Niets zo zalig op een stralende dag als een heerlijk dessert met aardbeien. Deze crumble van aardbeien en rabarber is makkelijk te maken en brengt de zon op je bord. Wil je je aardbeien recht van bij de boer aankopen? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten per provincie. Benodigdheden 400 g aardbeien400 g rabarber16 g vanillesuiker2 el honing120 g patisseriebloem50 g amandelpoeder50 g hazelnootpoeder60 g fijne suiker120 g boter30 g amandelschilfers Bereiding Het recept ‘Crumble van aardbei en rabarber’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
Aardbei
-
Een krokante zanddeegbodem, vanille banketbakkersroom en veel geurige aardbeien. Een klassiek recept, makkelijk en altijd heerlijk! Benodigdheden Voor het zoete zanddeeg250 g bloem100 g boter100 g poedersuiker1 snufje zout1 ei Voor de banketbakkersroom500 ml volle melk100 g kristalsuiker40 g maïzena4 eierdooiers25 g zachte boter, optioneel maar maakt de banketbakkersroom zachtervanillepoeder, equivalent van een vanillestokje Voor de vulling500 g aardbeien Bereiding Het zoete zanddeeg Doe de bloem, in kleine stukjes gesneden boter, poedersuiker en een snufje zout in de keukenmachine. Laat de keukenmachine op lage snelheid draaien totdat het mengsel zanderig wordt. Voeg 52 g ei toe. Breek hiervoor een ei…
-
Aardbeien kaastaart smaakt als zomer in een taart! Benodigdheden Voor de bodem250 g digestives100 g boter Voor de vulling200 g aardbeien + extra ter decoratie100 g kristalsuiker400 g roomkaas150 ml room2 gelatineblaadjes, optioneel Bereiding Het recept ‘Aardbeien kaastaart’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 250 g aardbeien2 el poedersuiker1 el limoncello½ limoendraai van de peper molen150 ml volle room, slagroom50 g mascarpone100 g koekjes, bvb petit beurre1 reep witte chocoladepaar blaadjes basilicum Bereiding Het recept ‘Gemarineerde aardbeien met limoncello basilicum mascarpone koekjes en witte chocolade’ is afkomstig van Belorta.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 1 rol bladerdeeg500 g aardbei4 el aalbessengelei Voor de banketbakkersroom500 ml melk6 eidooiers1 zakje vanillesuiker70 g suiker50 g maïszetmeel Verder nodig taartvorm, diameter 28 cmsteelpangardehouten lepel Ook handig Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit heerlijke gebak naar een recept van Janneke Philippi móet je gewoon proberen. Als je er tegenop ziet om zelf deeg te bereiden, kan het gerust ook met een rol kant-en-klaar zanddeeg uit de supermarkt. Benodigdheden voor het deeg125 g bloem75 g boter, op kamertemperatuur75 g suiker10 g vanillesuiker2 el melkmespunt zout voor de citroenmousse2 blaadjes gelatine van elk 1,6 g100 g Griekse yoghurt50 g suiker75 ml citroensap, sap van +/- 2 citroenen150 ml slagroom voor de afwerking125 g aardbeien, in plakjes gesneden2 el gepelde, gehakte pistachesbloemsuiker Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart met citroenmousse’ is afkomstig van Janneke Philippi.Klik hier voor het…
-
Benodigdheden 50 ml frambozen-dessertsaus100 g diepvriesframbozen of 100 g diepvriesaardbeien2 el citroensap1 tl citroenrasp50 g poedersuiker500 ml slagroom50 g witte chocolade, geschaafd Verder nodig staafmixergarde Bereiding Mix met de handmixer de frambozensaus met de helft van de frambozen en met citroensap, -rasp en suiker tot een glad mengsel. Giet de room erbij en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is. Dit duurt iets langer dan gebruikelijk. Verdeel de rest van de frambozen over 4 glaasjes en schep hierop de room. Laat afgedekt opstijven in de koelkast. Garneer met de witte chocolade en serveer direct. Tip Vervang de frambozen-dessertsaus door…
-
Benodigdheden 250 g boter100 g bloemsuiker400 g Hoogstraten aardbeien300 g petit beurre koekjes250 ml melkenkele blaadjes muntbloemsuiker Verder nodig spuitzakschaal Bereiding Het recept ‘Petit beurre taart met aardbeien’ is afkomstig van Joren Loockx.Klik hier voor het volledige recept.
