantaardige choco moelleux’ is afkomstig van Healthy Habits Celien.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een krokante zanddeegbodem, vanille banketbakkersroom en veel geurige aardbeien. Een klassiek recept, makkelijk en altijd heerlijk! Benodigdheden Voor het zoete zanddeeg250 g bloem100 g boter100 g poedersuiker1 snufje zout1 ei Voor de banketbakkersroom500 ml volle melk100 g kristalsuiker40 g maïzena4 eierdooiers25 g zachte boter, optioneel maar maakt de banketbakkersroom zachtervanillepoeder, equivalent van een vanillestokje Voor de vulling500 g aardbeien Bereiding Het zoete zanddeeg Doe de bloem, in kleine stukjes gesneden boter, poedersuiker en een snufje zout in de keukenmachine. Laat de keukenmachine op lage snelheid draaien totdat het mengsel zanderig wordt. Voeg 52 g ei toe. Breek hiervoor een ei…
-
Benodigdheden 400 g zijden tofu150 g veganistische pure chocolade1 pakje vanille suiker1 el bruine suikerveganistische chocoladevlokken om te versierenmuntblaadjes om te versieren Bereiding Laat de zijden tofu ongeveer 2 uur goed uitlekken in een zeef. Hak de chocolade fijn en smelt deze au bain-marie. Roer vanille suiker en suiker door de gesmolten chocolade. Pureer de zijden tofu fijn met een staafmixer. Giet de chocolade erbij en pureer tot alles goed gemengd is. Vul dessertglazen met de chocolademousse en zet ze ongeveer 3 uur in de koelkast. Versier de mousse met chocoladevlokken en muntblaadjes. Het recept ‘Vegan chocolademousse’ is afkomstig van…
-
Deze cake met peertjes is bedekt met boter, bruine suiker en pecannoten. Bartlett- of Anjou-peren of een combinatie van beide zijn goede keuzes voor deze taart. Zorg ervoor dat ze rijp en zacht zijn. Benodigdheden Kruimellaag80 g bloem60 g bruine suiker2 el boter80 g gehakte pecannoten Cake360 g dun gesneden, geschilde rijpe peren (ongeveer 570 g)180 g + 2 el kristalsuiker2 el citroensap1/2 tl gemalen gember1/4 tl gemalen nootmuskaat2 tl bakpoeder180 g bloem1/2 tl zout115 g boter2 eieren1 tl vanille-extract180 ml melkbakspray voor het invetten2 tl poedersuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 175° Celsius. KruimellaagMeng bloem en bruine suiker…
-
Benodigdheden Voor het madeleine-deeg 150 g hazelnootsuiker3 eieren55 g halfvolle melk185 g tarwebloem7 g bakpoeder205 g gesmolten boter Voor de spinnen 200 g donkere bakchocolade1 buisje chocoladehagelslagminimaal 10 stengels dropveterssuikerogen Bereiding Madeleines Klop in de kom van een keukenmachine de eieren met de hazelnootsuiker tot ze licht en luchtig zijn.Voeg vervolgens de melk toe, gevolgd door de bloem en het bakpoeder, voeg geleidelijk toe om klonters te voorkomen. Voeg tot slot de gesmolten en afgekoelde boter toe en meng goed. Doe het deeg in een spuitzak en leg deze minstens 30 minuten in de koelkast. Je kunt het deeg ook…
-
Deze schattige maar toch iet wat griezelige spinnen koekjes zijn perfect voor Halloween! Benodigdheden 225 g boter op kamertemperatuur160 g kristalsuiker1 tl vanille extract1 eidooier maat L280 g bloem2 g zout75 g pure chocoladeMaltezers Bereiding Het recept ‘Spinnen koekjes’ is afkomstig van Handmade Helen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze mini Halloween pompoentaartjes zijn zo lekker en ontzettend makkelijk om te maken.
-
Benodigdheden 110 g boter, kamertemperatuur50 g poedersuiker60 g kristalsuiker1 tl vanillepasta of 2 tl vanillesuiker1 ei, kamertemperatuur230 g tarwebloem30 g maïzena1 snufje zoutglazuur Bereiding Meng de malse boter met de poedersuiker, suiker en vanillepasta in de keukenmachine. Voeg er het ei aan toe en klop tot een geheel. Meng bloem, maïzena en een snufje zout in een aparte kom, zeef dit doe lepel per lepel de bloem bij het deeg. Meng tot een homogene massa. Rol het deeg uit en bedek het met huishoudfolie. Laat het deeg voor gebruik 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op…
-
Als je van de traditionele tiramisu houdt, zul je zeker weg zijn van chocolade tiramisu! Deze variant op de bekende Italiaanse favoriet vraagt om warme chocolademelk in plaats van espresso en verschillende lagen van chocolade ganache voor een diepe, rijke chocoladesmaak. Benodigdheden 170 g semi-zoete chocolade, fijngehakt400 ml slagroom6 eierdooiers, op kamertemperatuur200 g kristalsuiker450 g mascarpone¼ tl zout2 tl vanille-extract24-30 lange vingers2 kopjes hete chocolademelk, afgekoeld tot kamertemperatuur Bereiding Maak de chocoladeganacheDoe de gehakte chocolade in een kleine kom. Giet een kopje room in een kleine steelpan en zet de pan op middelhoog vuur. Breng de room aan de kook…
-
Gek op pudding én pompoen? Waarom de 2 niet combineren? Benodigdheden 500 g pompoen in blokjes2 kl geraspte gember750 ml room50 g suiker, lichtbruine1 kl kaneel1 kl gemberpoeder10 eidooiers1 el vanille-extract50 g suiker1 handje speculaas2 el pompoenpittenbloemsuiker Bereiding Het recept ‘Pompoenpudding’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Griezelen in de keuken? Maak dan deze halloweentaart.
