Fluweelzacht chocoladeijs

Fluweelzacht chocoladeijs

Emilie

Als je van chocoladeijs houdt dan zul je van dit recept dat doet denken aan een bevroren mousse. Smullen!

Fluweelzacht chocoladeijs

Benodigdheden

125 g suiker
5 el cacaopoeder van goede kwaliteit
3 eierdooiers, geklopt
600 ml room, bij voorkeur 40%
50 g pure chocola, fijngeraspt

Verder nodig

staafmixer

Ook handig

Bereiding

Roer de suiker en cacao door elkaar in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe en meng door elkaar met een mixer.

Voeg beetje bij beetje de room toe, ondertussen goed blijven roeren. Laat het mengsel in de koelkast opstijven.

Terwijl het roommengsel in de koelkast staat, rasp je de chocola met behulp van een keukenmachine of keukenrasp heel fijn. Roer dit door het roommengsel heen en maak er vervolgens ijs van met behulp van een elektrische ijsmaakmachine.

8 personen

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post