• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Pinterest

Vegan cake

Cake maken zonder ei en boter? Kan prima! Je hebt ‘m al in 10 minuten in de oven staan.

Vegan cake

Benodigdheden

100 g kokosolie
200 g zelfrijzend bakmeel
5 g baking soda
200 g kristalsuiker
1 mespunt zout
200 ml amandelmelk
1 tl vanille-extract
1 el appelciderazijn

Verder nodig

handmixer
cakevorm (25 cm, ingevet)
satéprikker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit.

Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, suiker en het zout. Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, vanille en azijn door.

Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 minuten goudgeel en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.

12 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn

Gepost onder: Cake, Lactosevrij, Vegan Tags: Albert Heijn, Allerhande, cake

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Vegan appeltaart
Next Post: Omgekeerde bananen-karameltaart »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Apple crumble pancakes
  • Gezonde brownie pancakes
  • Dadelnotentaartjes met cashewroom en mango
  • Gezonde appel-kaneelwafels
  • Vogelnestkoekjes

ZOEK RECEPT

GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 · Nagerechten.be