Benodigdheden
Bodem
125 g macadamianoten
60 g pistachenoten
60 g ontpitte dadels
1 tl kokosolie
snufje zout
Vulling
180 g cashewnoten, geweekt
60 ml kokosolie
120 ml kokosroom
120 ml kwark
60 ml rijstmoutsiroop
2 el honing
1/4 tl vanillepoeder
1 rijpe vijg
enkele druppels vloeibare stevia
Bereiding
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot het de grootte van broodkruimels heeft en samenhangt. Druk het mengsel op de bodem van de springvorm en plaats deze in de vriezer.
Terwijl dat in de vriezer staat, doe je alle ingrediënten voor de vulling behalve de vijg in de keukenmachine en meng je tot een gladde textuur. Pas op dat je niet te lang mixt, anders vormt het deeg. Zodra het mengsel glad is, voeg je de in stukjes gesneden vijg toe en mix je tot het glad is.
Giet dit mengsel over de bodem en plaats het terug in de vriezer gedurende ongeveer 3 uur.
Haal het 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer. Snijd wat vijgen in stukjes en leg ze bovenop, samen met wat gehakte pistachenoten en kokosvlokken.
Tip
Als je een veganistische versie wilt, laat de kwark dan achterwege en gebruik in plaats daarvan kokosyoghurt of een soort veganistische ricotta.
Het recept ‘Raw cheesecake met kokos, vijg en pistache’ is afkomstig van Kate Bradley van Kenko Kitchen.
Klik hier voor het originele recept.
Cheesecakes van Berko
De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit daar laat Berko je zien hoe je eindeloos kunt variëren. Kortom, met de cheesecake-recepten van Berko breid je je repertoire uit.
Wat vind jij van dit recept?