• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

nagerechten

Dé inspiratiebron voor overheerlijke desserts

  • Home
  • Recepten
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Benodigdheden

550 g bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
1 tl vanille-extract
180 g kristalsuiker
180 g donkere basterdsuiker
350 g pure chocolade
2 eieren
250 g boter (kamertemperatuur)

Bereiding

Hak de chocolade repen in kleine stukjes. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Warm de oven op 190°C. Doe de boter, basterdsuiker, kristalsuiker en het vanille-extract in een kom en mix tot deze romig is. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix na elk ei het mengsel goed door. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Voeg als laatste de chocoladestukjes toe.

Vorm met 2 lepels platte koekjes op het bakpapier (op een rooster of bakplaat). Laat wel ruimte tussen de koekjes, want deze lopen nog een beetje uit. bak ze in 8-10 minuten in een oven op 190)c. Als ze klaar zijn voelen ze heel zacht, eenmaal als ze afgekoeld zijn worden ze harder. Dus overschrijdt de baktijd niet, tenzij je heel grote koekjes hebt.

25 koekjes
Credits: All Things Chocolate

Filed Under: Chocolade, Klassiekers, Koekjes, Recept Tagged With: Chocolate chip cookies, New York, Ruth Wakefield

« Mokkaijs
Sch­war­zwal­der ker­sen­taart »

Reader Interactions

Primary Sidebar

Themataarten Bakbasics Kleine taartjes Sweet Puur zoet

Copyright © 2021 · nagerechten.be · info@nagerechten.be · Log in