Carrot cake, worteltaart of worteltjestaart: hoe je het ook noemt, hij is om je vingers bij af te likken. Je kan dit recept zowel in taartvorm als in cupcakevorm maken.
![Wortelcake met roomkaasfrosting](https://i0.wp.com/www.nagerechten.be/wp-content/uploads/2023/09/wortelcake-met-roomkaasfrosting-kokkerellen.webp?resize=667%2C1000&ssl=1)
Benodigdheden
Voor een grote cake
320 g + 2 el zelfrijzende bloem
200 g fijne kristalsuiker
100 g lichtbruine suiker
320 g wortels (ong. 3) geraspt
4 eieren
320 ml neutrale olie, bvb lijnzaadolie
1 el kaneel
1 tl nootmuskaat optioneel
Voor de topping
160 g roomkaas op kamertemperatuur, bvb Philadelphia
100 g boter op kamertemperatuur
500 g poedersuiker
1 tl vanille-extract, optioneel
Bereiding
Het recept ‘Wortelcake met roomkaasfrosting’ is afkomstig van Kokerellen.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?