• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Pinterest

Tiramisu ijstaartjes

Lekker feestelijke ijstaartjes voor je kerstdiner.

Tiramisu ijstaartjes

Benodigdheden

500 ml roomijs (mokka, kant-en-klaar)
250 g cake (hotelcake, kant-en-klaar)
2 el amaretto
hazelnootpasta
150 g mascarpone
1 eiwit
1 el suiker
1 el cacaopoeder
30 g gepofte rijst, type Rice Krispies

Verder nodig

uitsteekringen van 7 cm diameter
spuitzak

Bereiding

Haal het mokka-ijs uit de diepvriezer. Gebruik 4 uitsteekringen van 7 cm diameter en 6 cm hoog en steek 4 rondjes uit de hotelcake voor de bodem. Besprenkel ze met amaretto. Schep er een laagje mokka-ijs bovenop en zet 10 minuten in de diepvriezer.

Smelt intussen wat hazelnootpasta op een zacht vuur of in de microgolfoven. Meng de gepofte rijst onder de hazelnootpasta en laat een beetje afkoelen. Verdeel de gepofte chocoladerijst over de 4 uitsteekvormen en zet 10 minuten terug in de diepvriezer.

Klop het eiwit stijf, klop de mascarpone los met de suiker en spatel het opgeklopte eiwit onder de mascarpone. Doe in een spuitzak, spuit toefjes bovenop de taartjes en zet terug in de vriezer tot gebruik. Ontvorm de taartjes en werk af met cacaopoeder.

4 personen
bron: Libelle Lekker

Gepost onder: Herfst/Winter, IJs, Italiaans, Kerstmis & Nieuwjaar Tags: ijstaart, Libelle Lekker, tiramisu

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Passievruchtenparfait
Next Post: Sinaasappel-speculaassoufflé »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Apple crumble pancakes
  • Gezonde brownie pancakes
  • Dadelnotentaartjes met cashewroom en mango
  • Gezonde appel-kaneelwafels
  • Vogelnestkoekjes

ZOEK RECEPT

GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 · Nagerechten.be