-
Aardbeien kaastaart smaakt als zomer in een taart! Benodigdheden Voor de bodem250 g digestives100 g boter Voor de vulling200 g aardbeien + extra ter decoratie100 g kristalsuiker400 g roomkaas150 ml room2 gelatineblaadjes, optioneel Bereiding Het recept ‘Aardbeien kaastaart’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 1 rol bladerdeeg500 g aardbei4 el aalbessengelei Voor de banketbakkersroom500 ml melk6 eidooiers1 zakje vanillesuiker70 g suiker50 g maïszetmeel Verder nodig taartvorm, diameter 28 cmsteelpangardehouten lepel Ook handig Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze kokosrotsjes van Jeroen Meus zijn een ware traktatie: luchtig van binnen, krokant van buiten en boordevol kokos. Perfect voor bij de koffie of als zoete snack.
-
Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken50 g boter of margarine600 g roomkaas, op kamertemperatuur100 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren, op kamertemperatuur200 ml crème fraîche, op kamertemperatuur1 el maïzena Verder nodig Bereiding Het recept ‘Klassieke New York cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze pannenkoekjes van kwark met bessen is geluk op je bord. Bak er drie tegelijk in één pan. Begin de dag goed met deze drie-in-de-pan en maak dit heerlijke gerecht als ontbijt. Of verras je gasten met een heerlijk nagerecht. Benodigdheden 500 g kwark2 el honing + extra om te serveren150 g frambozen160 g bloem, gezeefd70 g boekweitmeel, gezeefd2 el suiker1 tl bakpoeder, gezeefd2 eieren150 ml karnemelk100 g blanke rozijnen1 stevige, frisse handappel (bijv. elstar of jonagold), geschild, klokhuis eruit, in blokjesboter, om in te bakken100 g blauwe bessen Bereiding Het recept ‘Pannenkoekjes van kwark met bessen’ is afkomstig van…
-
Door de rozijntjes te wellen in de rum worden ze sappiger en voller van smaak. Dat hoeft niet per se in alcohol: melk, appelsap of druivensap hebben hetzelfde effect. Benodigdheden 400 g wit brood, 1 dag oud16 speculaasjes100 g rozijnen4 el rum600 ml melk1 kl vanille-extract4 eieren80 g bruine suiker½ kl kaneelpoederboterbloempoedersuikersnuifje zout Bereiding Het recept ‘Klassieke broodpudding met rozijnen, speculaas en kaneel’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Bread & butterpudding is zo’n typisch Engels gerecht waar iedereen verzot op is. Ideaal wanneer je nog een brood hebt liggen dat niet helemaal vers meer is: hiermee fleur je hem weer helemaal op! Maak af met een bramen en buttermilk-syrup. Probeer ook eens deze broodpudding met rozijnen. Benodigdheden 1 heel boerenbrood met dikke korst100 g boter, gesmolten125 g bramenrasp van 1 biocitroen1 jonagold, bioappel, ongeschild, in dunne partjes voor de custard250 ml volle melk250 ml slagroom3 eieren4 eierdooiers75 g kristalsuiker voor de buttermilk-syrup150 g boter150 g suiker125 ml karnemelk1 vanillestokje1 tl baking soda Verder nodig hoge pan voor buttermilk-syrup…
-
Nog zo’n klassieker: apple crumble. Je maakt deze pancakes met onder andere fudge, walnoten en natuurlijk appel. Benodigdheden 130 g roomboter1 appel250 g tarwebloem7 el kristalsuiker2 tl bakpoeder1 ei450 ml halfvolle melk1 hand gehakte walnoten100 g fudge Bereiding Het recept ‘Apple crumble pancakes’ is afkomstig van ChicksLoveFood.Klik hier voor het volledige recept.
-
Voor de chocolademonsters onder ons: ook deze gezonde brownie pancakes zijn waanzinnig lekker. Benodigdheden 2 eieren50 g volkoren tarwemeel3 bananen1 tl bakpoeder2 el cacaopoeder3 el honing Bereiding Het recept ‘Gezonde brownie pancakes’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.
-
Ga aan de slag met deze gezonde appel-kaneelwafels. Best verantwoord, want op de honing na komt er geen suiker aan te pas! Benodigdheden 125 g havermout50 ml (plantaardige) melk naar keuze2 eieren2 tl bakpoeder2 el kaneel4 el honing200 g (plantaardige) yoghurt naar keuze1 rode appel Bereiding Het recept ‘Gezondere appel-kaneelwafels’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze vogelnestkoekjes maak je met kant-en-klare koekjes. Weinig moeite en toch een wauw-effect! Benodigdheden ronde koekjes, bv. mariakoekjesgroene glazuursuikereitjes, verschillende kleuren Bereiding Het recept ‘Vogelnestkoekjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel. Benodigdheden 4 rijpe bananen3 eieren160 g speltbloem80 g amandelmeelsnuf kaneel0,5 zakje bakpoeder3 verse dadels Verder nodig keukenmachinecakevorm ca. 25 x 11 cm Bereiding Het recept ‘Bananenbrood gezond recept’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.