Vegan appeltaart

Kathy
Vegan appeltaart

Deze vegan appeltaart is een plantaardige twist op de klassieke favoriet. Met een kruimelige korst, zoete appels en een vleugje kaneel is dit een eenvoudig en overheerlijk dessert – helemaal zonder dierlijke producten.

Vegan appeltaart

Benodigdheden

350 g tarwebloem
8 g bakpoeder
250 g witte basterdsuiker
½ tl zout
225 g ongezouten plantenmargarine
1 tl vanille-extract
1 el zonnebloemolie
1½ kg jonagold appel
1 citroen
1 el gemalen kaneel
100 g abrikozenjam
50 g rozijnen
1 el maizena
100 g bakkersspeculaas
125 g soja-topping (plantaardig alternatief voor slagroom)

Verder nodig

vershoudfolie
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
bakkwast

Bereiding

Het recept ‘Vegan appeltaart‘ is afkomstig van Allerhande.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post