• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Cake basisrecept

De geur van versgebakken cake. Wie is er niet verliefd op?

Benodigdheden

250 g cakemeel
250 g ongezouten roomboter
250 g fijne kristalsuiker
1 mespunt zout
5 middelgrote eieren
1 vanillestokje

Verder nodig

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bestuif met 1 el cakemeel.

Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en klop in 10 minuten met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Zeef het cakemeel boven het beslag en spatel met het merg erdoor.

Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

12 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn

Ook lekker

  • Bananencake met noten en karamelsaus
    Bananencake met noten en karamelsaus
  • Eclair
    Eclair
  • Vegan cake
    Vegan cake

Gepost onder: Cake, Klassiekers Tags: cake

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Chocoladestronk ‘zwarte woud’
Next Post: Gebakken cheesecake met citroen »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Cho­co­la­de­ca­ke
  • Cho­co­la­de­mous­se
  • Wor­tel­tjes­taart
  • Sch­war­zwal­der ker­sen­taart

Copyright © 2022 nagerechten.be