• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Puddingglaasjes met vanille en chocolade

Puddingglaasjes met vanille en chocolade

Benodigdheden

Voor de pudding
300 ml room
300 ml melk
6 eigelen
2 el maïszetmeel
1 vanillestokje, het merg
75 g kristalsuiker
50 g pure chocolade, fijngehakt

Voor de afwerking
chocoladeschilfers

Verder nodig

steelpan
glaasjes

Bereiding

Breng de room en de melk in een steelpannetje op het vuur net tot aan het kookpunt.

Meng ondertussen de eigelen met het maïszetmeel, het merg van de vanillestok en de suiker in een grote kom. Voeg er vervolgens het warme mengsel van room en melk aan toe. Roer goed.

Giet de mengeling terug in de steelpan en zet opnieuw op een laag vuurtje. Laat al roerend indikken tot pudding.

Verdeel de pudding nu over twee schalen en voeg aan één van de twee fijngehakte chocolade toe. Roer tot deze volledig gesmolten en onder de pudding gemengd is. Dek nu beide schalen af met een laagje plasticfolie en laat afkoelen.

Roer de puddings even door en verdeel ze vervolgens gelijkmatig over vier glaasjes. Werk nog af met chocoladeschilfers.

4 glaasjes
Bron: Njam – Stephanie Bex

Ook lekker

  • Cranberry yoghurtijs met witte chocolade
    Cranberry yoghurtijs met witte chocolade
  • Avocado-chocolademousse met karamelsaus
    Avocado-chocolademousse met karamelsaus
  • Broodpudding met chocolade en appelsien
    Broodpudding met chocolade en appelsien

Gepost onder: Chocolade, In een glaasje, Pasen, Pudding, Vlaams Tags: chocolade, Njam, pudding, Stephanie Bex, vanille

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Abrikozentaartjes met pistachecrème
Next Post: Chocolade ganache taart »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Cho­co­la­de­ca­ke
  • Cho­co­la­de­mous­se
  • Wor­tel­tjes­taart
  • Sch­war­zwal­der ker­sen­taart

Copyright © 2022 nagerechten.be