• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact

Chocolade ganache taart

Chocolade ganache taart

Benodigdheden

150 g havermout
2 tl kokosbloemsuiker
0,5 tl zout
4 el olijfolie
4 à 5 el water
250 ml kokosmelk
20 g cacaoboter (of kokosolie)
1 vanillestokje
0,5 tl zout
300 g chocolade (min. 75% pure)
6 el ahornsiroop

Verder nodig

taartvorm van ongeveer 20 cm diameter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de havermout, kokosbloesemsuiker en het zout in een kom. Roer de olijfolie erdoor. Voeg water toe naar behoefte, tot het vochtig is maar niet plakkerig. Duw het deeg in een taartvorm, van ongeveer 20 cm diameter (of een diepere ovenschotel of een bakplaat(je)). 

Zet in de oven en bak 10 tot 15 minuten op 170°C. Doe de kokosmelk, cacaoboter (of kokosolie), het vanillestokje en het zout in een steelpannetje en kook 10 minuten. Haal van het vuur en voeg de chocolade en de ahornsiroop erbij. Verwijder het vanillestokje. 

Haal de taartkorst uit de oven en laat volledig afkoelen. Giet het chocolademengsel erin. Je haalt de korst best nog niet uit de vorm tot het geheel volledig is afgekoeld en hard geworden is. 

6 personen
Bron: Njam – Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Gepost onder: Chocolade, Glutenvrij, Kerstmis & Nieuwjaar, Lactosevrij, Pasen, Taart, Valentijn, Vegan, Vegetarisch, Vlaams Tags: chocolade, ganache, Njam, Steffi Vertriest

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Puddingglaasjes met vanille en chocolade
Next Post: Panna cotta van pastinaak »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Tiramisuglaasjes met limoncellocrème
  • Crème karamel met rozemarijn en zeezout
  • Sinaasappel-speculaassoufflé
  • Tiramisu ijstaartjes
  • Passievruchtenparfait
GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 nagerechten.be