Deze Franse chocoladetaart heeft een zachte binnenkant en een ‘flaky’ korstje bovenopen én is glutenvrij.

Benodigdheden
200 g ongezouten roomboter
200 g chocolade, 75% cacao
4 eieren
180 g suiker
een mespunt zout
1 tl vanille extract
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C. Neem een taartvorm van ongeveer 20 centimeter breed en klik een vel bakpapier op de bodem vast.
Begin met het smelten van de roomboter en pure chocolade. Dit kun je au bain-marie smelten of gewoon in een steelpannetje. Als je het direct in een pan smelt, houdt het dan wel als een havik in de gaten dat het niet aanbrandt. Veel roeren dus.
Scheid de eieren. Hierbij moet je ervoor zorgen dat het eiwit in een schone kom komt, en er geen drupje eigeel bij komt.
Mix de eigelen met de suiker en klop totdat het lichtgeel kleurt en er lekker romig uitziet.
Klop het eiwit met het zout in een aparte kom en een schone mixer. Stop pas met kloppen totdat er pieken van eiwit ontstaan. De ultieme test is om de mengkom ondersteboven boven je hoofd te houden. Maar dat hoeft niet.
Terug naar de kom met het eigeel. Giet hier het chocolademengsel bij en klop door elkaar. Doe er ook wat vanille extract bij. Sla dan met een spatel de eiwitten door de chocolade zodat het lekker luchtig blijft.
Schenk het beslag in de taartvorm en schuif 45 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en laat volledig afkoelen. Daarna kun je het eventueel bestrooien met een beetje poedersuiker en aansnijden.
8-10 punten taart
Bron: Benine’s Kitchen
Food Talk
60 glutenvrije recepten
In dit hippe, toegankelijke kookboek vind je heerlijke ontbijtjes tot stunning salades en van fashionable hoofdgerechten tot tongstrelende zoetigheden. De leuke, eerlijke schrijfstijl en de fantastische recepten van Bénine, samen met de verhalen en fotografie van Kim maken dit boek een must-have voor iedereen die geniet van lekker eten.
Geef een reactie