• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Vegan tiramisu

Benodigdheden

Voor de chocolade-spongecake
150 gr bloem
150 gr kokosbloesemsuiker
1 tl baking soda (bicarbonaat)
1 tl bakpoeder
1 el cacaopoeder
1 snuifje zout
150 ml amandelmelk
75 ml zonnebloemolie

Voor de vegan mascarpone
225 g cashewnoten
6 el kokosroom
4 el kokosolie
4 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract


Extra
100 ml sterke koude koffie
2 el cacaopoeder

Bereiding

Doe de cashewnoten in een hittebestendige kom, overgiet ze met kokend water en laat ze een uur afgedekt weken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediƫnten voor de chocolade-spongecake in een grote kom onder mekaar met een garde. Giet het beslag in een platte bakvorm (30 x 20) met daarin een laagje bakpapier en bak de cake gedurende 20 minuten. Laat afkoelen.

Giet de cashewnoten af en laat ze uitlekken. Doe ze samen met de andere ingrediƫnten voor de vegan mascarpone in de blender en mix tot een gladde massa. Doe het mengsel in een spuitzak.

Scheur de helft van de chocolade-spongecake in stukjes. Neem een mooie schaal en verdeel de stukjes cake over de bodem (de andere helft van de cake kan je gebruiken voor een ander dessert of invriezen). Besprenkel de cake met enkele lepeltjes koude koffie en spuit er toefjes van de vegan mascarpone bovenop.

Laat de tiramisu enkele uurtjes opstijven in de koelkast en werk net voor het serveren af met een laagje cacaopoeder.

6 personen
Bron: Stephanie Bex

Ook lekker

  • Aardbeientaart met vanillepudding
    Aardbeientaart met vanillepudding
  • Vegan tiramisu van Sofie Dumont
    Vegan tiramisu van Sofie Dumont
  • Vegan cake
    Vegan cake

Gepost onder: Bekende chef, Italiaans, Lactosevrij, Vegan Tags: tiramisu, vegan

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « American cheesecake
Next Post: Vegan tiramisu van Sofie Dumont »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Klassieke Driekoningentaart
  • Krokante chocoladenestjes
  • Chocolade ganache taart
  • Madeleines

Copyright © 2022 nagerechten.be