Een heerlijke perencake met kardemom, perfect voor de herfst.

Benodigdheden
150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
90 g rietsuiker
1 tl vanille extract
snuf zout
3 eieren
100 g gebrande amandelen, fijngemalen
100 g Griekse yoghurt
80 glutenvrije meel
1 tl bakpoeder
1,5 tl kardemom
2 peren, gehalveerd
Verder nodig
staafmixer
taartvorm 20 cm diameter
Bereiding
Laat de oven voorverwarmen op 175°C.
Pak een taartvorm met een diameter van 20 centimeter en klem op de bodem een bakpapiertje vast. Vet de zijkanten in met boter.
Neem de boter op kamertemperatuur en mix dit met de rietsuiker, vanille extract en zout. Tik dan één voor één een eitje boven het botermengsel en mix dit door het beslag.
Hak de amandelen fijn en doe dit door het beslag samen met de Griekse yoghurt. Meng. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en kardemom en mix het beslag nog even kort.
Giet het beslag in de taartvorm en schil de peren. Halveer ze daarna en verwijder het klokhuis met een mesje. Leg de peren met de bolle kant boven op het beslag en schuif de cake 45 minuten in de oven.
Laat daarna de perencake met kardemom afkoelen met de ovendeur open. Bestrooi als laatste met een beetje poedersuiker.
Bron: Benine’s Kitchen
Food Talk
60 glutenvrije recepten
In dit hippe, toegankelijke kookboek vind je heerlijke ontbijtjes tot stunning salades en van fashionable hoofdgerechten tot tongstrelende zoetigheden. De leuke, eerlijke schrijfstijl en de fantastische recepten van Bénine, samen met de verhalen en fotografie van Kim maken dit boek een must-have voor iedereen die geniet van lekker eten.
Geef een reactie