• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Nagerechten.be
  • Recepten
  • Bakboeken
    • Top 10 best verkocht
    • Nieuw verschenen
    • Taart & cake
    • Glutenvrij
    • Suikervrij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest

Dubbele chocoladekoekjes

Dubbele chocoladekoekjes

Benodigdheden

100 g zachte boter
100 g fijne kristalsuiker
100 g donkerbruine suiker
1 ei
140 g patisseriebloem
30 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
0,5 tl zout
25 g ahornsiroop
120 g witte chocolade (callets)
1 el fleur de sel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de zachte boter samen met de fijne kristalsuiker en de donkerbruine suiker luchtig met een houten lepel of pannenlikker. 

Voeg het ei toe en meng verder tot het volledig is opgenomen.

Voeg de patisseriebloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout toe en spatel dit er voorzichtig door. Meng als laatste de ahornsiroop en de witte chocolade erdoor. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast of totdat je er balletjes kunt van rollen.

Neem een theelepel beslag en rol er een balletje van. Leg zes balletjes op een bakplaat bekleed met voldoende afstand ertussen. Bak de koekjes 10-12 minuten. 

Werk ze eventueel af met nog wat stukjes chocolade en fleur de sel zodra ze uit de oven komen. 

16 koekjes
Bron: Dit recept komt uit het boek ‘Julie bakt hartig en zoet‘ van Julie van den Driesschen.

Ook lekker

Gepost onder: Amerikaans, Chocolade, Koekjes Tags: chocolade, Julie Van den Driesschen, Njam

GezondheidGezondheid
Previous Post: « Suikertaart
Next Post: Tiramisu met citroen »

Reader Interactions

Wat vind jij van dit recept?Reactie annuleren

Primary Sidebar

nieuwe recepten

  • Cake met peertjes
  • Raw cheesecake met kokos, vijg en pistache
  • Madeleines van hazelnoot en chocolade
  • Spinnen koekjes
  • Mini-pompoentaartjes voor Halloween

wat zoek je?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Sint 2023Sint 2023

Copyright © 2023 · Nagerechten.be