• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Nagerechten.be
  • Recepten
  • Bakboeken
    • Top 10 best verkocht
    • Nieuw verschenen
    • Taart & cake
    • Glutenvrij
    • Suikervrij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest

Vegan cheesecake

In deze raw cheesecake zit enorm veel smaak. De bodem van dadels en noten is veel gezonder dan de normale, kruimelige variant. Het duurt wat langer om deze te maken, maar het is echt wel de moeite waard!

Vegan cheesecake
Foto: The Queen of Delicious

Benodigdheden

Korst
ontpitte dadels

noten
2 el kokosolie

Vulling
cashewnoten

kokosnootboter
geraspte schil van 2 citroenen
geperst sap van een citroen
ahornsiroop

kurkuma

Verder nodig

Bereiding

Week de cashewnoten een nacht in koud water. Of een half uur in kokend water. Laat uitlekken en spoel af voordat je aan de taartvulling begint.

Bereid de korst voor op de vulling. Doe de dadels, noten en 2 eetlepels kokosolie in een blender en mix tot een kleverig mengsel.

Druk de korst met je vingers in een springvorm en zet de vorm in de diepvries in afwachting van de vulling.

Doe de rest van de ingrediënten in een schoongemaakte blender en pulseer tot het mengsel zijdezacht en glad is.

Giet de vulling over de korst en laat een nacht opstijven in de koelkast of, als je haast hebt, een paar uur in de vriezer.

Het recept ‘Vegan cheesecake’ is afkomstig van The Queen of Delicious.
Klik hier voor het originele recept.

Cheesecakes van Berko
De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit daar laat Berko je zien hoe je eindeloos kunt variëren. Kortom, met de cheesecake-recepten van Berko breid je je repertoire uit.

Bestel ‘m nu

Ook lekker

Gepost onder: Cheesecake, Glutenvrij, Herfst/Winter, Lente/Zomer, Vegan Tags: cheesecake, The Queen of Delicious

GezondheidGezondheid
Previous Post: « Kerst tiramisu met cranberry’s
Next Post: Herfstcake »

Reader Interactions

Wat vind jij van dit recept?Reactie annuleren

Primary Sidebar

nieuwe recepten

  • Cake met peertjes
  • Raw cheesecake met kokos, vijg en pistache
  • Madeleines van hazelnoot en chocolade
  • Spinnen koekjes
  • Mini-pompoentaartjes voor Halloween

wat zoek je?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Sint 2023Sint 2023

Copyright © 2023 · Nagerechten.be