Benieuwd of een betaalbare ijsmachine écht goed ijs maakt? In deze review ontdek je waarom de Cuisinart ijsmachine mijn absolute favoriet is geworden – eenvoudig, duurzaam en perfect voor warme zomerdagen.
IJs en Sorbets
-
Dit makkelijke Dulce de Leche ijs recept is een fantastische manier om overtollige slagroom te gebruiken en de perfecte manier om te beginnen als je altijd al ijs thuis hebt willen maken, zonder ijsmachine.
-
Deze spectaculaire ijstaart met ijs onder een laag cake en gebrand meringue schuim wordt ook wel omelette sibérienne genoemd en maak je met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk kerstdessert. Benodigdheden 1250 ml vanilleijs150 g verse cranberries500 g cake3 eiwitten3 el suiker Verder nodig huishoudfoliekom van 20 cm doorsnedemixercrème brûlee brander Het recept ‘Baked alaska‘ is afkomstig van Leuke Recepten.
-
Lekker feestelijke ijstaartjes voor je kerstdiner. Benodigdheden 500 ml roomijs (mokka, kant-en-klaar)250 g cake (hotelcake, kant-en-klaar)2 el amarettohazelnootpasta150 g mascarpone1 eiwit1 el suiker1 el cacaopoeder30 g gepofte rijst, type Rice Krispies Verder nodig uitsteekringen van 7 cm diameterspuitzak Bereiding Het recept ‘Tiramisu ijstaartjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Granaatappelsap is gezond en prachtig van kleur! Je kunt dit in pakken kopen of zelf persen, hoe dan ook is deze granaatappel citrus sorbet een aanrader.
-
Dit super romige bananenijs is net een milkshake, maar dan nóg veel lekkerder! Gebruik goed rijpe bananen, voor het allerlekkerste roomijs.
-
Dit lavendel-honingijs is zacht van smaak door het gebruik van honing i.p.v. suiker. Een heerlijk romig ijs met een vleugje lavendel en optioneel citroen.
-
Deze heerlijke watermeloen sorbet is te maken met maar 3 ingrediënten en kost weinig moeite. Lekker fris voor een warme zomerdag.
-
Zijdezacht en heerlijk karamelijs. Dit recept heeft maar een aantal ingrediënten nodig, klaar in een half uur + wachttijd. Benodigdheden 150 ml volle melkhalve liter slagroom4 eidooiers6 el suiker Verder nodig ijsmachineklein sauspannetjemiddelgrote pangardekeukenmachine met gardespatel Ook handig Bereiding Het recept ‘Karamelijs‘ is afkomstig van Ohmydish.
-
De klassieke Braziliaanse caipirinha cocktail, heerlijk fris door de limoen en perfect voor warme dagen! Benodigdheden 3 limoenen, sap + rasp100 ml cachaça rum80 g rietsuiker125 g suiker450 ml water3 blaadjes gelatine Ook nodigklein sauspannetjecitrusraspcitruspersmiddelgrote komijsmachinehersluitbaar bakjespatel Bereiding Meng 125 g suiker met 125 ml water in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Vul een kom met koud water en week hierin de gelatineblaadjes. Het suikerwater is goed zodra de suiker is opgelost. Knijp het overtollige water uit de gelatine en los deze op in het warme suikerwater. Rasp de schil van de limoen en pers deze hierna…
-
Zin in een snel en simpel dessert? Deze aardbeien crumble heb je in 10 minuten klaar met maar een paar ingrediënten. Even de oven in en genieten maar!
-
Heerlijk verfrissend citroenijs, perfect voor een warme zomerse dag. Dit roomijs is ook heerlijk als onderdeel van een citrus dessert. Benodigdheden 200 ml volle melk200 ml slagroom75 g suiker2 citroenen (rasp en sap)5 eidooiers Ook nodigijsmachineelektrische mixer, of een grote kom en gardekleine sauspansiliconen spatelcitruspersrasp Bereiding Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova of een dessert met meringues. Eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden. Rasp de citroenen en pers het sap uit de citroenen.…
-
Roze peperkorrels zijn eigenlijk geen echte peper, het zijn overheerlijke besjes met een peperige smaak. Maak er eens roze-peperijs mee. Benodigdheden 400 ml room250 ml volle melk190 g suiker4 eidooiers1,5 el roze peperkorrels Ook nodigmiddelgrote panmiddelgrote komgardesiliconen spatelelektrische mixerijsmachinegoed afsluitbare bak Bereiding Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova of een dessert met meringues. Eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden. Kneus de roze peperkorrels, dit kun je doen met een vijzel of onderkant van…
-
Zelf stroopwafel ijs maken? Met slechts 3 ingrediënten – gecondenseerde melk, slagroom en knapperige stroopwafels – maak je in een handomdraai het lekkerste romige ijs. Pure verwennerij, zonder ijsmachine! Benodigdheden 200 ml gecondenseerde melk500 ml slagroom300 g stroopwafels Ook nodigstaande mixer of handmixerafsluitbare (vriezer)bak van 1 liter of cakeblik met folie Bereiding Het recept ‘Stroopwafel ijs‘ is afkomstig uit Uit Paulines Keuken.
-
Met de cranberry’s is dit yoghurtijs een echt kerstdessert! De yoghurtbasis maakt het heerlijk fris ijs en daarbij wordt, de normaliter zure cranberry, een beetje opgeheven door de zoetigheden in het recept (yoghurtbasis + witte chocola). Maar de cranberry tangle blijft. Benodigdheden Voor de yoghurtijsbasis500 ml yoghurt naar keuze115 g suiker, honing of agavesiroopsnufje gemalen zeezout Voor het ijs150 g cranberry’s, vers of uit het vriesvak3½ el kokosbloesemsuiker1 kaneelstokje120 ml water of genoeg tot de berry’s een klein beetje onder water staan80 g witte chocolade Verder nodig mengkomgardesteelpannetjeijsmachine of staafmixerau bain marie panluchtdichte vriezerdoos Bereiding De basis voor yoghurtijsMeng alle…
-
Dit verrukkelijke ijs haalt het lekkerste in verse aardbeien naar boven.
-
Vers gedraaid vanille-roomijs, wie houdt daar niet van!?
-
Als je van chocoladeijs houdt dan zul je van dit recept dat doet denken aan een bevroren mousse. Smullen! Benodigdheden 125 g suiker 5 el cacaopoeder van goede kwaliteit 3 eierdooiers, geklopt 600 ml room, bij voorkeur 40% 50 g pure chocola, fijngeraspt Verder nodig staafmixer Ook handig Bereiding Roer de suiker en cacao door elkaar in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe en meng door elkaar met een mixer. Voeg beetje bij beetje de room toe, ondertussen goed blijven roeren. Laat het mengsel in de koelkast opstijven. Terwijl het roommengsel in de koelkast staat, rasp je de chocola…
-
Meringuetaart van citroenijs – een heerlijk fris recept voor warme zomerdagen! Benodigdheden 150 g bloem 150 g plus 3 el suiker 115 g ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden 1/2 tl fijn geraspte citroenschil 1 ei plus 2 eiwitten 0,8 l citroen ijs, verzacht 8-10 druppels gele kleurstof, optioneel 1/2 tl vanille-extract zout Bereiding Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de bloem, 3 eetlepels suiker en een snufje zout in een middelgrote kom. Voeg de boter en citroenschil toe en meng tot het een kruimelig beslag is. Split de eieren. Gebruik het eiwit voor de meringue topping. Voeg de…