Vegan appeltaart
Deze vegan appeltaart is een plantaardige twist op de klassieke favoriet. Met een kruimelige korst, zoete appels en een vleugje kaneel is dit een eenvoudig en overheerlijk dessert – helemaal zonder dierlijke producten.

Benodigdheden
350 g tarwebloem
8 g bakpoeder
250 g witte basterdsuiker
½ tl zout
225 g ongezouten plantenmargarine
1 tl vanille-extract
1 el zonnebloemolie
1½ kg jonagold appel
1 citroen
1 el gemalen kaneel
100 g abrikozenjam
50 g rozijnen
1 el maizena
100 g bakkersspeculaas
125 g soja-topping (plantaardig alternatief voor slagroom)
Verder nodig
vershoudfolie
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
bakkwast
Bereiding
Het recept ‘Vegan appeltaart‘ is afkomstig van Allerhande.
Wat vind jij van dit recept?