Lactosevrij

  • recept glutenvrije tiramisu marike bol

    Glutenvrije tiramisu met speculaas

    Benodigdheden Voor de koekjes50 g amandelmeel50 g glutenvrij havermeel of rijstmeel40 g kokosbloesemsuiker1 tl wijnsteenbakpoeder1 el kaneel25 g kokosolie2 el kokosmelk Voor de vulling2 eieren of 6 el aquafaba70 g 70 g ahornsiroop of Syrup Gold1 tl vanille-extract300 g kokosyoghurt of 300 g mascarpone3 el Licor431 el cacao1 a 2 espresso’s Bereiding Het recept “Glutenvrije tiramisu met speculaas” is afkomstig van Marike Bol.

    Lees meer
  • Glutenvrije Raffaello taart

    Een glutenvrije Raffaello taart, de droom voor iedereen die dol is op kokos én Raffaello! De eye-catcher op tafel wanneer je iets te vieren hebt. Glutenvrij én vegan! Benodigdheden Voor de bodem150 g glutenvrije gingerbread koekjes of glutenvrije speculaasjes50 g plantaardige boter Voor de vulling250 ml plantaardige slagroom250 g kokosyoghurt5 blaadjes gelatine (niet vegan) of 3 g agar agar1 tl vanille-extract4 Raffaello- in stukjes40 g agavesiroop of ahornsiroop Voor de topping100 ml plantaardige slagroom1 tl vanille-extract15 g agavesiroop of ahornsiroop8 Raffaellovers rood fruit naar keuze15 g kokosrasp Optioneel1 tl xanthaangom Bereiding Het recept ‘Glutenvrije Raffaello taart‘ is afkomstig van Marike…

    Lees meer
  • Salted caramel pumpkin cheesecake bites

    Cheesecake in een modern en kerstig jasje! Laat je verrassen door deze salted caramel pumpkin cheesecake bites. Te lekker om niet een keertje te maken! Benodigdheden Vulling150 g cashewnoten150 g pompoenblokjes2 el kokosolie1 blik biologische kokosmelk, 400 ml3 el agave- of ahornsiroop Crust200 g medjoul dadels, ontpit125 g gemengde noten1 el kokosolie, gesmolten½ tl speculaaskruiden¼ tl zout Caramel swirl 2 medjoul dadels, ontpit½ el maïzena100 g kokosroom, van 1 blikje gekoelde kokosmelk¼ tl vanille-extract2 el citroensap Topping1 tl grof zeezout2 el geroosterdepecannoten, grofgehakt Bereiding Het recept ‘Salted caramel pumpkin cheesecake bites‘ is afkomstig van Food and Friends.

    Lees meer
  • Gluten- en lactosevrije pannenkoeken

    Ook wie kampt met voedselintoleranties en -allergieën kan pannenkoeken eten. Benodigdheden 120 g bloem, glutenvrij2 eieren200 ml melk, lactosevrij2 el maïsoliemespuntje zout1 zakje vanillesuiker Bereiding Het recept ‘Gluten- en lactosevrije pannenkoeken’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolade ganache taart

    Benodigdheden 150 g havermout2 tl kokosbloemsuiker0,5 tl zout4 el olijfolie4 à 5 el water250 ml kokosmelk20 g cacaoboter of kokosolie1 vanillestokje0,5 tl zout300 g chocolade, min. 75% pure6 el ahornsiroop Verder nodig taartvorm van ongeveer 20 cm diameter Bereiding Het recept ‘Chocolade ganache taart’ is afkomstig van Steffi Vertriest.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Vegan cake

    Cake maken zonder ei en boter? Kan prima! Je hebt ‘m al in 10 minuten in de oven staan. Benodigdheden 100 g kokosolie200 g zelfrijzend bakmeel5 g baking soda200 g kristalsuiker1 mespunt zout200 ml amandelmelk1 tl vanille-extract1 el appelciderazijn Verder nodig handmixercakevorm (25 cm, ingevet)satéprikker Bereiding Het recept ‘Vegan cake’ is afkomstig van Albert Heijn.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Vegan appeltaart

