• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Nagerechten.be
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Shop
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest
Home » Blog » Gevulde appeltjes uit de oven

Gevulde appeltjes uit de oven

Gevulde appeltjes uit de oven
Deze gevulde appeltjes met noten zijn superlekker met een lepeltje yoghurt of plattekaas.

Benodigdheden

4 middelgrote appelen
handje pecannoten, grof gehakt
40 g notenmix of noten- en zadenmix
40 g rozijnen
2 el kokospoeder
½ kl kaneel
esdoornstroop
amandelboter

Bereiding

Rode appelen zijn een van Sandra Bekkari’s favoriete superfoods. Deze gevulde appeltjes met noten zijn superlekker met een lepeltje yoghurt of plattekaas.

Verwarm de oven voor op 170°C. Spoel de appelen. Snij de bovenkant van de appelen weg. Hol ze uit met een meloenboortje of klein lepeltje. Blijf een halve centimeter van de schil en hou de onderkant van de appelen intact.

Verdeel de helft van de amandelboter over de bodem van de appelen. Strooi er dan de helft van de andere ingrediënten in en bedruppel met esdoornsiroop. Herhaal. Schik ze in een ovenschaal en gaar 25 minuten in de oven.

Lekker met een lepeltje yoghurt of plattekaas.

Gerelateerd

Gepost onder: Bekende chef, Fruit, Uit de oven Tags: Appel, Sandra Bekkari

Previous Post: « Ve­gan crè­me brûlée
Next Post: Yoghurtcake met bosbessen van Pascale Naessens »

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

nieuwe recepten

  • Millefeuille met tamarinde, mascarpone en passievrucht
  • Abrikozentaart
  • Kriekenvlaai
  • Crêpe Suzette
  • Parfait van passievruchten

wat zoek je?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Copyright © 2023 · Nagerechten.be