-
Zin in een snel en simpel dessert? Deze aardbeien crumble heb je in 10 minuten klaar met maar een paar ingrediënten. Even de oven in en genieten maar!
-
Nog een lekkere marinade voor je aardbeien: meng 2 eetlepels limoensap, 2 koffielepels oranjebloesemwater, 1 koffielepel suiker en 2 eetlepels gesnipperde munt. Schenk over de aardbeien en laat ze marineren terwijl je taart in de oven staat. Benodigdheden 6 vellen filodeeg250 g roomkaas250 g ricotta100 g suiker1 onbehandelde citroen3 eieren1 el maïszetmeel Voor de afwerking500 g aardbeien2 el munt1 citroen1 kl rietsuikerpoedersuiker Bereiding Het recept ‘Aardbeienplaattaart’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Aardbeien en witte chocolade zijn ook een echte winner. Voeg daarom eens 2 eetlepels witte chocolade toe aan deze mousse. Opgelet: de mousse moet 2 uur afkoelen. Benodigdheden 250 g aardbeien2 g gelatine, in blaadjes2 el citroensap50 g witte minimarshmallows, + extra200 ml room voor de topping200 g rood fruit (bessen, frambozen, bramen)2 el suiker2 kl citroensapmunt, gesnipperd + extra takjes Bereiding Het recept ‘Aardbeienmousse’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden Voor de meringue6 eiwitten6240 g kristalsuiker (+ 1 el extra)2 kl bakpoeder2 kl maïszetmeel2 kl azijn Voor het roomlaagje300 ml slagroom1 vanillestokje1 kl rum (essence)3 el poedersuiker Voor de afwerking300 g kleine aardbeien1 el parelsuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de meringue. Klop het eiwit in een schone vetvrije kom met 1/3 van de suiker op in de keukenmachine tot het begint te glanzen. Voeg nog 1/3 van de suiker toe en klop verder. Voeg de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooi stijf en glanzend is. Meng 1 eetlepel suiker met…
-
Het ultieme zomergebak in een vegan jasje. Benodigdheden 275 g plantaardige margarine250 g tarwebloem100 g maizena50 g amandelmeel3 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract110 g fijne kristalsuiker½ tl zout50 ml koud water600 ml vanille sojadrink500 g verse aardbei1 takje verse munt Ook nodig keukenmachinedeegrollerquichevorm (Ø 28 cm, ingevet)bakbonenbakpapier Bereiding Snijd 200 g margarine in stukjes en zet 10 minuten in de vriezer. Doe ze samen met de bloem, ¼ van de maizena, het amandelmeel, ⅓ van het vanille-extract, 50 g kristalsuiker en het ½ tl zout in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Voeg beetje…
-
Deze aardbeientaart met vanillepudding is een klassieker die nooit teleurstelt. Met een krokante amandelbodem, romige vanillepudding en verse aardbeien is dit een perfect zomers dessert om van te genieten.
-
Gewoon goddelijk. Benodigdheden 400 g aardbeien250 g mascarpone8 boudoirkoekjes2 eieren60 g suiker2 zakjes vanillesuikerscheutje amaretto1 kopje sterke koffie Bereiding Het recept ‘Tiramisu met aardbeien’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 500 g kleine aardbeien4 el abrikozengelei1 limoen, geraspte schil Voor het zanddeeg100 g suiker1 ei150 g zachte botersnuifje zout300 g bloem Voor de banketbakkersroom500 ml melk4 eidooiers70 g suiker1 zakje vanillesuiker30 g maïszetmeel Bereiding Het recept ‘Aardbeientartelettes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit verrukkelijke ijs haalt het lekkerste in verse aardbeien naar boven.