    Vegan appeltaart: die wil je elk weekend wel bakken. Benodigdheden 350 g tarwebloem8 g bakpoeder250 g witte basterdsuiker½ tl zout225 g ongezouten plantenmargarine1 tl vanille-extract1 el zonnebloemolie1½ kg jonagold appel1 citroen1 el gemalen kaneel100 g abrikozenjam50 g rozijnen1 el maizena100 g bakkersspeculaas125 g soja-topping (plantaardig alternatief voor slagroom) Verder nodig vershoudfoliespringvorm (Ø 24 cm, ingevet)bakpapierbakkwast Bereiding Zeef de bloem in een kom, meng met bakpoeder, 200 g suiker (per taart) en zout. Kneed met de hand de boter en vanille-extract tot een glad deeg. Maak er een bol van, dek af met vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de…

    Lees meer
  • Vegan pavlova met vlierbloesemsiroop

    Lekker zomers taartje: pavlova met een vleugje vlierbloesem. Helemaal vegan door het gebruik van aquafaba. Benodigdheden 1 citroen350 g biologische kikkererwten in pot125 g poedersuiker150 g cuisine soja op te kloppen50 ml vlierbloesemsiroop500 g aardbeien3 takjes verse munt Ook nodig raspkeukenmachine of handmixerbakpapier Bereiding Verwarm de oven voor op 100 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop het kikkererwtenvocht met een 1/2 el citroensap (per 8 personen) in ca. 5 minuten zo dik mogelijk, het liefst…

    Lees meer
  • Vegan aardbeientaart

    Het ultieme zomergebak in een vegan jasje. Benodigdheden 275 g plantaardige margarine250 g tarwebloem100 g maizena50 g amandelmeel3 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract110 g fijne kristalsuiker½ tl zout50 ml koud water600 ml vanille sojadrink500 g verse aardbei1 takje verse munt Ook nodig keukenmachinedeegrollerquichevorm (Ø 28 cm, ingevet)bakbonenbakpapier Bereiding Snijd 200 g margarine in stukjes en zet 10 minuten in de vriezer. Doe ze samen met de bloem, ¼ van de maizena, het amandelmeel, ⅓ van het vanille-extract, 50 g kristalsuiker en het ½ tl zout in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Voeg beetje…

    Lees meer
  • Vegan tiramisu

    Benodigdheden Voor de chocolade-spongecake150 gr bloem150 gr kokosbloesemsuiker1 tl baking soda (bicarbonaat)1 tl bakpoeder1 el cacaopoeder1 snuifje zout150 ml amandelmelk75 ml zonnebloemolie Voor de vegan mascarpone225 g cashewnoten6 el kokosroom4 el kokosolie4 el ahornsiroop1 tl vanille-extract Extra100 ml sterke koude koffie2 el cacaopoeder Bereiding Het recept ‘Vegan tiramisu’ is afkomstig van Stephanie Bex.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Ap­pel­ro­zen

    Een bosje rozen uit een muffinvorm. Dit zijn de leukste appeltaartjes voor bij de koffie. Benodigdheden 2 zoete appels, bijv. jazz2 el citroensap1 rol bladerdeeg125 g amandelspijs2 tl kaneel Ook handig Bereiding Het recept ‘Appelrozen’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

    Deze lactosevrije choco-cake is een feest om te eten én om te maken – hij is namelijk supersnel klaar! Benodigdheden 180 g bloem 200 g kristalsuiker 30 g cacaopoeder 1 tl baking soda 8 g vanillesuiker ½ tl zout 60 ml zonnebloemolie 1 el wittewijnazijn 240 ml water 140 g pecannoten Bereiding Het recept ‘Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer