• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Cho­co­la­de­ca­ke

chocoladecake

Benodigdheden

200 g extra pure chocolade
215 g boter
200 g bruine basterdsuiker
1 mespunt zout
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
8 g vanillesuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Snijd de rest van de chocolade fijn in stukjes van ½ cm. Doe bijna alle boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de vanillesuiker en de gesmolten chocolade erdoor. Spatel vervolgens de stukjes chocolade erdoor.

Bekleed de cakevorm met het bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Schenk het beslag in de vorm en bak in ca. 50 min in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

Ook lekker

  • Bananencake met noten en karamelsaus
    Bananencake met noten en karamelsaus
  • Cake basisrecept
    Cake basisrecept
  • Cranberry yoghurtijs met witte chocolade
    Cranberry yoghurtijs met witte chocolade

Gepost onder: Cake, Chocolade, Klassiekers Tags: cake, chocolade

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Panna cotta
Next Post: Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke »

Primary Sidebar

Populair

  • Cap­puc­ci­no­mous­se
  • Kerst­boom­sprit­sen
  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Cho­co­la­de­ca­ke
  • Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

Copyright © 2022 nagerechten.be