Wortelcake met roomkaasfrosting

Wortelcake met roomkaasfrosting

Emilie

Carrot cake, worteltaart of worteltjestaart: hoe je het ook noemt, hij is om je vingers bij af te likken. Je kan dit recept zowel in taartvorm als in cupcakevorm maken.

Wortelcake met roomkaasfrosting
Foto: Kokerellen

Benodigdheden

Voor een grote cake
320 g + 2 el zelfrijzende bloem
200 g fijne kristalsuiker
100 g lichtbruine suiker
320 g wortels (ong. 3) geraspt
4 eieren
320 ml neutrale olie, bvb lijnzaadolie
1 el kaneel
1 tl nootmuskaat optioneel

Voor de topping
160 g roomkaas op kamertemperatuur, bvb Philadelphia
100 g boter op kamertemperatuur
500 g poedersuiker
1 tl vanille-extract, optioneel

Bereiding

Het recept ‘Wortelcake met roomkaasfrosting’ is afkomstig van Kokerellen.
Klik hier voor het volledige recept.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post