Moelleux au chocolat
Een heerlijke warme moelleux met een zalig zoete lopende binnenkant. En daar dan nog een bolletje vers gemaakt vanilleijs bij, dessert heaven for sure!

Benodigdheden
100 g boter
2 el cacao
100 g pure chocolade, 66-70%
2 eieren
2 eierdooiers
100 g suiker
100 g bloem
boter om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en bestuif ze met cacaopoeder.
Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie. Laat het mengsel, zodra het volledig glad en gesmolten is, ongeveer 10 minuten afkoelen.
Klop intussen de eieren, eierdooiers en suiker met een mixer tot een luchtig, lichtgeel mengsel.
Spatel de afgekoelde chocolade er voorzichtig door.
Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er ook luchtig door.
Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en bak ze 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De exacte baktijd is lastig te bepalen: de binnenkant moet nog vloeibaar zijn. Als het cakeje gerezen is en de bovenkant droog aanvoelt, zijn ze meestal perfect.
Stort de moelleux voorzichtig op een bord en serveer direct — heerlijk met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Tip
Je kunt de moelleux au chocolat een dag op kamertemperatuur bewaren of 2 à 3 dagen in de koelkast.
Wat vind jij van dit recept?